maanantai 1. helmikuuta 2021

Vielä viime vuotisia, Kimaltavat Hildat

 Tässä viime vuoden viimeinen sukkapari.


Malli:  Hienostelevat Hildat, oma ohje
Lanka:  Zwerger Garn Opal Glitter mit Silbereffect, väri 9673 Glamour
Puikot:  ChiaoGoo Red Lace pyörö nro 2,25
Koko:  39-40
Menekki:  73 g
Ohjeen mukaan aloitettu varpaista, 66 s
Lisää Ravelryssa


Pitkästä aikaa neuloin sukat itse tekemälläni ohjeella, ja nytkin oli tarkoitus neuloa ihan perussukat ja antaa langan kimalluksen ja raitojen loistaa. No kärkilisäysten ajan jaksoin ja sitten päätinkin neuloa Hildat.

Ostin tämän kerän Tervakosken Coconutista kesällä 2019 ja kerällä lanka näyttää tältä.
 

Langassa on kerrassaan ihanat värit, jotka eivät kuvissa valitettavasti ihan täydellisinä toistu, vaikka kaikkeni yritin. Onneksi edes vähän sinne päin. 


Hildoissa on tuollainen yksinkertainen kaapelikuvio, joka kiertää varressa sukkaa ympäri. Sopii hyvin piristämään yksivärisestä langasta neulottua sukkaa sekä myös raitalankaan. Tästä langasta olisi varmasti tullut kauniit sukat ilman krumeluurejakin, mutta tällaiset tuli nyt tehtyä.

Ohjeessa kantapään kiilalisäykset on tehty eri kohtaan kuin tällä kertaa tein. Hih, en noudattanut omaa ohjettanikaan! Olen tuon ohjeen kirjoittanut monta vuotta sitten, kun jostain kumman syystä innostuin siitä hommasta. Vaativaa hommaa sellainen, nyt en enää viitsi edes yrittää vaan jätän sen työn osaavammille ja luovemmille immeisille. Jos siis innostutte omat Hildat neulomaan, niin ei kannata noudattaa ohjetta kirjaimellisesti.

Mutta kiva näitä oli neuloa ja varmasti tulen jatkossakin muokattuja Hildoja neulomaan.


Seuraavalla kerralla esittelyssä viimeinkin viime vuoden suurin työ eli Lämpötilapeitto.

Heippa siihen asti ja hyvää helmikuuta!

Toivottelee
Hepsi

12 kommenttia:

 1. Nätit sukat!
  Olen kirjoittanut joulukuussa ns. ToDo-listan ja siellä yksi kohta on opetella tekemään sukat kärjistä varteen. Olisikohan mallisi siihen sopiva? Hetki ei vielä ole, sillä mulla on kahdet puikoilla. Toiset miehen luona ja toiset täällä Omassa Kotona. Joku päivä sitten...
  Hyvää alkanutta helmikuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta!
   Jaa-a, enpä tiiä. Ohjeen kirjoittamisesta on niin kauan ja se on ei-ammattilaisen tekemä. Mutta jos päätät uskaltaa yrittää, niin mie autan kyllä. 🥰

   Poista
 2. Poikittaiskuviot elävöittävät värikästä pintaa.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)