sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Ensimmäinen etappi

 Sukka-Finlandian ensimmäisen etapin ohje julkaistiin loppiaisena 6.1. Meillä oli makuuhuoneen remontti aluillaan juuri tuolloin ja pääsin aloittamaan vasta parin päivän päästä. Neulominenkin oli rempan vuoksi sen verran rauhallista, että sain sukat valmiiksi vasta samana päivänä, tai edeltävänä yönä, kuin seuraava ohje jo julkaistiin.


Malli:  Roihu, Outi Montonen
Sukka-Finlandian 2021 Etappi 1
Lanka:
  Schachenmayr Regia Premium Merino Yak,
väri 7509 Lavendel Meliert
Puikot
:
  pyöröt nro 2,25
Koko:  M-40, 80 s
Menekki:  93 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
  RavelryssaIhan ensin pitää kertoa langasta. Ostin sen ihanasta paikallisesta Maijukasta marraskuussa jo silloin mielessäni tuleva Sukka-Finlandia. Ihastuin lankaan ihan täysillä! Sitä oli mukava neuloa ja väritys on tuollainen käsinvärjätyn näköinen. Ja tämä värihän on  myös muutenkin mitä parhain. Jos et ole vielä tähän lankaan tutustunut, niin suosittelen lämpimästi! Minun suosikkeihin tämä pääsi.


Sitten ohjeesta ja mallista. Ohje oli hyvin ja tarkasti kirjoitettu. Kisasukissa sitä pitää seuratakin tarkasti, ja kyllä siinä seurattavaa olikin. Tarkkana sai olla. Minä en yleensä tulosta ohjeita paperille enää ensinkään vaan seuraan niitä läppärin ruudulta. Näissä sukissa tein muutamia kuvakaappauksia ohjeesta, jotta sain ne sujuvasti seurattaviksi. Se helpottaa neulomista kummasti, kun ei tarvitse skrollailla ohjetta ylös ja alas. Neulominen oli kuitenkin aika hidasta, kun noita kieputteluita oli niin runsaasti.

Silmukkamäärä, 80 s, mietitytti ensin. Luulin, että sukista tulee ihan liian isot, mutta väärä luulo. Palmikot vetävät neuletta sen verran kasaan, että tuo silmukkamäärä oli juuri oikea ja sain omiin jalkoihini sopivat sukat, kärkeen neuloin 8 ylimääräistä kerrosta ennen kavennuksia.


Sukissa on todella kauniit palmikot ja kiemurat. Tykkään!  Palmikkopuikkoa käytin ainostaan noissa 4+4 silmukan palmikoissa. Muuten teen palmikonkierrot tämän ohjeen mukaan. Onnistuu vallan hyvin, ellei lanka ole kovin halkeilevaa, ja on minusta nopeampaa ja kätevämpää kuin palmikkopuikon kanssa touhuaminen. Kannattaa opetella!


Tänä vuonnakin olen joukkueessa, Lankalaatikon Tainoissa. Sen on tarkoitus olla hyvin rento joukkue asenteella "neuloo jos jaksaa ja huvittaa". No nyt kuitenkin olemme erittäin hyvin jaksaneet ja innostuneet. Ekalla etapilla viisi joukkueemme kuudesta jäsenestä neuloi sukat ja minä olin heistä se viimeinen. Sijoitukseni etapilla oli 125. ja toin joukkueelleni 8 pistettä. Yhteensä hyväksyttyjä sukkia neulottiin 133 paria.

Onko sinulle tämä Regian Merino Yak -sukkalanka tuttu?

Pyhäpäivän terkuin,
Hepsi

6 kommenttia:

 1. Hei! Löysin juuri blogisi ja liityin blogisi seuraajiin. Sinulla on blogissasi kivoja postauksia!
  Ihanat sukat 💜 Tuo langan nimenä tiedän, mutta itse en ole siitä neulonut. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Pitääpä heti käydä vastavierailulla! 🥰

   Poista
 2. Nätit sukat! Veikkaan, ettei onnistuisi minulta tuollaisten tekeminen...
  Mukavaa alkanutta uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta ja kiitos samoin! Kyllä se varmasti onnistuisi sinultakin! 😘

   Poista
 3. Tosi kauniit Roihut, ihana tämä värikin! Tein omatkin Roihuni samaisesta Merino Yakista ja parit muutkin sukat ja piponkin olen jo siitä tehnyt. Hyppäsi heti mun kärki-lanka-kastiin. 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Kävinkin heti katsomassa sun Roihut ja kiva väri on sekin! 🥰

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)