maanantai 8. helmikuuta 2021

Kolmas etappi

 Sukka-Finlandian kolmas etappi alkoi torstaina 28.1. puoliltapäivin. Malli näytti oikein mukavalta ja tällä kertaa pääsin heti aloittamaan ja neuloinkin muiden touhujen ohessa iltaan asti. Seuraavana päivänä teimme päivävisiitin Lauttasaareen Esikon luokse ja silloin neulominen jäi vähemmälle. Neuloin kyllä mennessä matkalla ja vähän sielläkin, mutta osan siitä jouduin purkamaan jälkeenpäin. Höh. Kaulavalon unohdin kotiin ja takaisin tullessa oli liian pimeää neuloa autossa.Malli:  Jäke Sock, Eva Roos-Rautakorpi
Sukka-Finlandia 2021, Etappi 3

Lanka:  Zwerger Garn Opal Uni Solid, 3072 violetti,
Pirkanmaan Kotityön Roosa Nauha Sukkalanka, 56 lila
Kettu Yarns Merino Love, Spring Botanicals ja
Regia Premium Merino Yak, 7509 Lavender Meliert
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  40, 72 s
Menekki:  79 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
RavelryssaJos joku jo ehti ihmetellä, että mihin sitä neljättä väriä tarvittiin, niin yllä oleva kuva kertoo sen. Nämä sukat aloitettiin kääntövarrella ja sieltä nurjalta puolelta se neljäs väri löytyy. Hauska ja huoliteltu yksityiskohta.

Ohjeeseen oli päässyt jäämään muutamia virheitä tai epäselvyyksiä lähinnä kirjoitetun ohjeen ja kaavion välillä sekä kisavaatimuksiin. Minua ne eivät kyllä haitanneet, koska yleensä pyrin kisoissa neulomaan aina niin, että vaatimukset varmasti täyttyvät. Se, että jouduin purkamaan, johtui ihan omasta huolimattomuudesta.

Varressa neulottiin muutamia kerroksia kirjoneuletta, sitten pelkää oikeaa ja sen jälkeen tähtikuvioista pintaneuletta. Tarkkana täytyi taas olla, että kaikki meni oikein.


 

Kantapään lisäykset tehtiin "takasauman" molemmin puolin ja kavennettiin sitten kiilamaisesti. Kantapäästä tuli aika terävä, mutta yllättävän hyvin se jalkaan istuu.

Sitten saikin posotella jonkin matkaa pelkkää tähtineuletta. Ylimääräisiä kerroksia neuloin 10 ennen kärkeä, joka neulottiinkin taas kirjoneuleena. Se näyttää minusta vallan hauskalta.


Kaiken kaikkiaan oikein mukava projekti tämäkin! Sain omiin jalkoihini sopivat sukat ja tykkään niistä oikein kovasti!Vaikka päätin, että kisasukkien kanssa en enää öitäni valvo, niin näiden sukkien kanssa meni kyllä yötöiksi. Valmista tuli viimein lauantain ja sunnuntain välisenä yönä neljän jälkeen. Olin tällä etapilla oman joukkueemme toinen ja sijoituksissa 52. ja toin Tainoille 23 pistettä. Ihan tyytyväinen olen, kun en niin tosissani kisaa. Joukkuekisassa olemme tämän etapin jälkeen kolmansina. Hyväksyttyjä sukkia valmistui kaikkiaan 116 paria.

Nyt tuli mieleeni kysyä, että millaiset villasukat sinulla on tällä hetkellä jalassasi? Minulla on viime vuoden Sukka-Finlandian Kattia Kanssa -sukat. Niistä tulee aina hyvälle mielelle!

Tiistaiterkuin
Hepsi

6 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta väriyhdistelmältä. Itsekin olen kannatusmielessä osallistumismaksun maksanut. Usein kisamallit alkavat näyttää houkuttelevilta vasta useamman parin nähtyä. Ensimmäisen Sukka-Finlandian aikaan tuli todettua että kisaaminen ja usein myös Kal vievät minulta neuleinnon.
  Sukkia toki muutoin neulon ja minulta valmistui juuri Regian sivuilta löytyvä August Sock pari joka kyllä on ollut saavutus ja voitto, sillä malli oli paljon enemmän kuin kirjoneuleen oppimiskokemus joksi sen alunperin aioin. Malli on odottanut taitojen kehittymistä ja rohkeutta siitä asti kun se joskus vuosia sitten Käsityölehdessä julkaistiin.
  Juuri nyt olen paljasvarpain sillä rasvasin saunan jälkeen jalkani. Vieressä odottaa puhdas pari neuletossuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Megi! Minua ainakin toistaiseksi neulekisat innostavat, vaikka flow-tilaan pääsen kyllä vasta, kun sukat alkavat olla lopuillaan. Sitten neulon hullun lailla, alussa vähän hillitymmin.
   Kävin katsomassa August sukkia Ravelryssa, ja kylläpä olivatkin kauniit! Suosikkeihin pistin.

   Poista
 2. Todella kauniit sukat, vähän muista poikkeava malli.

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia olet neulonut. Näissä on tosi kiva suu ja kärki. Pakkasterkkuja!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)