keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Neljäs etappi

Taas mentiin! Sukka-Finlandian neljäs etappi paljastui ihanaiseksi mosaiikkineuleeksi. Ohje julkaistiin maanantaina 8. päivä viideltä iltapäivällä. Tällä kertaa minulla oli lanka valmiiksi valittuna eikä sitä tarvinnut vaihtaa. Kuviovärit valitsin vasta ohjeen nähtyäni.


Malli:  Mosaiikkikukkia, Tiia Niemi
Sukka-Finlandia 2021, Etappi 4

Lanka:  Puffala Perus-Puffa, Meripoika ja kuviolangat
Sportti-Puffa, Lion ja teetee Pallas, 16 pinkki

Puikot:  pyöröt nro 3 ja 2½
Koko:  M, 39, 60 s varressa, 56 jalkaterässä
Menekki:  116 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

Oijoi, kuinka ihanaa näiden sukkien neulominen oli! Taittovarren alku oli mosaiikkia aina oikein -neuleena. Eli kun neulotaan suljettua neuletta, joka toinen kerros neulotaan nurin. Mosaiikkineulehan taas on sellaista, että vaikka lopputulos näyttää kirjoneuleelta, neulotaan kerrallaan vain yhdellä värillä ja osa silmukoista siirretään neulomatta puikolta toiselle. Aina oikeana en ollutkaan sitä aiemmin neulonut.


Pinnasta tuli muhkean pehmeä ja todella hauskan näköinen.

Varren jälkeen työ käännettiin toisinpäin ja aloitettiin näyttävä mutta kuitenkin yksinkertainen pintaneule pikkupalmikoin.

Kantapää on taas aivan omanlaisensa. Ensin neulottiin kantakiilat lisäyksineen kivasti aivan pikkupalmikon viereen ja sitten kavennettiin niin, että kantapään alle tuli vähän kuin kantalappu.


Sen jälkeen saikin posotella kohti varpaita osittain pikkupalmikoilla ja pelkällä oikealla. Ennen kärkikavennuksia oli vielä muutama kerros mosaiikkia, jolla saatiin aikaan pikkusydämet tai ainakin minun silmiini sellaiset.


Kunnon flow-tilan sainkin vasta eilen iltamyöhään, kun sukat alkoivat lähennellä loppuaan ja tajusin, että lankakin taitaa loppua kesken. Vanha totuushan on, että pitää neuloa nopeammin, niin lanka riittää. 😂 No en tainnut olla tarpeeksi nopea, sillä viimeiset kavennuskerrokset piti neuloa toisella langalla. Ei sitä kuvista oikein edes huomaa.


Neuloin siis sukat viime yönä valmiiksi ja sain mailin lähetettyä ennen kolmea. Olin Tainojen toinen ja koko etapin 28. saaden myös pisteitä saman verran.Kaiken kaikkiaan kivat sukat tuli, ja ohje oli mainiosti kirjoitettu. Kiitos ohjeesta Tiia!

Lankakin oli ihanaa, vähän meinasi halkeilla palmikoissa, mutta värjäys on just eikä melkein! Siitä kuuluu kiitos Puffalan Tiinalle.Nyt minulla on pitkästä aikaa sellainen tilanne, että melkein kaikki valmistuneet työt olen esitellyt täällä blogissa eli olen lähes reaaliajassa. Ainoastaan yksi pienenpieni ronsu odottaa vuoroaan, senkin aion näyttää teille ennen seuraavaa etappia, joka alkaa vasta 18. päivä. Saa nähdä, ennätänkö saada mitään muuta valmiiksi ennen sitä. Kesken on peiton lisäksi ystävänpäivä- ja Suokatu-sukat sekä Hopeatiuku-huivi.

Kiva kun piipahdit!
Mitä siulla on nyt puikoilla?

Kyseleepi
Hepsi
 

18 kommenttia:

 1. Vau! Ihanat sukat! 💙 Kaunis kukkakuvio,ihana ja mielenkiintoinen neulepinta. Minulla on työn alla nyt lapaset. Puikoilta tippui viimeksi - yllätys, yllätys - villasukat 😊💙 Kauniita helmikuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja!
   Mukavaa, että välillä syntyy lapasiakin! 🥰

   Poista
 2. Kauniit sukat! Hieno väri ja kirjoväritkin sopivat ku varvas sukkaan;) Kiva ku on tällainen melkein tavallinen sukka pienellä twistillä. Jotkut sukat ovat niiiin täynnä kaikkea yms. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Ymmärrän oikein hyvin, mitä tarkoitat. 😘

   Poista
 3. Jännät sukat! Olet jaksanut neuloa näitä kilpailusukkia. Mulla on neulomatta kaikki sukat. Ohjeet tallessa tulevaisuutta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookin Iso Gnu! Juu mulla on nyt jotenkin innostus päällä.

   Poista
 4. Hengästyn tuosta tahdistasi! Ihana kuitenkin seurata mitä erikoisempia sukkia teet, kiitos! Minulla on puikot tyhjinä ilman lankaa, sillä sain ns. neljän setistä ensimmäisen osan valmiiksi ja seuraava ei meinaa nousta puikoille ollenkaan. En oikein osaisi tehdä 'välityötä', mutta alkaa pahasti näyttää sitä, että kannattaisi. PeeÄs, ihania lankoja sinulla!
  Kivaa pian alkavaa viikonloppua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta! Nyt voit rauhassa hengitellä, koska vähään aikaan ei valmistu mitään. Niin ainakin luulen.
   Mukvaa viikonloppua sinullekin! 🥰

   Poista
 5. Tästä mallista tykkäsin kovasti itsekin! :) Kaunis sininen sulla näissä pohjavärinä. Nyt mulla on puikoilla peittopaloja, kun sain paidan valmiiksi. On vähän semmoinen tuumaustauko, mietin, että mistä innostuisin seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Todella kiva malli tämä juu. Mie en oo neulonut kuin muutaman kerroksen lämpötilapeittoon noiden sukkien jälkeen. Vähän jo kyllä innostuin Sukkahullutuksen kolmoslämppäreistä, Anna Mäkilän suunnittelemista. Jossain vaiheessa ainakin ne neulon.

   Poista
 6. KIva kun tykkäsit mallista! <3 Kauniit myös sinisinä. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita malleja näkyy olevan tuossa Finlandia-kisassa. Kysyit niiden punaisten kohdalla, että tykätäänkö reikämalleista. Kyllä tykkään, mutta en tykkää, kun kuvio, esim. pitsikuvio menee aina kärkeen asti. Mieluummin teen kärkikavennusten kohdalla suoraa oikeaa. Minusta tulee rauhallisempi niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä olen kanssasi Virtuaalineuloja. Kivempi jos pitikuvio ei mene kärkeen asti.

   Poista
 8. Ai että on kauniit.
  Ihanaa Ystävänpäivää sinulle

  VastaaPoista
 9. Onpa kauniit erilaiset ja ihanan muhkut. Hyvää ystävänpäivää sinulle.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)