maanantai 8. helmikuuta 2021

Toinen etappi

 Toisen etapin ohje julkaistiin lauantaina 16.1. iltapäivällä. Aloitin sukat ensin toisella langalla, mutta jonkun aikaa neulottuani totesin sen epäonnistuneeksi valinnaksi ja tutkin varastojani uudestaan. Löysin kokonaisen kerän Nallea ja aloitin uudestaan.


Malli:  Angelika, Niina Laitinen
Sukka-Finlandia 2021, Etappi 2
Lanka:
  Novita Nalle, väri 556 oranssi
Puikot
:
  pyöröt nro 3
Koko:  38-39, 56 s
Menekki:  93 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin

Ohjetta oli helppo seurata, koska Niinan malleilla olen sen verran paljon neulonut, eikä siinä ollut mitään uutta eikä erikoista, ellei kantalapun joustinneuletta lueta sellaiseksi. Ja pitsiä on aina mukava neuloa. Monella muullakin oli varmaan samanlaiset mietteet, sillä vaikka sain sukat valmiiksi sunnuntaina ennen puolta yötä, olin etapilla vasta sijalla 95 ja sain 14 pistettä. Joukkuettanikaan pisteet eivät hyödyttäneet, sillä kaikki muut Tainat olivat minua nopeampia. Kisassa lasketaan mukaan vain viiden nopeimman pisteet. Yhteensä hyväksyttyjä pareja neulottiin 149.


Sukista tuli kyllä kauniit, mutta aika reikäiset. En ihan tykkää näin reikäisistä sukista, eivätkä nämä minulle mahdukaan. Pieni miinus tulee siitä, että koska kuvio jatkuu lähes sukan kärkeen asti, ei sukkaan saanut lisäpituutta kovin helposti. Yhtä kuviota olisi voinut toistaa jalkaterässä, mutta silloin ei vielä osannut arvata kuinka monta kertaa. Ohjeessa saisi mielestäni olla joko useampia kokoja tai sitten vinkki, miten sukista saa pitemmät. Tämä pari siis menee lahjalaatikkoon odottamaan pienempiä ja halukkaampia jalkoja. 😄

Tykkäätkö sinä pitsineulesukista vai enemmän sellaisista sukista, joissa ei "tuuletusreikiä" ole?

Mukavaa maanantaita ja uutta alkavaa viikkoa!

Toivottelee
Hepsi

4 kommenttia:

 1. Ai-jai, nyt on väri niin minun makuuni!!! Aika reikäisethän nuo ovat, mutta itse käytän villasukkia kesälläkin, niin silloin tuollaiset olisivat varmasti hyvät.
  Olipa tänään kylmä viima! Naama (ja etureidet) paleli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää on tällainen kirkas oranssi. Kesäksi varmasti sopivatkin!
   Tänään on kyllä viuhuva tuuli, Nalle Puhin sanoin. 😊

   Poista
 2. Pitsineuleet ei siis yleensäkään ole mun juttu. Aina saan virheitä aikaiseksi ja jumitun. Huiveihin kyllä olen tehnyt ja joihinkin sukkiinkin. Mutta itse en tykkää "reikäneuleista" varsinkaan sukkina. Niin ja pääasia: kivat sukat kuitenkin. Aika monet tykkää pitsistä ja siksi välillä teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu! Sama maku meillä siis reikäsukkienKIN suhteen!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)