maanantai 16. kesäkuuta 2008

Huovutetut kintaat pyynnöstä

Tuskin koskaan olen jotain toivetta näin nopeasti toteuttanut! Kuopuksenihan valitsi perjantaina Priimasta Evillan hahtuvaa ja pyysi minua neulomaan niistä tumput. Jostain syystä tuo kauniin värinen hahtuva suorastaan huusi puikoille pääsyä ja kahdessa päivässä tumput valmistuivat. Pesuun ne pääsivät tänään heti aamulla.Malli: peruslapaset 48 s, Mervillan Merjalta kysytty silmukka- ja kerrosmääriä
Lanka: Evilla OÜ Rewool, väri A-29, 2-kertaisena
Puikot: Knit Picks pyörö n:o 5
Menekki: n. 90 g
Huovutettu: kerran 40 asteen hienopesussa

Ennen pesua lapaset näyttivät vallan hurjan suurilta, ja kovasti epäilin niiden huopumista riittävän pieniksi. Mitata en niitä muistanut, mutta kuvata sentään muistin.Yllätyksekseni niille riitti tuo yksi pesu ja niistä tuli juuri sopivat ja ihanan pehmeät. Merjan neuvot olivat hyvät. Kiitos niistä!Hahtuvan neulominen on vähän kinkkistä hommaa. Alkuun pääseminen oli ensin vaikeaa, lanka katkeili vähän väliä. Sitten opin kai jotain, koska loppu oli helpompaa. Ja toisaalta, onhan langan jatkaminen helppoa - vain vähän langan päitä päällekkäin ja menoksi. Päättämisen tein kolmen puikon päättelyllä kärjessä, kun jäljellä oli 12 s ja peukussa, kun jäljellä oli 8 s.Ennen peukaloa neuloin 48 krs ja peukalon jälkeen saman verran. (Kiitos Merja!) Peukaloa varten neuloin langalle 9 s ja peukalon neuloin sitten 21 silmukalla ja 25 kerrosta. Kärjessä tein leveän nauhakavennuksen ja peukun kärjessä kapean.

Olen tyytyväinen, erittäin. Näitä tulee tehtyä varmasti lisää, koska tuota hahtuvaa on niin kauniissa väreissä saatavana.

Tänään olen puuhaillut Räveltämön kanssa. Luin ohjeita sen verran, että löysin helpon tavan tehdä PDF-tiedostoja. Google-tiliin kuuluu myös dokumentit-osa ja siellä tiedostot voi ladata PDF:inä. Sain niistä pari liitettyä myös Räveltämöön. Lisäsin sinne myös Hepsin sukat, joten te jotka olette niitä neuloneet, pystytte pian linkittämään omat Hepsinne malliin. Ihan vielä se ei onnistu. Kai siinä aina jokunen aika menee sielläkin päässä, ennen kuin homma toimii.

Aikaa siinä menee nimittäin täälläkin. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)