keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Hopeatiuku-huivi

Viimein valmistui viime vuoden joulukalenterihuivi, seuraavahan kolkuttelee jo ihan oven takana!


Malli:  Hopeatiuku, Heidi Alander
Langat:  SnailYarn Merino Sock, väri Rosebud ja Fingering-vahvuisia jämälankoja
Puikot:  pyöröt nro 4
Koko:  220 x 61 cm
Menekki:  213 g
Ravelryssa näet käytetyt langat ja lisää kuvia

Vaikka huivin neulomisessa meni aikaa, niin sen neulominen oli kuitenkin hauskaa! Huivi aloitettiin niskasta ja välillä neulottiin pelkkää ainaoikeaa, välillä raitoja lyhennetyin kerroksin ja välillä pitsiä. Mukavasti vaihdellen kaikkea, mistä mie tykkään.


Huivista tuli ihanan ilmava ja pehmeä, ovathan kaikki käyttämäni langat merinovillaa ja parissa on mukana silkkiäkin.


Ja ajatteles, tätä huivia varten ei tarvinnut yhtään uutta lankaa ostaa vaan kaikki löytyivät omasta varastosta!



Äsken kävin jo tutkimassa säilöjäni seuraavaa Heidin Joulukalenterihuivia varten. Ja kyllähän sieltä taitaa löytyä sopivat langat siihenkin. Vähän kyllä kurkin alkuun, jotta näen huivin mallin, ennekuin pistän huivin puikoille. Meinaatko sinä lähteä mukaan?

Tällaisin keskiviikkoterveisin tällä kertaa!

Hepsi

torstai 21. lokakuuta 2021

Pitkästä aikaa, taas yhdet Jus-sukat

 Hups sentään, nyt on päässyt kulumaan kuukausi jos toinenkin edellisestä blogipäivityksestäni. Toivottavasti täällä vielä joskus joku silti piipahtaa. Olen kyllä kesän aikanakin neulonut, mutta valmiiksi en oikein ole mitään saanut. Eli vähän laiskasti kuitenkin ovat puikot viuhuneet.

Nyt viimein valmistuivat miehen perussukat, jotka on aloitettu heinäkuun loppupuolella.


Malli:  Perussukat omin nuotein
Lanka:  Four Seasons Gründl Hot Socks Rubin, väri 2
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  45, 74 s
Menekki:  76 g
Varpaista varteen
Ravelryssa

Pitkästä aikaa maltoin neuloa ihan perussukat, itse-raidoittuvasta langasta se onkin fiksuinta. Langan olen joskus tilannut Anjalinilta, kun vasiten etsin bambua sisältävää lankaa. Sieltä sitä löytyi, ja tilasinkin samalla useamman kerän.

Langassa on 50% merinoa, joten se sopii herkkänahkaiselle miehelleni hyvin.

Värit menevät mukavasti ja muodostavat kivasti kirjoneulemaisia kuviota. Muuta sanottavaa näistä ei oikein taida ollakaan, perussukat.

 


Huomasin, että Anjalinin kaupan linkkiä en olekaan laittanut blogini sivulaatikkoon. Ja nyt tuleekin kysymys teille toisille, joilla on blogi täällä Bloggerissa. 

Aiemmin blogissani on aina näkynyt sellainen pieni kynä, josta olen voinut suoraan muokata myös noiden laatikoiden tekstiä. Nyt niitä kyniä ei ole enää näkyvissä. Miten niitä saa muokattua ihan tekstimuodossa? 

Jos muokkaan ulkoasu-kohdassa, muokkaus täytyy tehdä html-muodossa ja sitä en kyllä enää hallitse. Aiemmin on voinut valita normitekstin. Osaisiko joku auttaa?

Tällaisin miettein tällä kertaa.

Mukavaa loppuviikkoa!

Toivottelee
Hepsi


lauantai 8. toukokuuta 2021

Sukkahullutus, 3. kierros, Beleaf in Yourself

 Kolmannen kierroksen sukat valmistuivat tiistaina ja jatkossa ollaan. Meidän Gumala-joukkueessamme jatkavat kaikki kolme mukana olevaa suomalaista. Jeee!


Malli:  Beleaf in Yourself, Annette Schleicher
Sock Madness 2021, 3. kierros

Lanka:  Nako Boho, värit 208 valkoinen ja 1093 sininen
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  suurin, 74 s, 40
Menekki:  135 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

Nämä sukat aloitettiin tuollaisella lehtikuvioisella reunuksella, jonka reunasta poimittiin silmukat toisenvärisellä langalla ja neulottiin muutaman kerros joustinneuletta ennen varsinaisen mallineuleen aloittamista.


Sukan etuosaan keskelle neulottiin briossia eli 2-väristä patenttia ja reunoihin ja takaosaan ihan tavallista, mutta kaunista kirjoneuletta. Kärki oli sitten ihan helppoa yksiväristä omalla kaaviolla.

Valitsin näihin suosiolla suurimman koon, vaikka siinä tuli aika paljon lisäsilmukoita neulottavaksi kisasukkiin. Sainpahan näin sopivat sukat itselleni, jos nämä nyt minulle jäävät.
 

 

2-värinen patenttihan neulotaan yleensä niin, että ensin neulotaan silmukat toisella värillä ja sitten toisella. Tässä oli kuitenkin tarkoitus neuloa molemmat kerrokset yhdessä eli  vähän niinkuin kirjoneuleena sekin. Ja hei, sehän olikin ihan helppoa, kun sen hokasi ja oppi. Tarkkana vaan piti olla, sillä briossia on aikasta kenkkua purkaa.



Kantapään kiilalisäykset piilotettiin ovelasti kirjoneulekuvioon ja käännöksen kavennuksista tuli taas oma hauska kuvionsa. Siinä kohtaa "sai" myös nurjalla neuloa kirjoneuletta. Se on minulle vähän hankalaa, kun langat ei meinaa millään pysyä tarpeeksi tiukalla sormissa.


Kaavioita näissäkin sukissa riitti. Vähän taas askartelin kuvakaappauksilla ja Paint.netillä, jotta sain muutamasta helpommin seurattavan. Ohje oli kuitenkin hyvin ja tarkasti tehty, siinä ei ollut mitään vikaa. Minä vaan tykkään jotkut jutut tehdä omaan tapaani, silloin neulominen on minulle sujuvampaa.


Sukista tuli kyllä kauniit ja lämpimät. Tämäkin ohje oli kuitenkin sellainen, että ilman kisaa en varmaan olisi näitä viitsinyt neuloa. Onneksi siis on näitä hullutuksia, jotta tulee tartuttua haastavampiinkin malleihin.



Toistamiseen neuloin Nako Bohoa ja tykkäsin nytkin. Ehkä minun pitää käydä moikkaamassa Maijukan Maijaa taas ennen seuraavan kierroksen alkua ja täydentää varastoja. Jos  seuraava malli on jälleen kirjoneuletta, minulla ei ehkä ole yhteensopivia lankoja. Voiko se edes olla totta...

Tänään on ollut Lapsettomien lauantai ja huomenna on äitienpäivä, minulle se on jo 39.
Mukavaa äitienpäivää ihan jokaiselle! 🌺

Toivottelee
Hepsi

 

torstai 22. huhtikuuta 2021

Sukkahullutus, 2. kierros, All the B's

 Sock Madnessin toinen kierros päättyi eilen illalla, ja ehkä viimeisiä valmistuneita sukkia vielä tarkistetaan. Tai sitten paikkoja jäi yhteensä lunastamatta 44, joista meidän joukkueesta 5. Minä sain sukkani valmiiksi jo viikko sitten eli 15. päivä, mutta oli niissä vääntämistä.

Malli:  All the B's, KnitJoyz
Sock Madness 2021, 2. kierros

Lanka:  Nako Boho, väri 569
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  M, 40, 68 s
Menekki:  90 g
Helmet:  Miyuki siemenhelmi 6/0, Silver line amethyst 260 kpl ja
Gunmetal iris 8 kpl

Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

 

 

Silmukat luotiin väliaikaisella aloituksella eri langalla, ja muutaman kerroksen jälkeen aloitettiin vasta varsinaisella langalla. Ennen sitä piti pujottaa varrensuun helmet lankaan ja ne sitten liitettiin mukaan ekaa kerrosta neuloessa. Uutta minulle. Pujotuksen tein neulan ja ompelulangan avulla, sain siihen vinkkiä Ravelryssa.

Alun jälkeen seurattiinkin sitten vain kaaviota tarkasti ja pujoteltiin helmiä vähän väliä. Hitaasti sujui siis neulominen vaikkei siinä mitään vaikeata ollutkaan. Pujotan helmet koon 1,25 virkkuukoukulla. Se on riittävän ohut mahtuakseen helmen reiästä, ja koukkuosa on kuitenkin riittävän suuri ollakseen hajottamatta lankaa.

Mallineule jatkui sukissa myös kantalapussa, josta tulikin mielestäni varsin sievä.

 

Ohje oli minusta selkeästi kirjoitettu eikä siinä tainnut olla virheitäkään. Yhdellä rivillä taisi olla yksi silmukka merkitty kahdesti väärin. Senkin huomasin vasta jälkeenpäin eikä sitä kyllä valmiista sukista huomaa.

Kaavion päättymisen jälkeen vaatimuksena oli tässä koossa neuloa vielä 14 kerrosta sileää ennen kärkikavennuksia. Ajattelin, että sukista tulee valtavat ja kuvasinkin ne ensin miesten sukkaplokkien päällä. Yllättäin ne kuitenkin ovat miulle sopivat!

Helmet antavat sukille kyllä mukavasti näköä eikä niitä onneksi ole kuin varressa. Minun piti tilata helmiä lisää heti alussa, kun eihän minulla tuota määrää samanvärisiä ollut. Onneksi Helmikauppa toimii nopeasti ja helmet saapuivat heti tilausta seuraavana päivänä!


Ensimmäisen kerran neuloin Nako Bohoa eikä hullumpi kokemus ollut. Kivaa neulottavaa ja lopputuloskin on ok. Hinta-laatusuhde vallan hyvä! Ja plussana vielä se, että tätä lankaa saa ihanasta paikallisesta lankakaupasta, Maijukasta!


Nyt vain odotetaan seuraavaa ohjetta eli kierrosta kolme. Jokohan olisi vuorossa kirjoneuletta?

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Toivottelee
Hepsi

maanantai 5. huhtikuuta 2021

Sukkahullutus, 1. kierros, Ebil Choices

 Niin siinä kävi, että Sukkahullutuksen esimmäinen kierros on selätetty ja jatkopaikka varmistettu näillä sukilla.


Malli:  Ebil Choices, Sabrina Nesslinger
Sock Madness 2021, 1. kierros

Lanka:  Regia Premium Merino Yak, väri 7504
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  S/M, 40, 68 s
Menekki:  75 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

 Ensisilmäyksellä malli näytti siltä, että ei kiitos, niin paljon pelkkää nurjaa. Ohjetta lukiessani selvisikin, että sukat sai neuloa nurjalta puolelta eli inside-out. Sehän sopi, koska silloinhan saikin neuloa oikeaa. Palmikon kierrot olivat vähän hassut väärin päin neuloessa, mutta nopeasti ne merkit oppi.

Palmikot olivat tuollaisia kiemurtelevia, niistä ei oikein voinut aavistaa etukäteen, minne ne seuraavaksi kääntyvät. Eikä neuloessa oikein nähnyt, menivätkö ne oikein, vaan välillä piti kurkistaa sinne oikealle puolelle. 

Sukan ulkosyrjälle muodostui hauskat sydänkuviot.


Palmikkopuikkoakin tarvittiin seitsemän ja yhdeksän silmukan palmikonkierroissa.



Muuten näissä ei ollut mitään ihmeellistä, mukava näitä oli neuloa. Ohje oli hyvin ja ymmärrettävästi kirjoitettu ja kaaviotkin selkeitä ainakin läppärin ruudulta katsoessa. Kaavioita saikin seurata tarkasti, mutta sekin on aina välillä ihan hauskaa. Telkkaria pystyi kuitenkin seuraamaan neuloessa.


Kuusi ylimääräistä kerrosta taisin neuloa jalkaterään ennen kärkikavennuksia, jotta sain sopivat sukat itselleni. Tosin nämä taitavat mennä Esikolle, hän taisi näihin ihastua, ainakin kuvissa.

Lankaa kehun jo toistamiseen. Sitä on kerrassaan ihana neuloa ja värikin on jälleen mitä parhain. Kävin paikallisessa ihanassa lankakaupassa Maijukassa ostoksilla parisen viikkoa sitten ja tämä keltainen Merino Yak pääsi näin nopeasti puikoille.

Tällä hetkellä paikkoja toiselle kierrokselle on jäjellä enää 34 eli 1266 sukkaparia on valmistunut. Kierrosta on jäljellä vajaa kaksi vuorokautta. Ei siis kovin montaa päivää mene ennen seuraavan kierroksen alkua ja uutta ohjetta.

Mukavaa pääsiäisen jälkeistä aikaa!
Pysykäähän terveinä!

t. Hepsi

keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Senbonzakura

Sen, että Sukka-Finlandiasta selvittiin, sähköpostiin putkahti jo tämänvuotisen Sock Madnessin karsintaohje. Ohje näytti oikein mukavalta, helmiä ja kiedottuja silmukoita, joten hommiin vaan!


Malli:  Senbonzakura, Natalia Vasilieva
Sock Madness 2021, karsintaohje

Lanka:  Pirkanmaan Kotityö Roosa Nauha Sukkalanka, väri 59
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  S, 40, 68 s
Menekki:  68 g
Helmet:  Miyuki Japanese Seed Beads 6/0 Round,
Picasso Montana Matte-20 GM/TB

Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

Sukat aloitettiin minulle uudella tavalla, joustavalla virkkausaloituksella. Ihan kiva tapa, vähän hitaampi kuin normi silmukoiden luominen. Reunasta tuli joustava, mutta niin minusta tulee sillä normaalilla tavallakin, kunhan vain luo silmukat kahdelle puikolle.

Luomisen jälkeen sitten vain neulottiin kaavion mukaan mukavasti välillä helmeillen. Laitan helmet virkkuukoukulla ja tykkään siitä kovasti, kunhan vain on hyvä napakka lanka ja helmissä tarpeeksi suuret reiät. Nyt oli, joten tykkäsin.

Kieputuksissa en käyttänyt apupuikkoa enkä siirrellyt silmukoita, mutta pujotin oikean puikon pään niiden kierrettävien silmukoiden sisään kieputuksen ajaksi. Sujuu hyvin niinkin ja on vähän sujuvampaa.

Kantapäissä sitten taas tapahtui. Kiilalisäyksiä tehtiin vähän erilailla kuin normaalisti, ja kantalappuun tuli hauska pintaneule. Tästä kuvasta se ehkä vähän näkyy.


Sitten kavenneltiin silmukoita lyhennetyin kerroksin, minä käytin taas siinä varjosilmukoita, koska siihen oli lupa. Ne vaan on parhaat.



Kantapään jälkeen saikin taas vain neuloa kaavion mukaan. Taisin neuloa 8 ylimääräistä kerrosta ennen kärkikavennuksia. 

Kärjessä jatkettiin tuota pientä palmikkoa kavennusten välissä. Hauska yksityiskohta sekin ja antaa näköä ja vaihtelua perinteisiin kärkikavennuksiin.


Varsin sievät sukat näistä tuli. Helmiä ei olisi tarvinnut laittaa kuin varteen, mutta minä laitoin kaikkiin kukkasiin. Ne ovat kuitenkin sen verran pieniä etteivät ne paina jalkaa, ainakaan luultavasti.



Nämä sukat neulomalla selvisin siis varsinaiseen kisaan eli jo 15. kertaa järjestettävään Sock Madnessiin. Se on kansainvälinen leikkimielinen kisa, jonka toimntapaikkana on  Ravelry ja jossa on tänä vuonna mukana yli 1500 neulojaa eri maista. Kisaajat on jaettu 26 joukkueeseen, joiden nimet on tänä vuonna valittu tähtien mukaan. Varsinaisia kilpailukierroksia on yhteensä 7, ja joka kierroksella hitaammat putoavat pois pelistä.

Minä olen Gumala-joukkueessa, jossa on yhteensä 60 neulojaa, minun lisäkseni kaksi suomalaista, ja toiselle kierrokselle selviää vain 50 nopeinta. Saa nähdä, miten minun käy. 

Ja arvatkaas mitä? Ensimmäisen kierroksen ohje ilmestyi sähköpostiin jo heti tänään illalla, ja olen jo silmukat luonut sekä muutaman kerroksen neulonutkin. Mallissa on taas omat haasteensa, joista lisää myöhemmin. Nyt kuitenkin menen nukkumaan ja jatkan neulomista vasta joskus huomenna illemmalla. 

Oletko sinä tänä vuonna tai oletko joskus ollut mukana Sock Madnessissä?

Kisaterveisin
Hepsi

torstai 11. maaliskuuta 2021

Kuudes ja viimeinen etappi

Sukka-Finlandian kuudennen etapin ohjeen suunnittelijaksi paljastui Anna Mäkilä, kuten jo arvasinkin, ja kirjoneulettahan sieltä tulla tupsahti. Ihana malli tämäkin!

Malli:  Linnan portilla, Anna Mäkilä
Sukka-Finlandia 2021, Etappi 6

Lanka:  Hot Socks Neon, 82 turkoosi, CEWEC California Salida, 20 harmaa, Hedgehog Fibres Sock, väri Pollen-keltainen ja Ruskanlehti Merino Sock, väri Konjakki
Puikot:  pyöröt nro 2,75
Koko:  M, 40, 64 s
Menekki:  83 g
Ohjeen mukaan varpaista varteen tämäkin, jes!
Ravelryssa

Näiden sukkien lankavalinta riippui vallan siitä, minkä verran kutakin väriä tarvittiin, koska jämälangoilla neuloin. Muutamia vaihtoehtoja sentään oli, ja siinäpä sitä sitten olikin miettimistä.

Aloitin sukat  S-koossa, joka oli minimivaatimus, puikoilla 2½ ja vähän toisilla väreillä. Sitten nukuin yön yli ja totesin sukan alun liian pieneksi, joten purkuhommin oli ryhdyttävä. Uutta yritystä ja kokoa M aloittaessani vaihdoin vielä vähän sävyjä sekä otin käyttöön puikot nro 2,75. Sillä yhdistelmällä alkoi tulla sopivaa.


Sukat aloitettiin kärjestä, tavan sai itse valita. Olen viimeinkin opetellut Judy's Magic Cast -on -tavan niin, että se tulee ihan muistista. Aiemmin käytin tätä Ullan tapaa.  

Kärkilisäykset tehtiin tavalla, jonka olin vähän niinkuin unohtanut eli Right and Left Lifted Increase -tekniikalla. Onkohan sille suomalaista nimeä? Mahdottoman kätevä tekniikka, jolla saa aikaan siistin ja kauniin lisäyksen molempiin suuntiin. Ehdottomasti otan sen taas käyttöön.

Hauska sattuma, että nämä olivat jo toiset tämänvuotiset Sukka-Finlandian sukat, joissa on pystyraidallinen kärki. Tykkään, vaikka kärjestä meinaa tulla vähän tiukka. Pingotus onneksi auttoi tälläkin kertaa.

 

Kantapohjassa on se näiden sukkien juju ja myös vaikein kohta. Kiilalisäykset tehtiin pohjaan samalla tekniikalla kuin kärjessäkin, se oli vielä ihan helppoa. Sitten neulottiin lyhennettyjä kerroksia kiedo ja käännä -tekniikalla, edelleen kirjoneuleena, pohjaväriä vaihtaen, ja samalla lisättiin silmukoita niin, että osasta yhden silmukan raitoja tuli kahden silmukan levyisiä. 

Ohjeessa sanottiin, että lisäykset saa tehdä millä tavalla tahansa ja se ehkä aiheutti monelle vaikeuksia. Jos käytti samaa tapaa kuin kärjessä, homma sujui helposti. Sen sijaan kirjoneuleen neulominen nurjalla puolella hidasti ainakin minun työtäni. Kokeilin vasemmalta oikealle neulomista, "pakittamista", mutta minun sormeni eivät siihen oppineet, vaikka se yhdellä langalla sujuukin.


Kantapään jälkeen loppu olikin sitten taas helppoa ja mukavaa kirjoneuletta. Mallikertoja piti neuloa vähintään 12, neuloin yhden enemmän, jota sain varteen vähän enemmän pituutta.

Varrensuut pääteltiin i-cordeilla, joilla saa aina viimeistellyn lopputuloksen.

Vallan mukava etappi oli tämäkin, kuten kaikki tämän vuoden etapit. Maaliin sivakoin nyt sijoituksella 43, valmistuneita sukkia on tähän mennessä hyväksytty 81 paria. Kisa on jo siinä vaiheessa, että loppusijoituksenikin on selvillä, 56. Joukkueemme Lankalaatikon Tainat selviytyi kuin selviytyikin pronssille.


Kuten jo aiemmin sanoin, kaikki kisan sukkaohjeet ovat olleet kivoja ja niitä on ollut mukava neuloa. Haastetta on ollut sopivasti, jopa sen verran, että tuskin näitä kaikkia olisi tullut neulottua, ellen olisi kisannut ja ollut joukkueessa. Nyt jo tekeekin mieli neuloa ihan perussukkaa, tosin aloitin kyllä kuitenkin Sock Madnessin karsintakierroksen sukat... Jotenkin vain ihan niinkuin hups...

 

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Toivottelee
Hepsi

 

sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Jo viides etappi

Sukka-Finlandian 5. etapin ohje tupsahti sähköpostiin perjantaina 19. päivä klo 12. Olin jo vähän ottanut lankoja esille, mutta lopullisen päätöksen pystyy tekemään aina vasta, kun näkee ohjeen. Näihin sitten päädyin.


Malli:  Kaaso nro 1, Heidi Lindroos / adelheid
Sukka-Finlandia 2021, Etappi 5

Lanka:  Schoeller+Stahl Fortissima Sock, 1004 vaaleansininen, Villa Mokka Mokkasukka, väri Kiiminki ja Aara Tunto, väri Villi
Puikot:  pyöröt nro 2½
Koko:  M, 40, 64 s
Menekki:  65 g
Ohjeen mukaan varpaista varteen, jes!
Ravelryssa
 



Lankavalintaan en ihan tyytyväinen ole, Aara ja Mokkasukka ovat molemmat ihania neuloa, mutta tuo Fortissima on aavistuksen liian pehmeää. Ja liian vaaleansinistä, hmm... Tulipahan nyt neulottua pois, ja ihan mukaviltahan sukat valmiina kuitenkin näyttävät.

Ohje paljastui siis Adelheidin suunnittelemaksi ja sehän sisälsi intarsiaa. Haa! Ei ihan helppo tai nopea homma , mutta tuttua kuitenkin. Olen ensimmäisen kerran neulonut intarsiaa jo 90-luvulla, kun tein tyttärelle Niiskuneiti- ja kuopukselle Dino-puseron. 



Sukat aloitettiin siis varpaista, joka sopii minulle vallan hyvin. Jo kesken kärkilisäysten otettiin mukaan ensin toinen lanka ja kohta myös kolmas. Silloin oli työssä jo neljä lankaa, koska pohjaväriäkin tarvittiin uusi pätkä toiseen reunaan. Sukkaa neulottiin siis niin, että joka toinen kerros neulottiin aina nurjalta puolelta nurin eli edestakaisin. Aikamoinen lankasumppu tuossa alussa, sitten vähän helpotti, kun sai jättää sen sen toisen pohjalanganpätkän pois.
 

 Molemmille kuvioväreille oli oma kaavionsa, tai oli ne alussa piirretty samaan kaavioon, mutta mallikerroissa oli eri kerrosmäärä. Tein taas pienellä näpertelyllä oman kaavion, josta seuraaminen oli helppoa, senkun posotti menemään.
 

Kantapää tehtiin ihan normisti kiilalisäyksillä ja lyhennetyillä kerroksilla, mutta niissä käytettiin tässä ohjeessa "muunnelmaa japanilaisesta lyhennettyjen kerrosten tekniikasta". Olen tuolla tavalla joskus niitä tehnyt, mutta useimmiten tykkään käyttää varjosilmukoita (shadow wraps). Mielestäni se tapa on kaikkein helpoin, ja sillä saa varmasti reiättömän lopputuloksen. Niin näillä japanilaisillakin  kyllä sai, mutta ohjetta sai seurata tarkasti ilman oletuksia, mitä tehdään seuraavaksi.
 
 
Sukat piti päätellä neulalla Tubular bind off -tekniikalla. Sitäkin olen aiemmin pari kertaa kokeillut, mutta en ole sitä aiemmin sisäistänyt. Nyt, kun katsoin kunnolla ohjevideon, taisin viimein oppia sen kunnolla. Sillä saadaan reunaan joustava, siisti, vähän pyöreä reuna, jossa oikeat ja nurjat silmukat ovat kohdillaan loppuun asti. Ehkä käytän sitä jatkossakin, ainakin joskus.

Sain käytettyä koko Fortissima-kerän eikä se ihan riittänytkään. Onneksi minulla oli lähes samanväristä Roosa Nauha Sukkalankaa, jolla sain neulottua toisen sukan loppuun. Ilmeisesti useampaakin oli langan menekki yllättänyt.
 

Olin tällä etapilla 44. ja toin Tainoille 25 pistettä. Kaksi pistettä saisi vielä lisää, jos koristelisi sukat ohjeen mukaan aita- ja solmupistoin. Jätän sen tekemättä, koska riittävän nätit sukat ovat noinkin.

Tähän mennessä sukkia on valmistunut 90 paria, mutta lisää ehtii vielä valmistua, sillä tämä etappi päättyy vasta tiistaina viideltä, jolloin seuraava ja viimeinen alkaa. 


Hyvää Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivää sinulle ja hyvää lomaa kaikille lomalaisille!
 
Toivottelee
Hepsi