keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Senbonzakura

Sen, että Sukka-Finlandiasta selvittiin, sähköpostiin putkahti jo tämänvuotisen Sock Madnessin karsintaohje. Ohje näytti oikein mukavalta, helmiä ja kiedottuja silmukoita, joten hommiin vaan!


Malli:  Senbonzakura, Natalia Vasilieva
Sock Madness 2021, karsintaohje

Lanka:  Pirkanmaan Kotityö Roosa Nauha Sukkalanka, väri 59
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  S, 40, 68 s
Menekki:  68 g
Helmet:  Miyuki Japanese Seed Beads 6/0 Round,
Picasso Montana Matte-20 GM/TB

Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

Sukat aloitettiin minulle uudella tavalla, joustavalla virkkausaloituksella. Ihan kiva tapa, vähän hitaampi kuin normi silmukoiden luominen. Reunasta tuli joustava, mutta niin minusta tulee sillä normaalilla tavallakin, kunhan vain luo silmukat kahdelle puikolle.

Luomisen jälkeen sitten vain neulottiin kaavion mukaan mukavasti välillä helmeillen. Laitan helmet virkkuukoukulla ja tykkään siitä kovasti, kunhan vain on hyvä napakka lanka ja helmissä tarpeeksi suuret reiät. Nyt oli, joten tykkäsin.

Kieputuksissa en käyttänyt apupuikkoa enkä siirrellyt silmukoita, mutta pujotin oikean puikon pään niiden kierrettävien silmukoiden sisään kieputuksen ajaksi. Sujuu hyvin niinkin ja on vähän sujuvampaa.

Kantapäissä sitten taas tapahtui. Kiilalisäyksiä tehtiin vähän erilailla kuin normaalisti, ja kantalappuun tuli hauska pintaneule. Tästä kuvasta se ehkä vähän näkyy.


Sitten kavenneltiin silmukoita lyhennetyin kerroksin, minä käytin taas siinä varjosilmukoita, koska siihen oli lupa. Ne vaan on parhaat.Kantapään jälkeen saikin taas vain neuloa kaavion mukaan. Taisin neuloa 8 ylimääräistä kerrosta ennen kärkikavennuksia. 

Kärjessä jatkettiin tuota pientä palmikkoa kavennusten välissä. Hauska yksityiskohta sekin ja antaa näköä ja vaihtelua perinteisiin kärkikavennuksiin.


Varsin sievät sukat näistä tuli. Helmiä ei olisi tarvinnut laittaa kuin varteen, mutta minä laitoin kaikkiin kukkasiin. Ne ovat kuitenkin sen verran pieniä etteivät ne paina jalkaa, ainakaan luultavasti.Nämä sukat neulomalla selvisin siis varsinaiseen kisaan eli jo 15. kertaa järjestettävään Sock Madnessiin. Se on kansainvälinen leikkimielinen kisa, jonka toimntapaikkana on  Ravelry ja jossa on tänä vuonna mukana yli 1500 neulojaa eri maista. Kisaajat on jaettu 26 joukkueeseen, joiden nimet on tänä vuonna valittu tähtien mukaan. Varsinaisia kilpailukierroksia on yhteensä 7, ja joka kierroksella hitaammat putoavat pois pelistä.

Minä olen Gumala-joukkueessa, jossa on yhteensä 60 neulojaa, minun lisäkseni kaksi suomalaista, ja toiselle kierrokselle selviää vain 50 nopeinta. Saa nähdä, miten minun käy. 

Ja arvatkaas mitä? Ensimmäisen kierroksen ohje ilmestyi sähköpostiin jo heti tänään illalla, ja olen jo silmukat luonut sekä muutaman kerroksen neulonutkin. Mallissa on taas omat haasteensa, joista lisää myöhemmin. Nyt kuitenkin menen nukkumaan ja jatkan neulomista vasta joskus huomenna illemmalla. 

Oletko sinä tänä vuonna tai oletko joskus ollut mukana Sock Madnessissä?

Kisaterveisin
Hepsi

14 kommenttia:

 1. Nyt on sen näköiset sukat, että on vaikea edes uskoa, että "joku" on ne käsin neulonut!? Olet sinä uskomattoman taitava!!!
  Tsemppiä uuteen neulekisaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta! Meitä "taitavia" on nyt kisassa mukana tosiaankin yli 1500. Sukat näyttää itse asiassa vaikemmilta neuloa kuin olivatkaan. 🥰

   Poista
 2. Uh-huh! Kyllä on kimurantit sukat, en selviäis noista, ainakaan helmiosioista. Oot mahtavan taitava. Jatkoa odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Helmet on itse asiassa helppoja laittaa ja jotenkin mukavaa.

   Poista
 3. On tosi hienot sulat! Jännityksellä odotan, mitä upeuksia tipahtelee puikoiltasi tässä kisassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu. Saa nähdä, mitä putoaa. Eka pari nyt ainakin.

   Poista
  2. Kyllä sä hienosti selviät pitkälle eli loppuun. Mulla oli postauksessa näköjään sukat muuttuneet näin keväällä sulaksi.;)

   Poista
  3. Kuule, enpä usko. Ei oikein sellaista flowta nyt tuu.

   Poista
 4. Samat sanat kuin edelliset. Olet todella taitava. Kävin kurkkaamassa Raverlyssä Sock Madnessia, mutta en oikein saanut esiin kuin muutaman kuvan. Varmaan pitää olla kilpailuun osallistuja, jotta näkisi enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virtuaalineuloja.
   Kyllä Ravelryssa näkyy kaikille ihan samat jutut Sock Madnessistä, mutta vasta kaksi ohjetta on julkaistu. Kannattaa liittyä ryhmään, niin ei mee mikään ohi.

   Poista
 5. Voi valtava, miten kauniit sukat! Tuo kukkakuvio ja kaikki muutkin pienet yksityiskohdat! Sinulla riittää innostusta noihin kisailuihin ja aikatauluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa! Tällä hetkellä juu tuntuu löytyvän, miútta ihan rauhalliseen tahtiin mie nytkin neulon. Saattaa olla, etten pääse edes tästä jatkoon.

   Poista
 6. Aivan ihanat sukat! Tuota lankaa en ole käyttänyt vielä, mutta näyttää miellyttävältä ja kuvio pääsee hienosti esille. Sinulla on kaunis neulontakäsiala. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Sinulle myös hyvää pääsiäistä! 🐥

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)