maanantai 5. huhtikuuta 2021

Sukkahullutus, 1. kierros, Ebil Choices

 Niin siinä kävi, että Sukkahullutuksen esimmäinen kierros on selätetty ja jatkopaikka varmistettu näillä sukilla.


Malli:  Ebil Choices, Sabrina Nesslinger
Sock Madness 2021, 1. kierros

Lanka:  Regia Premium Merino Yak, väri 7504
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  S/M, 40, 68 s
Menekki:  75 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

 Ensisilmäyksellä malli näytti siltä, että ei kiitos, niin paljon pelkkää nurjaa. Ohjetta lukiessani selvisikin, että sukat sai neuloa nurjalta puolelta eli inside-out. Sehän sopi, koska silloinhan saikin neuloa oikeaa. Palmikon kierrot olivat vähän hassut väärin päin neuloessa, mutta nopeasti ne merkit oppi.

Palmikot olivat tuollaisia kiemurtelevia, niistä ei oikein voinut aavistaa etukäteen, minne ne seuraavaksi kääntyvät. Eikä neuloessa oikein nähnyt, menivätkö ne oikein, vaan välillä piti kurkistaa sinne oikealle puolelle. 

Sukan ulkosyrjälle muodostui hauskat sydänkuviot.


Palmikkopuikkoakin tarvittiin seitsemän ja yhdeksän silmukan palmikonkierroissa.Muuten näissä ei ollut mitään ihmeellistä, mukava näitä oli neuloa. Ohje oli hyvin ja ymmärrettävästi kirjoitettu ja kaaviotkin selkeitä ainakin läppärin ruudulta katsoessa. Kaavioita saikin seurata tarkasti, mutta sekin on aina välillä ihan hauskaa. Telkkaria pystyi kuitenkin seuraamaan neuloessa.


Kuusi ylimääräistä kerrosta taisin neuloa jalkaterään ennen kärkikavennuksia, jotta sain sopivat sukat itselleni. Tosin nämä taitavat mennä Esikolle, hän taisi näihin ihastua, ainakin kuvissa.

Lankaa kehun jo toistamiseen. Sitä on kerrassaan ihana neuloa ja värikin on jälleen mitä parhain. Kävin paikallisessa ihanassa lankakaupassa Maijukassa ostoksilla parisen viikkoa sitten ja tämä keltainen Merino Yak pääsi näin nopeasti puikoille.

Tällä hetkellä paikkoja toiselle kierrokselle on jäjellä enää 34 eli 1266 sukkaparia on valmistunut. Kierrosta on jäljellä vajaa kaksi vuorokautta. Ei siis kovin montaa päivää mene ennen seuraavan kierroksen alkua ja uutta ohjetta.

Mukavaa pääsiäisen jälkeistä aikaa!
Pysykäähän terveinä!

t. Hepsi

12 kommenttia:

 1. Ihanatsulat <3 Sukkien väri on upea. Jännä tekniikka, että neulotaan nurjalta puolelta. Sellaisia sukkia en ole neulonutkaan. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja!
   Nämä sai siis neuloa myös ihan oikealta puolelta, mutta vaihtoehtona oli neuloa sieltä nurjalta ja mie valitsin sen. Mutta oli juu aika jännä tapa.

   Poista
 2. Hienot ovat! Sun taitoja en enää viitsi taas kehua, enkä siis jatkossakaan, sä tiedät jo, että mun mielestä sä oot huippusukkaneuloja. Kiva on katsoa sun tuotoksia. Joku taitaa neuloa kirjoneuletta tuolleen sisä/ulkopuoli eripäin kuin totuttu on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!
   Juu niin tekevät jotkut. Tää oli kuitenkin vähän eri juttu ja sopi mulle. Siitä kirjoneuleen neulomisesta väärinpäin en oikein tykkää, kun siinä pitää neuloa sieltä sisäpuolelta, kun nurja puoli on käännetty ulospäin. 😊

   Poista
 3. Hienot sukat nämäkin ja taitavan neulojan tekemät! Väri on upea.

  VastaaPoista
 4. Taas on taitavasti tehty! Onnittelut jatkoon pääsystä! Ihan kuin noissa jalkaterissä olisi puut juurineen...
  Hyvää alkanutta pääsiäisen jälkeistä aikaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta! Juu, kyllä ne taitaa juuret olla.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Onnea jatkopaikasta. Upeaa pintaa ja kaunis väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virtuaalineuloja! Miekin tykkään väristä!
   Nyt on seuraavan kierroksen sukta jo puikoilla.

   Poista
 6. Onpa huippuhienoja sukkia ilmestynyt tänne. Kevät etenee kohisten. Kauniita kevätpäiviä!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)