lauantai 8. toukokuuta 2021

Sukkahullutus, 3. kierros, Beleaf in Yourself

 Kolmannen kierroksen sukat valmistuivat tiistaina ja jatkossa ollaan. Meidän Gumala-joukkueessamme jatkavat kaikki kolme mukana olevaa suomalaista. Jeee!


Malli:  Beleaf in Yourself, Annette Schleicher
Sock Madness 2021, 3. kierros

Lanka:  Nako Boho, värit 208 valkoinen ja 1093 sininen
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  suurin, 74 s, 40
Menekki:  135 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

Nämä sukat aloitettiin tuollaisella lehtikuvioisella reunuksella, jonka reunasta poimittiin silmukat toisenvärisellä langalla ja neulottiin muutaman kerros joustinneuletta ennen varsinaisen mallineuleen aloittamista.


Sukan etuosaan keskelle neulottiin briossia eli 2-väristä patenttia ja reunoihin ja takaosaan ihan tavallista, mutta kaunista kirjoneuletta. Kärki oli sitten ihan helppoa yksiväristä omalla kaaviolla.

Valitsin näihin suosiolla suurimman koon, vaikka siinä tuli aika paljon lisäsilmukoita neulottavaksi kisasukkiin. Sainpahan näin sopivat sukat itselleni, jos nämä nyt minulle jäävät.
 

 

2-värinen patenttihan neulotaan yleensä niin, että ensin neulotaan silmukat toisella värillä ja sitten toisella. Tässä oli kuitenkin tarkoitus neuloa molemmat kerrokset yhdessä eli  vähän niinkuin kirjoneuleena sekin. Ja hei, sehän olikin ihan helppoa, kun sen hokasi ja oppi. Tarkkana vaan piti olla, sillä briossia on aikasta kenkkua purkaa.Kantapään kiilalisäykset piilotettiin ovelasti kirjoneulekuvioon ja käännöksen kavennuksista tuli taas oma hauska kuvionsa. Siinä kohtaa "sai" myös nurjalla neuloa kirjoneuletta. Se on minulle vähän hankalaa, kun langat ei meinaa millään pysyä tarpeeksi tiukalla sormissa.


Kaavioita näissäkin sukissa riitti. Vähän taas askartelin kuvakaappauksilla ja Paint.netillä, jotta sain muutamasta helpommin seurattavan. Ohje oli kuitenkin hyvin ja tarkasti tehty, siinä ei ollut mitään vikaa. Minä vaan tykkään jotkut jutut tehdä omaan tapaani, silloin neulominen on minulle sujuvampaa.


Sukista tuli kyllä kauniit ja lämpimät. Tämäkin ohje oli kuitenkin sellainen, että ilman kisaa en varmaan olisi näitä viitsinyt neuloa. Onneksi siis on näitä hullutuksia, jotta tulee tartuttua haastavampiinkin malleihin.Toistamiseen neuloin Nako Bohoa ja tykkäsin nytkin. Ehkä minun pitää käydä moikkaamassa Maijukan Maijaa taas ennen seuraavan kierroksen alkua ja täydentää varastoja. Jos  seuraava malli on jälleen kirjoneuletta, minulla ei ehkä ole yhteensopivia lankoja. Voiko se edes olla totta...

Tänään on ollut Lapsettomien lauantai ja huomenna on äitienpäivä, minulle se on jo 39.
Mukavaa äitienpäivää ihan jokaiselle! 🌺

Toivottelee
Hepsi

 

12 kommenttia:

 1. Uhhuh! On kyllä niiiin monimutkaisen ja vaikean näköinen malli että . . . Itsekin kirjoitit, että tuskin ilman kisaa olisit tätä neulonut ja uskon, että ei moni muukaan olisi neulonut. Onhan tuo nätti mutta onko se lopultakaan ihan oikeasti nätti? Ehkä liikaa kaikkea krumeluuria siinä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin! Miusta nää on kyllä nätit. Ohjeen kuvien sukissa oli jälleen käytetty sellaisia lankoja, että siitä ei mallia oikein selvästi edes erottanut. Se minua aina noissa ihmetyttää. Onhan näissä krumeluuria ihan tarpeeksi. 😁

   Poista
  2. Sen olen kans joskus huomannu ohjekuvisssa, että ilmeisen väärää lankaa on käytetty kun kuviot tms. menevät söheröksi.

   Poista
  3. Kristiina, juu. Ja sitten ohjeessa on lankasuositus, että käytä yksivärisiä toisistaan hyvin erottuvia lankoja. 😂

   Poista
 2. Huh, mitkä sukat! Tämä on kyllä korkeampaa matematiikkaa, mutta ihana näitä on katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virtuaalineuloja! Ajatella, että joku osaa tällaisia suunnitella.

   Poista
 3. Jaiks, ehkä vähän ottaa silmiin, mutta uskomatonta 'jälkeä'! Varsinkin kantapää on kerrassaan mahtava!
  Hyvää alkanutta viikkoa! :D

  VastaaPoista
 4. Upeat, vaikuttavat kyllä valtavan suuritöisiltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula, oli niissä oma hommansa vaikka eivät vaikeat sinänsä olleetkaan.

   Poista
 5. Loisto työ,ylitit nyt itsesi,jihaa!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)