torstai 11. maaliskuuta 2021

Kuudes ja viimeinen etappi

Sukka-Finlandian kuudennen etapin ohjeen suunnittelijaksi paljastui Anna Mäkilä, kuten jo arvasinkin, ja kirjoneulettahan sieltä tulla tupsahti. Ihana malli tämäkin!

Malli:  Linnan portilla, Anna Mäkilä
Sukka-Finlandia 2021, Etappi 6

Lanka:  Hot Socks Neon, 82 turkoosi, CEWEC California Salida, 20 harmaa, Hedgehog Fibres Sock, väri Pollen-keltainen ja Ruskanlehti Merino Sock, väri Konjakki
Puikot:  pyöröt nro 2,75
Koko:  M, 40, 64 s
Menekki:  83 g
Ohjeen mukaan varpaista varteen tämäkin, jes!
Ravelryssa

Näiden sukkien lankavalinta riippui vallan siitä, minkä verran kutakin väriä tarvittiin, koska jämälangoilla neuloin. Muutamia vaihtoehtoja sentään oli, ja siinäpä sitä sitten olikin miettimistä.

Aloitin sukat  S-koossa, joka oli minimivaatimus, puikoilla 2½ ja vähän toisilla väreillä. Sitten nukuin yön yli ja totesin sukan alun liian pieneksi, joten purkuhommin oli ryhdyttävä. Uutta yritystä ja kokoa M aloittaessani vaihdoin vielä vähän sävyjä sekä otin käyttöön puikot nro 2,75. Sillä yhdistelmällä alkoi tulla sopivaa.


Sukat aloitettiin kärjestä, tavan sai itse valita. Olen viimeinkin opetellut Judy's Magic Cast -on -tavan niin, että se tulee ihan muistista. Aiemmin käytin tätä Ullan tapaa.  

Kärkilisäykset tehtiin tavalla, jonka olin vähän niinkuin unohtanut eli Right and Left Lifted Increase -tekniikalla. Onkohan sille suomalaista nimeä? Mahdottoman kätevä tekniikka, jolla saa aikaan siistin ja kauniin lisäyksen molempiin suuntiin. Ehdottomasti otan sen taas käyttöön.

Hauska sattuma, että nämä olivat jo toiset tämänvuotiset Sukka-Finlandian sukat, joissa on pystyraidallinen kärki. Tykkään, vaikka kärjestä meinaa tulla vähän tiukka. Pingotus onneksi auttoi tälläkin kertaa.

 

Kantapohjassa on se näiden sukkien juju ja myös vaikein kohta. Kiilalisäykset tehtiin pohjaan samalla tekniikalla kuin kärjessäkin, se oli vielä ihan helppoa. Sitten neulottiin lyhennettyjä kerroksia kiedo ja käännä -tekniikalla, edelleen kirjoneuleena, pohjaväriä vaihtaen, ja samalla lisättiin silmukoita niin, että osasta yhden silmukan raitoja tuli kahden silmukan levyisiä. 

Ohjeessa sanottiin, että lisäykset saa tehdä millä tavalla tahansa ja se ehkä aiheutti monelle vaikeuksia. Jos käytti samaa tapaa kuin kärjessä, homma sujui helposti. Sen sijaan kirjoneuleen neulominen nurjalla puolella hidasti ainakin minun työtäni. Kokeilin vasemmalta oikealle neulomista, "pakittamista", mutta minun sormeni eivät siihen oppineet, vaikka se yhdellä langalla sujuukin.


Kantapään jälkeen loppu olikin sitten taas helppoa ja mukavaa kirjoneuletta. Mallikertoja piti neuloa vähintään 12, neuloin yhden enemmän, jota sain varteen vähän enemmän pituutta.

Varrensuut pääteltiin i-cordeilla, joilla saa aina viimeistellyn lopputuloksen.

Vallan mukava etappi oli tämäkin, kuten kaikki tämän vuoden etapit. Maaliin sivakoin nyt sijoituksella 43, valmistuneita sukkia on tähän mennessä hyväksytty 81 paria. Kisa on jo siinä vaiheessa, että loppusijoituksenikin on selvillä, 56. Joukkueemme Lankalaatikon Tainat selviytyi kuin selviytyikin pronssille.


Kuten jo aiemmin sanoin, kaikki kisan sukkaohjeet ovat olleet kivoja ja niitä on ollut mukava neuloa. Haastetta on ollut sopivasti, jopa sen verran, että tuskin näitä kaikkia olisi tullut neulottua, ellen olisi kisannut ja ollut joukkueessa. Nyt jo tekeekin mieli neuloa ihan perussukkaa, tosin aloitin kyllä kuitenkin Sock Madnessin karsintakierroksen sukat... Jotenkin vain ihan niinkuin hups...

 

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Toivottelee
Hepsi

 

14 kommenttia:

 1. No huh huh, TAAS! Niin huikea määrä termejä, että vaikka perehtyisin niihin yksitellen, niin ei siitä mitään tulisi. Jännät ja minun silmissäni erikoiset sukat.
  ONNITTELUT pronssista!!! ♥
  Ja rentouttavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta ja kiitos samoin! Näissä sukissa oli kyllä paljon kaikkea, onneksi tuttuja juttuja miulle kuitenkin. 😍

   Poista
 2. On niin mutkikkaan näköiset sukat, etten taida uskaltaa aloittaa koskaan. Hienot sukat olet tehnyt ja hyvät värit. Jostain syystä mun silmiin turkoosi ja ruskea on aina sopineet hyvin yhteen. Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu, tukiopetusta täältä saatavana, jos kuitenkin joskus aloitat! 🥰
   Miustakin tänä sukat kaunein kohta on tuo kantapää, jossa ruskea ja turkoosi kohtaavat.

   Poista
 3. Todella kauniit sukat. Todella taitava täytyy olla että tuommoiset saa valmiiksi ja sinä näyt olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sude! Kyllä sitä oppii, kun kauan harjoittelee. 🥰

   Poista
 4. Upeat sukat <3 Hienoja yksityiskohtia. Oletko taitava neuloja!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut menestyksestä! Hauska nimi tuo Linnan portilla; tuo kultainen väri yhdessä turkoosin kanssa tekee noista jotenkin kuninkaallisen näköiset. Upeat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virtuaalineuloja! Anna Mäkilä on yhdistänyt ohjeeseen myös klassisen musiikin, Sibeliusta: https://www.youtube.com/watch?v=2lt4z2ntBVg

   Poista
 6. Aivan ihanat ja olet valinnut herkullisen väriset langat.

  VastaaPoista
 7. Ihana sukkamalli ja kivat värit! Itsekin innostuin tarttumaan pitkästä aikaa puikkoihin ja tulikin jo tehtyä jämälangoista muutamat sukat. Miten tuo merinovilla, onko se hyvä sukkamateriaali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Anteeksi, että nyt vasta vastaan. Huomasin kommenttisi vasta nyt.
   Merinovilla on kerrassaan ihana pehmeää myös sukissa. Toki siinä pitää olla myös vahviketta/nylonia mukana, jotta kestää. 😊

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)