torstai 22. huhtikuuta 2021

Sukkahullutus, 2. kierros, All the B's

 Sock Madnessin toinen kierros päättyi eilen illalla, ja ehkä viimeisiä valmistuneita sukkia vielä tarkistetaan. Tai sitten paikkoja jäi yhteensä lunastamatta 44, joista meidän joukkueesta 5. Minä sain sukkani valmiiksi jo viikko sitten eli 15. päivä, mutta oli niissä vääntämistä.

Malli:  All the B's, KnitJoyz
Sock Madness 2021, 2. kierros

Lanka:  Nako Boho, väri 569
Puikot:  pyöröt nro 2,25
Koko:  M, 40, 68 s
Menekki:  90 g
Helmet:  Miyuki siemenhelmi 6/0, Silver line amethyst 260 kpl ja
Gunmetal iris 8 kpl

Ohjeen mukaan varresta varpaisiin
Ravelryssa

 

 

Silmukat luotiin väliaikaisella aloituksella eri langalla, ja muutaman kerroksen jälkeen aloitettiin vasta varsinaisella langalla. Ennen sitä piti pujottaa varrensuun helmet lankaan ja ne sitten liitettiin mukaan ekaa kerrosta neuloessa. Uutta minulle. Pujotuksen tein neulan ja ompelulangan avulla, sain siihen vinkkiä Ravelryssa.

Alun jälkeen seurattiinkin sitten vain kaaviota tarkasti ja pujoteltiin helmiä vähän väliä. Hitaasti sujui siis neulominen vaikkei siinä mitään vaikeata ollutkaan. Pujotan helmet koon 1,25 virkkuukoukulla. Se on riittävän ohut mahtuakseen helmen reiästä, ja koukkuosa on kuitenkin riittävän suuri ollakseen hajottamatta lankaa.

Mallineule jatkui sukissa myös kantalapussa, josta tulikin mielestäni varsin sievä.

 

Ohje oli minusta selkeästi kirjoitettu eikä siinä tainnut olla virheitäkään. Yhdellä rivillä taisi olla yksi silmukka merkitty kahdesti väärin. Senkin huomasin vasta jälkeenpäin eikä sitä kyllä valmiista sukista huomaa.

Kaavion päättymisen jälkeen vaatimuksena oli tässä koossa neuloa vielä 14 kerrosta sileää ennen kärkikavennuksia. Ajattelin, että sukista tulee valtavat ja kuvasinkin ne ensin miesten sukkaplokkien päällä. Yllättäin ne kuitenkin ovat miulle sopivat!

Helmet antavat sukille kyllä mukavasti näköä eikä niitä onneksi ole kuin varressa. Minun piti tilata helmiä lisää heti alussa, kun eihän minulla tuota määrää samanvärisiä ollut. Onneksi Helmikauppa toimii nopeasti ja helmet saapuivat heti tilausta seuraavana päivänä!


Ensimmäisen kerran neuloin Nako Bohoa eikä hullumpi kokemus ollut. Kivaa neulottavaa ja lopputuloskin on ok. Hinta-laatusuhde vallan hyvä! Ja plussana vielä se, että tätä lankaa saa ihanasta paikallisesta lankakaupasta, Maijukasta!


Nyt vain odotetaan seuraavaa ohjetta eli kierrosta kolme. Jokohan olisi vuorossa kirjoneuletta?

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Toivottelee
Hepsi

8 kommenttia:

 1. Onpas upeat sukat :) Taitavaa työtä. Mukava olla täällä blogimaailmassa ihastelemassa kauniita neuloksia pikku tauon jälkeen ;) Oliskohan 10 vuotta,kun olen viimeksi täällä vieraillut.
  Mukavaa viikonloppua sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aila-Riitta! Mukavaa että olet taas täällä. Kävin heti vastavierailulla ja laitoin blogisi seurantaan Feedlyyn. 🥰

   Poista
 2. Nuo ovat aivan mykistävän hienot. Mahtavaa seurata tätä Madnessiä. Tuo malli olisi haastava aivan ilman helmiäkin. Olet tosi taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virtuaalineuloja! Tässä piti kyllä olla tarkkana kaavioiden kanssa. 😍

   Poista
 3. Mahdottoman upeat sukat jälleen! Koitetaan tareta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Koitetaan! ainakin meillä on villasukkia! 🥰

   Poista
 4. Ihanat ja suorastaan herkulliset. Väri on huippu

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)