tiistai 31. heinäkuuta 2012

Maeva-sukat / Maeva Socks


Juuri ennen olympialaisia eli torstai-iltana sain valmiiksi Esikon sukat. Täytyy sanoa, että kylläpä hän osasikin valita kauniin mallin.

Just before The Olympics I managed to finish my Firstborn's socks. I must say that she did pick a beautiful pattern.


Malli: Maeva, Knitty Winter 2011, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, väri Jeton
80% merinovilla, 20% nylon
Puikot
: pyöröt nro 2,25
Koko: 
M, 39-40
Menekki
: 100 g


Pattern: Maeva, Knitty Winter 2011, in Ravelry
  Yarn: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, colorway Jeton
  Needles: circulars size 2,25
Size: M, 39-40
How much: 100 grams


Ekaa kertaa neuloin sukkaa noin ohuilla puikoilla eikä se mielestäni juurikaan eronnut niillä hiukkasen paksummilla neulomisesta. Eli se oli ihan mukavaa, ja sukista tuli tiiviit, napakat ja lämpöiset. Syy ohuempaan puikkokokoon on sukkien suurempi silmukkamäärä. Paksummilla puikoilla sukista olisi tullut liian isot. Nytkin niistä olisi tullut liian pitkät, ellen olisi aloittanut kantapäätä n 10 kerrosta aiemmin kuin ohjeessa.

This was my first time when I knitted socks with so thin circulars and I liked it. The socks are tight and warm.


Kantapää on neulottu lyhennetyillä kerroksilla. Minä käytin taas "varjotekniikkaa". Se sopii minulle paremmin. Nuo kahden silmukan helmineuleraidat rytmittävät hauskasti sileätä neuletta. Tykkään. Ja Wollmeise on kyllä parasta sukkalankaa, mitä olen neulonut. Jostain kumman syystä nämä ovat vasta toiset Wollmeise-sukkani. Kaikkea muuta olen siitä kyllä neulonut.

The heel is knitted with short rows. I used again "the shadow method". It suits me better. And Wollmeise is the best sock yarn I have ever knitted. For some mysterious reason this is just my second Wollmeise pair. Everything else I do have knitted with it.


Ohjeen kaavioissa oli myös jotain häikkää. Yhdestä kohtaa puuttui 2 s, ja yksi helmineuleraita olisi ohjeen mukaan tullut silmukan verran väärään paikkaan. Piti vähän säätää. Varressa on silmukoita 62.

Olympianeule on edennyt hyvin hitaasti. Vasta 8 cm olen helmaa neulonut. Tässä neuleessa alku on hitaampaa kuin loppu. Viikonloppuna tuli juhlittua 20+30 eli 50v-juhlia kauniissa paikassa ja mahtavassa seurassa. Sääkin oli mitä ihanin, vasta aamuyöllä tuli ukkonen ja rankkasade. Kukkaset jäi jäljelle ja vähän herkkuja. Kyllä kannatti järjestää - oli kivaa! =) Nyt neulomaan kisojen seurassa!

My Olympic project has progressed very slowly. I have just knitted 8 cm. This time the beginning is slower than the end . Last wwekend we have celebrated 20+30 aka 50 year of my children. The place was beautiful and the company great. The weather was also wonderful. The thunderstorm and rain came just at small hours. Great party! It was worth of it!Olympiaterveisin

With Olympic Greetings

Hepsi

ps. Huomenna neulotaan taas Puistokahvilassa klo 16.00 alkaen!
Lämpimästi tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)