perjantai 19. heinäkuuta 2013

Revontuli nro 14 / My 14th Northern Lights

Tasan kaksi vuotta sitten bloggasin edellisen neulomani Revontulen, sattuipa hassusti. Tämä sinisävyinen on jo 14. versioni suositusta mallista. Tällä kertaa tytär suostui poseeraamaan kaiken kiireen keskellä ja sadekuurojen välissä. Kiitos tytär!

Exatly two years ago I blogged about my previous Northern Lights. What a nice accidence. This blue one is already my 14th one. This time my daughter was willing to pose when it wasn't raining.

Malli: Revontuli/AnneM, Ravelryssa
Lanka: Evilla Artyarn 8/2 väri A-42
Puikot: Knit Picks pyöröt nro 4½
Koko: 189 x 81 cm
Menekki: 162 g
Tuplapäättely


Pattern: Northern Lights by AnneM
, in Ravelry
Yarn: Evilla Artyarn 8/2 colorway A-42
Size: 189 x 81 cm
Needles:
Knit Picks circulars size 4½
How much: 162 grams
Double binding off 


 Muutakin keskeneräistä olisi kyllä, mutta yhtään valmista Revontulta ei ollut lahjalaatikossa ja nyt parille sellaiselle tuli tarve. Torstaina aloitin ja tiistaina päättelin silmukat, nopea homma.

I would have had something else in progress but I haven't got any finished
Northern Lights shawl in my gift box and now I'll need a couple of them. I started this one on Thursday and finished it on Tuesday. So a very quick job.

Piti minun silti käydä tutulla huivikivellänikin nappaamassa muutama kuva, vaikka nyt oli mannekiinikin matkassa. Langan olen ostanut Tallinnan Sadamarketista jo nelisen vuotta sitten eli kauan se sai odottaa vuoroaan. 

I still had to take some pics also on my well-known shawl stone althoug I had also the model with me. I have bought the skein from Tallinna, Sadamarket about four years ago.

Edelleen minusta tämä on parhaimman mallinen hartiahuivi, mitä tiedän. Ja tästä tuli reilun kokoinen, joten se lämmittää hyvin kentien jonkun pohjanmaalaisen hartioita tulevana talvena. Turha tuskin kertoa, että seuraava Revontuli on jo kerroksella 84.

 I still think this is the best kind of a shawl I know. And this one is also so big that it will maybe warm some relative in Ostrobothnia next winter. It's hardly useless to say but the next Northern Lights is already
on the round 84.


Kommenteistanne lämpimästi kiittäen ja mukavaa viikonloppua toivottaen,

Thanking warmly for your comments and wishing a cosy weekend,

Hepsi

22 kommenttia:

 1. Kaunis on mallisi ja kaunis on huivikin! Taidankin tulevalta Tallinnan-matkalta ostaa vironvillaa ja harkita Revontulen neulomista - olenkin tehnyt niitä vasta kaksi!

  VastaaPoista
 2. Kaunis Revontuli sinisenäkin. Taidan itsekin laittaa taas yhden huivin puikoille.

  VastaaPoista
 3. Revontulet on aina yhtä ihania :)

  VastaaPoista
 4. Hetken jo ihmettelin, että oletpas sie tosi nopea, kun Revontuli on jo kuvattuna, mutta tämä onkin se edellinen - kaunis joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 5. Tosi hienon värinen huivi ja nätti mallityttö :)

  VastaaPoista
 6. Et taida tarvita enää ohjetta tämän huivin neulonnassa... Kaunis se kyllä on :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis sininen Revontuli ja hyvät kuvat olet sadekuurojen välissä saanut kuvattua.

  VastaaPoista
 8. Kaunista katseltavaa sivuillasi riittaa! Uutena kavijana ja oranssista pitavana mietin et onkohan Revontuli-huivi myos oranssina? - Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pirjo!
   Kiitos kommentistasi! Kyllä tuota viron villaa löytyy myös oransseissa sävyissä, esim. toisen langanvalmistajan sivuilla näkyy värejä: http://www.yarns.ee/tooted_en.html Ja niitähän tulee aina uusia.

   Minä en oikein ole oranssin ystävä, mutta yhden huovutetun hatun olen tehnyt sen värisestä. Se postaus löytyy vanhasta blogistani: http://hepsi.vuodatus.net/lue/2012/03/huopishattu-felted-hat

   t. Hepsi

   Poista
  2. kauniin oranssi olikin hattu.mulle sininen taasen on vieras kayttaa lieko johtuvan siita etta lapsena mulla oli serkkuni kanssa samanlaiset vaattet halla punaiset ja mulla siniset...

   Poista
 9. Kaunis sinisävyinen revontuli:-) . Kiitos taskulamppuvinkistä. Samaa perusväriä näytti olevan.

  VastaaPoista
 10. Kaunis revontuli! Minäkin olen mieltynyt tähän huvimalliini, koska ohje on tosi selkeä. Olen tehnyt itselleni kahden mallikerran jatkon varsinaiseen malliin, kun joskus sellainenkin on tarpeen.

  VastaaPoista
 11. Ihana tytär ja ihana huivi! Harmi kun en ymmärrä neulontaohjeista juuri mitään.. :/

  VastaaPoista
 12. Kaunis huivi niinkuin mannekiinikin.
  Monia revontulia onkin puikoiltasi maailmalle lähtenyt.

  VastaaPoista
 13. Ompa sinulla kaunis tytär, niin on huivikin.

  VastaaPoista
 14. On kauniit!

  Mullakin on mielessä seuraavaksi ihan kehrätä oma lanka uutta revontulta varten, saapa nähdä milloin se sit oikeasti toteutuu...

  VastaaPoista
 15. Kyllä se Revontuli on taattua kauneutta valmiina.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)