maanantai 5. huhtikuuta 2010

Neljäs ja viides / The 4th and the 5th ones


Nythän näitä syntyy kuin sieniä sateella! Ensin se neljäs:

Now these spring up like mushrooms when it's raining! First the 4th one:


Malli: Tähdellinen, TiiQ
Lanka: Novita Luxus Cotton, väri 390
100% puuvilla
Puikot: Addin pyöröt nro 3
Koko: taas mie, eli ehkä 57-58
Menekki: 50 g
95 s.
Kaikki kuvat

Pattern: Tähdellinen by TiiQ
  Yarn:
Novita Luxux Cotton, colorway 390, 50 g
100% cotton
  Needles: Addi's circulars size 3
  Size: me again, so maybe 57-58
96 st
More pics

Tällä kertaa tein ohjeen mukaan vain tuon päälaen tähtikuvion ja TiiQ:n antaman vinkin mukaan jatkoin pienemmällä silmukkamäärällä. Reunaan neuloin 5 kerrosta 1o, 1n. Oikeat silmukat neuloin tapani mukaan kiertäen. Tuli ihan kiva.

This time I followed the pattern just in the beginning and continued with fewer stitches. I ended by knitting k1 tbl, p1 five rounds. I like!


Sitten se viides, punainen jälleen.

And then the 5th one, red again.


Malli: Oma viritelmä
Lanka: Red Heart Ltd. Eco-Cotton Blend, väri 01003
75% kierrätetty puuvilla, 25% akryyli
Puikot: nro 3½
Koko: taas mie, eli ehkä 57-58
Menekki: 55 g
84 s.
Kaikki kuvat

Pattern: My trial
  Yarn:
Red Heart Ltd. Eco-Cotton Blend, colorway 01003, 55 g
75% recycled cotton, 25% acrylic
  Needles: Addi circulars size 3½
  Size: me again, so maybe 57-58
More pics

Aloitin päälaelta "Tähdellisen" tyyliin kuudella silmukalla, mutta lisäykset tein ilman reikiä. Eli neuloin langankierrot seuraavalla kerroksella kierrettyinä. Kun pieni tähtikuvio oli tehty ja silmukoita oli 84, jatkoin vain neulomalla sileää oikeaa.

 I started from the top with 6 st, just as in the pattern “Tähdellinen” but wihout the holes. I knitted the yarn overs through the back loop. When I had made the small star figure and I had 84 st I just knitted stockinette stitch.


Reunaan halusin jotain muuta kuin joustinneuletta ja niinpä tekaisin siihen tuollaisen yksinkertaisen pitsireunuksen. Katsoimme samalla "Haarautuvan rakkauden taloa" enkä voinut lähteä etsimään sopivaa ohjetta, jotan piti tempaista jotain muistista.

I wanted to end with something else but rib so I knitted that kind of a simple lace edge.


Ihan kiva tuli. Päälakeen en ole kuitenkaan täysin tyytyväinen. Tällä paksummalla langalla sinne tuli pieni nypykkä, jota ei kyllä pahasti näy, mutta silti se minua vähän häiritsee. Puikoilla onkin jo heti seuraava myssy, jonka aloitin jälleen päälaelta, mutta ihan omalla tavallani. Katsotaan, mitä siitä tulee.

I think it's quite cute. But I am not totally satisfied with the crown. The thicker yarn made a little bulge in there. You can't see it very well but it still bothers me. I have already started a new hat. I started it again from the top but on my own way. Let's wait and see.

Kuulin, että täällä Kymenlaaksossa on meneillään toinenkin Sytomyssykeräys. Ruotsinpyhtään Martat ovat myös innostuneet hyvästä asiasta. Hieno juttu! Sillä suunnalla asuvat ottakaahan osaa! Toivottavasti muutkin Martta-kerhot osallistuvat!

Valmiita myssyjä voi Haminassa viedä siis Käsityöliike Maijukkaan, Sibeliuskatu 25. Maija on luvannut myös lahjoittaa lankaa, jos haluaisit osallistua, mutta sopiva lanka puuttuu. Myssyjä voi tietysti lähettää tai tuoda myös minulle. Osoitteen saat laittamalla minulle sähköpostia.

Huomenna töihin, mutta tiistaina taas reissuun. Tällä kertaa Riikaan tai Riiaan, no Latviaan kuitenkin. Odotan matkaa innolla, sillä nyt pääsemme tutustumaan paikallisiin kouluihin.
Mukavaa keväistä viikkoa!

Tomorrow it's a workday but on Tuesday I am leaving to Riga, Latvia for three days. I am waiting the trip with joy because we are able to visit the local schools there.Have a nice springlike week!

Hepsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)