perjantai 21. marraskuuta 2008

Ihan vaan huivi / Just a scarf

Malli: bongattu lankakaupassa, sitä sovellettu
Lanka: Katia Azteca, väri 7804
Puikot: Knit Picks Harmony nro 6
Koko: 95 x 20 cm
Menekki: 100 g

Pattern: spotted at a local yarn shop, adapted
Yarn:
Katia Azteca, colorway 7804, 100 grams
Size: 95 x 20 cm
Needles: Knit Picks Harmony size 6

Idea huiviin lähti jo yli kuukausi sitten, kun käväisimme Käsityöliike Ulrikassa Kotkassa ennen neuletapaamista. Siellä oli neulottuna huivi tuosta samasta langasta. Se näytti niin mukavalta, että pakkohan sitä lankaa oli yksi kerä ostaa. Ihan varmaa en muista, kuinka mallihuivi oli tehty, mutta ainakin vähän samalla tapaa.
I found the idea of this scarf at a local yarn shop over a month ago. I saw there a beautiful scarf which was knitted like this, or almost like this. I'm not sure. I had to buy one skein and try to knit my own.Eli tuossa on neulottu reunoissa aina 2 oikein, sitten siirtyvää joustinta 4o, 4n niin, että kuvio siirtyy aina kahden kerroksen jälkeen yhdellä oikealle tai vasemmalle. Miten sen nyt ajattelee ja aloittaa. Silmukoita minulla on tuossa 32 + 4. Tasan sen yhden kerän neuloin ja tein yhden näpinläven "sopivaan" kohtaan. Ja ihan yhtä sopivaan kohtaan kiinnitin sitten napin. Olen tyytyväinen.
The scarf is knitted k4, p4 two rows, and then the stitches are switched over one stitch to the right. Or to the left. 32 + 4 stitches. I made one button hole at a very "convenient" place and sewed the button. I am satisfied.Tämä huivi on juuri sopivan kokoinen takin alla pidettäväksi, ja se pysyy hyvin paikallaan. Tuo lanka napin päällä ei tietysti kuulu asiaan. :( Se kuuluu taas sarjassamme niihin "pitäisikö kuvaajan huomata tietyt jutut"-kysymyksiin. Juu, ei huomaa ei, vaikka muuten kiltisti ja hyvin kuvaakin. =) Kiitos hänelle!
This scarf is just suitable to wear under coat.

Langan värit ovat todella kauniit. Auringonpaisteessa sen oikein näkee:
And the colours of the yarn is really beautiful. You can see it in the sunshine:Loma-utus alkoi ainakin aivan upealla säällä. Ihana pakkaspäivä! Toivottavasti flunssa helpottaa, niin pääsee siitä kunnolla nauttimaan. Vai jokohan huomenna sataa vettä?
My layoff started by a wonderful weather. So lovely freeze day!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)