sunnuntai 24. elokuuta 2008

Tyttären Pappa-takki / Daughter's Grandpa cardigan
Malli / Pattern: 41. Nuoren pappatakki, Novita syksy 08
Lanka / Yarn: Novita Isoveli väri/colour 044, 770 g
Puikot / Needles: 5 ½ Knit Picks pyöröpuikko / circular needle
Koko/Size: XS

Yllätyksekseni tämä valmistui kuin valmistuikin olympialaisten aikana eikä oikeastaan tehnyt tiukkaakaan. Harmittava takaisku sattui eilen, kun menin ostamaan nappeja. Molemmat kaupungin nappeja myyvät kaupat olivat kiinni eilen, kesälauantaisin. Höh, mikäs kesä se nyt enää on, kun koulut ovat alkaneet... No, kuuluuhan elokuu vielä kesään, juu. Takissa on nyt kotoa löytyneet feikkinapit, joita löytyi 5.

Ohje oli ihan OK, ja ainoastaan hihoja vähän pidensin (enemmänkin olisin voinut pidentää), muuten neuloin ihan ohjeen mukaan. Malli on ihan suora ilman muotoiluja ja sen vuoksi kokoa mietittiin. Kaipa tuo on sitten se oikea.Vähän nuo nappien välit irvistelevät joissakin kohtaa eli olisi pitänyt neuloa napinlävet ohjeen vastaisesti kauemmas reunoista. Tämä muistiin.

Isoveli-lanka oli yllättävän mukavaa neuloa. Saa nähdä miten se kestää käyttöä ja pesua. Halpaa se ainakin oli. Takki tuli maksamaan vain n. 20 €!Ja lämmin se on ainakin! Tyytyväinen olen ja taitaa tytärkin tykätä...

I am very surpised! I manage to finish this cardigan during the olympic games. The only misfortune happened when I was going to buy the buttons. The both button-shops in this town were closed on Saturdays. :( So I used some fake buttons and will change them later.

The pattern is OK. I only knit the sleeves a bit longer. There are no any body shapings in the pattern, so we thought which size will be the best. Hmm, maybe it is this one ...

Isoveli-yarn was pleasant to knit. We'll see how does it stand wearing and washing. At least it was cheap. The costs were only about 20 euros!

And the cardi is warm, that's for sure! I am satisfied and I think the daughter likes it too...

1 kommentti:

  1. Olipas mukavaa löytää blogiisi. :) Täältähän löytyy vaikka mitä, tästä pappatakista innostuin heti ja hoksasin vielä, että tuo lehtikin löytyy minulta. Vau. Ei lehden kuva oikein iskenyt, mutta kiva nähdä jonkun tekemänä valmis takki.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)