sunnuntai 3. elokuuta 2008

Juhlatoppini / My Evening TopMalli / Pattern: Drops Design nro 107-8/Drops Design number 107-8
Lanka / Yarn: Garnstudio Cotton Viscose, väri/colour 26.
54% puuvillaa / cotton, 46% viskoosi / viscose, 300 g
Puikot / Needles: 3 ½ Knit Picks bambupyörö 80 cm / circular needle
Koko/Size: XL

Tein aluksi mallitilkun ja sen mukaan aloitin peräti kokoa XXL. Purkaa piti sitten kuitenkin, kun olin neulonut nuo kaksi ensimmäistä mallikertaa muistaakseni. Vähänkös harmitti. No, pienempi koko sitten osui nappiin, vaikka neuletiheydestä olisi voinut päätellä jotain ihan muuta.Ohje on todella nerokas. Pitsineuleen mukaan tulee pääosa muotoiluista, muutamia lisäyksiä oli sivuissa ennen kädenteitä. Ja muutenkin ohjeessa tuntui olevan kaikki kohdallaan, ei tarvinnut oikeastaan säätää mitään.

Ja katsokaa tuota kaula-aukkoa! Pitsineule muotoilee sen kauniisti!Lanka on ihanan tuntuista päällä. Vähän se halkeili neuloessa ja oli sen verran liukasta, että tällä kertaa täytyi lanka kietoa kerran myös keskisormen ympärille, jotta kireys pysyi samana.

Pientä huomauttamista on siitä, että etenkin oikean kädentien reunus yrittää kovasti rullautua sisäänpäin. Kavensin ihan ohjeen mukaan heti kolmen ainaoikein neulotun silmukan vieressä. Olisiko pitänyt kaventaa kauempana? Pitää kokeilla joskus.

Topilla on nyt istuttu mennen tullen yli tunti autossa juhlien lisäksi, ja se näkyy vähän selkäosassa. Mutta eipä se suuremmin haittaa.Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen. Käytettyä tulee varmasti ja paljon!

Eilisen juhlaparin toinen osapuoli sai tämän Revontulen lahjaksi. Arvaatte varmaan kumpi? =) Tuntui tykkäävän kovasti. Autossa neuloin sitä kuudetta...

Tänään rakas Esikoiseni täyttää 26 vuotta Niin se aika kuluu... Paljon onnea sinne Helsingin suuntaan! Juhlitaan sitten kotona viikon päästä!

Huomasittehan, että Hilda-sukkien ohje on nyt joten kuten tehty?

I knitted a patch at first to test the gauge and after that I began with the size XXL. It was too big for me so I had to unstitch it. Well, the smaller size is just the right for me.

The pattern is brilliant. Almost all the shapings come with the lace knitting. And there was everything OK in the pattern. And just look at the neck! It's so beautiful!

I am very satisfied. I'm sure I'm going to wear this top a lot!

I gave this Revontuli shawl as a present yesterday. My friend seemed to like it! And I knitted the 6th one in the car...

It is my dear Firstborn's birthday today. She turns 26 years old. So the time goes by... Happy birthday to you there in Helsinki! Let's celebrate together next weekend!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)