lauantai 30. elokuuta 2008

Pitkästä aikaa / Long time no see
Hupsista sentään, kuinka aika vierähti tsekkiläisten kanssa. Enpä ole ehtinyt päivityksiä tekemään. Mukavaa, kun olette kuitenkin täällä piipahtaneet vilkaisemassa! JA KIITOS TAAS KAIKISTA MIELTÄ PIRISTÄVISTÄ KOMMENTEISTANNE!

Nyt on palattu normaaliin päiväjärjestykseen, sillä vieraat lähtivät eilen aamulla. Tyttären kuoron vieraanahan oli tsekkiläinen kitaraorkesteri ZUS, johon kuuluu myös huilisteja, laulajia ja flamenco-tanssijoita, yhteensä noin 50 henkeä kaikkineen. Ikähaarukka esiintyjillä 11-20 vuotta. Meillä olleet tytöt olivat 14- ja 16-vuotiaita. Oikein mukavia tyttöjä, ikävä tulee varmasti. Vieraille oli järjestetty paljon ohjelmaa joka päiväksi, koulukonsertteja ym. Aina aamuisin heidät piti viedä jo kahdeksaksi keskustaan. Silti touhua tuntui riittävän. Aamupalaa, iltapalaa, muuta palaa ja joskus ruokaakin. Ja illalla talo raikui nuorten naurusta ja suomen, saksan, englannin ja tsekin kielestä. Ihanaa oli kuunnella, kuinka hauskaa noilla meidän nuorilla oli yhdessä. Siis omat 16 ja 18 v ja nuo vieraat. Tsekin sanakirja oli kovassa käytössä!

Viikko huipentui Kirvisten ja ZUS:in torstai-iltaiseen yhteiskonserttiin ja illanviettoon. Mahtava konsertti - upea ZUS!Ollapa täälläkin tuollainen kitaraorkesteri! Vieraat olivat opetelleet laulun Silakka-apajalla, jonka Kirviset lauloivat melko kovasti kiihdyttäen syksyllä Jesenikissä. Ja Kirvisetkin tietty lauloivat tsekiksi. Illanvietossa sitten pistettiin jalalla koreasti!Letkistähän siinä hypitään, kansainvälisesti! Huomatkaa tytär uudessa villatakissaan jonossa mukana kitaraorkesterin johtajan edessä. Harmittavaa oli se, että tytär oli koko viikon enemmän tai vähemmän kipeä. Tuonne konserttiin oli pakko päästä, ja meni hän viimeisiin lauluihin mukaankin ja, kuten huomaatte, innostui liikaa. Illalla oli taas vähän lämpöä. Toivottavasti viikonlopun lepo viimein auttaa.

Mutta mukavaa oli. Ehdottomasti suosittelen kaikille tällaisten vieraiden ottamista kotiin, jos sellainen tilaisuus kohdalle sattuu. Kyllä se niin paljon antaa! Tämä oli meille jo neljäs kerta.

Ai että, onko täällä neulottu? No hyvin vähän, valitettavasti. Mutta miehen eka sukka on kuitenkin jo valmis ja toinenkin jo kohta kiilalevennyksissä. Kyllä ne tämän viikonlopun aikana valmistuvat! Ehkä.I have been so busy with our Czech guests that I haven't had time for blogging. Now all is normal again - the guests left yesterday morning. So there was a Czech guitar orchestra ZUS visiting my daughter's choir Kirviset. There were also some flutists, singers and flamenco dancers with them. 50 persons all together, the performers between 11 and 20 years. Those girls who stayed by us were 14 and 16. The visitors had much activities every day but in the evenings our home was full of Finnish, English, German and Czech words, laugh and joy of the young ones! It was very nice.
And then at last there was a communal consert of ZUS and Kirviset. It was great. And in the end we danced! The dance was traditionel Finnish dance, "letkajenkka" or "letkis". As you can see, there is also my daughter with her new cardi!

I have knitted very little. Although my hubby's first sock is already finished. I hope the other will also be after this weekend!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)