tiistai 9. tammikuuta 2024

Ripokirjavat Hepsukat

 Hoksasin tuossa, että kun kerran oon keksinyt Jussukat, niin pitäähän ne Hepsukatkin olla. Jatkossa siis kutsun omin nuotein varpaista varteen neulottuja naisten sukkia tuolla nimellä. 😘

Nämä Hepsukat valmistuivat syyskuussa.


 Ohje: Hepsukat eli perussukat omin nuotein, varpaista varteen
Lanka: Four Seasons Gründl Hot Socks Rubin, väri 5
Tilattu Anjalinin verkkokaupasta

Puikot: Chiaogoo Red Lace pyöröt nro 2,25
Koko: 40
Menekki: 70 g
66 silmukkaa
Ravelryssa


Tässä lan
gassa on villan ja polyamidin lisäksi myös bambuviskoosia, ja siksipä lanka on ihanan pehmeää ja sitä on mukava neuloa. Näitä bambua sisältäviä "kesäsukkalankoja" minä aina välillä tilaan tuolta Susulta, koska en samanlaisia muualta löydä.  Näihin sukkiin tosin neuloin sen verran pitkät varret, että näitä voi kyllä vallan hyvin käyttää ympäri vuoden.

Kerällä lanka näyttää tältä.


Onhan se aika ripokirjavaa, mutta minä tykkään. Tarjosin näitä sukkia kyllä molemmille tyttärillenikin, mutta sain vastaukseksi hieman sellaisia epäluuloisia päänpudistuksia. Sainpa nämä sitten omaan käyttööni ihan heti.

Kiisälisäykset tein näissä tuonne jalkapöydän puolelle.


Ja kiilalisäysten kanssa aloitin tuttuun tyyliin vahvistetun neuleen kantapohjaan, joka tässä seuraavassa kuvassa jotenkuten näkyy.


Näistä tuli ihan kivat perussukat, jotka tuovat pirteyttä päivään!

Tykkäätkö sinä neuloa tällaisista pätkävärjätyistä langoista vai suositko enemmän yksivärisiä ja kirjoneuletta?

Kyseleepi
Hepsi

Ai niin! TIETOISKU!
Jos kaipaat Noro-lankoja, niin kahta sorttia tosiaan on saatavilla Susulta, kiitos IsoGnulle vinkistä!

8 kommenttia:

 1. Kivan malliset sukat ja hauskaa myös tuo lanka (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
 2. Pätkävärjätyillä langoilla on oma paikkansa lankojen kirjossa. Iloisen väriset sukat sait, onneksi eivät kelvanneet nuorisolle. En ole tullut ajatelleeksi, mutta tietysti bambuviskoosi tekee langasta kevyemmän ja sopii kesäneuleisiin.

  VastaaPoista
 3. Sekä että eli yksisävirisiä tai raitalankoja. Symmetriset sukat haluan yleensä, mutta joskus yritän kasvattaa itseäni kestämään "samanlaisia erilaisia". just sain joululahjaksi jälkikasvulta Socki-sukkalankaa, joissa toisessa värissä on niin pitkä raportti, ettei saa millään samanlaisia sukkia, mutta väritykseltään sopivat yhteen. Toisella värillä näytti olevan lyhyempi raportti ja ajattelin jo saaavani samanlaiset sukat. Mitä vielä langassa solmu ja raitalanka menee sitten miten sattuu. Raitalankojen mahdolliset solmut harmittavat, yksivärisessä ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, sama juttu miulla. Yleensä aina haluan tai ainakin yritän saada sukista symmetriset. Aina se ei kuitenkaan onnistu. Ja juu raitalankojen solmut harmittavat.

   Poista
 4. Kivan näköiset sukat, jotka aiheuttivat ajatuksen, että minun on pakko hankkia pienemmät puikot. Olisi pari lankaa, jotka vaativat sellaiset. Pidän pätkävärjätyistä ja kirjavista muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta🥰 Minäkin tykkään näistä kirjavista.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)