maanantai 17. joulukuuta 2012

Mörkö-lapaset / Groke Mittens

Huh, huh, sanoisinko. Näissä sitä oli työtä.

Phew, it was a big work with these.
Malli: Mörkö, Jenni Peltomäki, Ravelryssa
Ilmainen ohje suomeksi, saatavilla Ravelryssa
Lanka: Novita Nalle,
75% villa, 25% nylonvärit tummanvihreä ja vaaleanvihreä
Puikot : pyöröt nro 3
Koko: mies
Menekki : 95 g


Pattern: Mörkö by Jenni Peltomäki, in Ravelry
  Yarn: Novita Nalle, 75% wool, 25% nylon
colorways dark green and light green
  Needles: circulars size 3
Size: man
How much: 95 grams

Täytyy sanoa, että nää lapaset on oikea työvoitto! Aikanaan olen kirjoneuletta neulonut jonkun verran, mutta en nyt pitkään aikaan, joten lankojen pitämisessä oli haastetta. Yritin ottaa oppia tuosta edellisessä postauksessa antamastani linkkivideosta, mutta ainakaan heti se ei minun käsiini istunut. Ohjeessa ei mitään vikaa ollut, ainoastaan peukalokiilasta tuli liian pitkä, mutta en alkanut sitä korjaamaan. Jos neulon vielä joskus toiset (apua!), niin teen kiilalisäykset joka kolmannella kerroksella.

This was a difficult project for me. I have knitted coloured knitting before but not for a long time. The pattern was ok, only the thumb gusset is too long but I let it be.
Varret tein eri tavalla kuin ohjeessa, vähän niinkuin vahingossa. Aloittaessani en nimittäin ollut vielä ihan varma, millaiset lapaset neulon.

The cuffs are different than in the pattern, just by accident. I wasn't sure which pattern I'll choose when I started knitting.
Kämmenpuolessa ei oikeastaan ollut ongelmaa, mutta tuo kämmenselkä. Siinä kun neulotaan pitkään pelkästään tuolla vaalealla langalla ja tumma lanka pitää sitoa aina välillä. Tasaista ei tullut millään. Edes valmiiden lapasten liotus huuhteluainevedessä ei auttanut tarpeeksi. Lohdutan itseäni sillä, että Mörön turkki saakin olla vähän möykkyinen. =)

There were no difficulties with the palm side but the Groke part, phew! I didn't get it plain at all. I comfort myself with the fact that Groke's fur has to be a bit rough. =)
Mutta valmiit ne nyt ovat ja matkalla Alppimaahan nämäkin, kuopukselle siis menevät nämäkin. Hän toivoi uusia lapasia vanhojen tilalle, niistä kun toinen oli kuulemma unohtunut gondolihissiin ja kadonnut sille tielle. Hänellä ei ole kyllä aavistustakaan, että hän saa Möröt... 

The main thing is that the mittens are now finished and they are also on their way to Austria. So these are for my Lastborn too. He asked me to make a new pair for him because he had forgotten his mittens in the gondola lift. He had no idea that he is going to have the Grokes...
Tänään olemme tyttären kanssa leiponeet valkoisia pipareita, niitä joita äitinikin aina leipoi. Sitä perinnettä olen mielelläni jatkanut.

Today me and my daughter have baked white cookies, thye same ones my mother used to bake too. I have continued that tradition with pleasure.
Oikein mukavaa joulun odotusta Sinulle! Enää viikko!

Only a week until it's Christmas!
Terkuin
  
Hepsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)