tiistai 11. joulukuuta 2012

Limestone

Perjantaina sain langat pääteltyä, mutta ekat kuvat otettiin jo itsenäisyyspäiväiltana juuri ennen tanssien alkua. Kuopuksen kummisetä nimittäin suostui malliksi.

I managed to weave in the ends on Friday but the first pics were taken already on Thursday evening. The Lastborn's godfather was willing to be a model.
Malli: Limestone, Drops design, Ravelryssa
Ilmainen ohje suomeksi
Lanka: Cascade 220,
100% villa, värit 8401 Silver Gray ja 9491 Greystone
Puikot : pyöröt nro 3½ ja 4
Koko: L
Menekki : 660 g


Pattern: Limestone, Drops Design, in Ravelry
  Yarn: Cascade 220, 100% wool
colorways 8401 Silver Gray and 9491 Greystone
  Needles: circulars size 3½ and 4
Size: L
How much: 660 grams
Malli ja väritys on pojan itsensä valitsema, ja ihan kymppivalinta jälleen kerran. Muutamia muokkauksia tietty tein. Ensiksikin tässä nuo joustinneuleosuudet helmassa ja hihansuissa olisi pitänyt neuloa paljon suuremmalla silmukkamäärällä ja sitten kaventaa, kun aletaan neuloa sileää. Tiesin, että poika halusi napakat resorit, joten aloitin sillä silmukkamäärällä, millä sitten jatkettiin resorin jälkeen.

Lastborn chose the pattern and colors by himself and it was the right choice once again. I did some modifications of course. I made the ribs tighter, I started with the same stitch count as in the stockinette stitch.
Hihat olisi pitänyt neuloa alhaalta ylös, mutta minähän tietysti poimin silmukat kädenteiltä ja neuloin ne toisin päin. Keskelle jätin sen 10 s, josta lähdin lyhennettyjä kerroksia tekemään. Olisi voinut jättää enemmänkin. Näin päin neuloen sain myös raidat täsmäämään miehustassa ja hihoissa. Minua häiritsi se, ettei ohjekuvassa näin ollut.

I knitted the sleeves top-down.
Kaulus olisi pitänyt neuloa kaitaleena ja ommella pääntien reunaan. Minä kiinnitin sen samalla, kun neuloin. Aina poimien yhden silmukan ja kaventaen niin, että reunoihin muodostui tuollaiset ihan nätit silmukkaketjut. Kaulukseen olisi kuulunut puiset duffelinapit. Minulla oli sellaiset, mutta jätin ne kuitenkin laittamatta. Kivempi ilman. Saahan ne sitten lisättyä, jos poika haluaa. Kaulukseen tein vähän harvemmin lyhennettyjä kerroksia, jotta siitä tuli sopiva. Muuten reuna olisi aaltoillut. Nyt se on hyvä.

I also knitted the collar straight to the neckline by picking up a stitch and decreasing it. I didn't put the duffel buttons and I made less short rows as in the pattern. Otherwise the collar edge would have waved. Now it's good.
Tämä pusero on siis lähes saumaton. Ainoastaan kaulussauma piti takaa ommella, ja sen tein silmukoimalla puikon kanssa. Se on kätevä ja helppo tapa. Olen oikein tyytyväinen, toivottavasti kuopuskin on. Lankakin on mahtavaa, edullista ja pehmeää. Osa langoista on tilattu Titityystä ja osa Villavyyhdistä.

So this sweater is almost seamless. Only the collar seam had to be sewn and I did it with kitchener stitches. The yarn is great too. So I am really satisfied and I hope so will also the Lastborn be.
Nyt pusero on jo matkalla Alppimaahan. Kuopus haluaa avata paketin vasta jouluna, joten hän ei myöskään käy blogissani ennen joulua, jottei nää kuvaa puserosta. =) 

The sweater is already on the way to Austria. The son wants to open the packet not until at Christmas. So he is not going to visit my blog so he doesn't see the pics.
Puikoilla on nyt kirjoneuletta lapasten muodossa, ja siinä sitä onkin näpertämistä. Olen yrittänyt opetella minulle uutta tapaa pitää lankoja neuloessa, ja sepä tuntuukin hankalalta. Mutta tasaisempaa jälkeä tulee. Kannattaa katsoa etenkin se videopätkä tuon postauksen lopusta. Minä jatkan siis harjoittelua kaiken muun touhun ohessa.

I am now knitting mittens with coloured knitting. I have tried to learn a new way to hold the yarns, at least a new way to me. It's a bit difficult but the knitting is more beautiful. So I'll keep on my practise.
Mukavaa pyrypäivää Sinulle!
toivottelee

Hepsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)