sunnuntai 7. elokuuta 2011

Muskat-jakku / Muskat Jacket


Pistin tämän neuletakin puikoille jo helmikuussa. Sitä on siis neulottu hartaasti ja pitkään. Aina välillä se on odottanut sovitusta eli Esikon kotiin tuloa. Nyt se viimeinkin on valmis. Ronja-kissakin pääsi kuvaan! =)

I started this cardigan already in February. So I have knitted it devoutly and long. Occasionally it has waited for fitting and Firstborn's home coming. Now it's finally finished. Ronja, the cat, also managed to get into the photo. =)


Malli: Cabled Cardigan, Debbie Bliss, Moda 6/2010, Ravelryssa
Lanka: Garnstudio DROPS Muskat, väri 53
100% puuvilla
Puikot: Addi pyöröt nro 3 ja 3½
Koko:
34/36 silmukat, pituus 38/40
Menekki: 640 g


Pattern: Cabled Cardigan by Debbie Bliss, Moda 6/2010, in Ravelry
Yarn:
Garnstudio DROPS muskat, colorway 53, 640 grams
100%
Needles: Addi circulars size 3 and 3½
Size: 34/36 stitches, 38/40 length


Mitäs minä tästä nyt sitten sanoisin. Neuloin tämän ilman sivusaumoja ja palmikkojen paikat piti laskea uusiksi. Ainakin muistaakseni. Muuten ohje oli ihan ok. Hihat tuntuivat taas ihan liian lyhyiltä, joten neuloin ne pidemmiksi. Höh. Kuten kuvista huomaa, alkuperäinen pituus olisi ilmeisesti riittänyt, koska nyt hihoissa on kunnolla kääntövaraa. =)

What would I say about this jacket. I knitted this without the side seams and the sleeves longer but now they are all too long. So I think the original length would has been enough.


Mieluummin neulon kyllä villaa kuin puuvillaa. Villaneuleesta tulee tasaisempaa kuin puuvillasta, ainakin minun taidoillani. Muskat on kyllä mukavaa lankaa, mitä nyt vähän meinasi kieputtua helposti, etenkin silmukoita luodessa. 

I like to knit wool more than cotton. It feels nicer and it is easier to knit. Muskat is quite cosy yarn but it swirls a bit especially when casting on stitches.


Napit ovat kauniit, metalliset, Esikon itsensä ostamat.

The buttons are beautiful, metallic. The Firstborn has bought them herself.


Muuten olen neuleeseen aika tyytyväinen, mutta hihan istutuksessa on vähän liikaa löysää. Toivottavasti mukautuu käytössä ja pesussa. Kai Esikko siitä tykkää, kun on jo päällään sitä pitänyt. =)

I am quite satisfied but the armpits are a little too loose. I hope they will take shape. I think the Firstborn still likes her new cardigan. =)

Paraphernaliat jäivät kesken, kun lanka loppui. =( Pitää hakea Ulriikasta toinen kerä. Mitähän minä seuraavaksi aloittaisin...

mietiskelee

Hepsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)