torstai 22. heinäkuuta 2010

Puuvillapitsisukat / Cotton Lace Socks


Terveisiä Lammassaaresta, jossa mies ja minä vietimme ihanat kaksi päivää ja yötä serkkuni + vaimonsa ihastuttavassa kesäpaikassa. Talviturkki lensi mereen ja viimein tuli otettua vähän aurinkoakin. Oli ihana kuunnella laineiden liplatusta ja lintujen ääniä. Siellä sielu lepäsi! Neulomukset oli toki mukana, serkun vaimokin neuloo, ja kesäiset sukat valmistuivat saaressa.

Greetings from Lammassaari (Sheep Island) ! My hubby and me spent two lovely days and nights there at my cousin's and his wife's wonderful summer place. I finally swam, first time this summer, and even sunned a bit. It was so nice to listen the waves and birds. Of course I had my knittings along and these summerly socks were finished on the island


Malli: Dead Simple Lace Socks , Wendy D. Johnson,
kirjasta "Socks from the Toe Up" (Ravelry)
Lanka: ONline Supersocke 100 Cotton Stretch väri 1256
41% puuvilla, 39% villa, 13% nylon, 7% jotakin muutaPuikot: Addi pyöröt nro 2½
Koko: 39
Menekki: 55 g
Aloitettu varpaista
56 s, kiilalisäyksiä 11 x 2 s, Slip stitch heel
Tuplapäättely
Kaikki kuvat

Pattern: Dead Simple Lace Socks by Wendy D. Johnson from "Socks from the Toe Up" (Rav-link)
Yarn:
ONline Supersocke 100 Cotton Stretch, colorway 1256, 55 grams
41% cotton, 39% wool, 13% nylon, 7% other
Size: 39

Needles:
Addi circulars size 2½
56 st, toe-up, Slip stitch heel
Double binding off
More pics


Sukkien väri ei ole kovin kesäinen, mutta langan koostumus ja mallin yksinkertainen pitsisyys on. Näissä sukissa on nyt se kenties "täydellinen" kantapää. Silmänisku Vähän niinkuin ranskalainen, mutta ei ihan. Kiilalisäykset tehdään ihan tuttuun tyyliin, mutta kantapään käännös muutamalla lyhennetyllä kerroksella samalla lisäten silmukka kerrallaan. Poimia ei tarvitse silmukoita ensinkään. Oikein istuva kantapää, tykkään.


The color of these socks isn't very summerly but the yarn and the lace are. There is the maybe perfect heel in these socks. Silmänisku It's a bit like French heel but not exactly. I like!


Sukan suussa kokeilin myös venäläistä päättelyä. Siitä tuli hiukan tiukempi kuin tuplapäättelystä, joten saattaa tiukata pesun jälkeen jalkaan laittaessa. Aika näyttää.

I tried also the Russian bind off. It seemed to become a little tighter than when using double binding off.

Uudet sukat, kuinkas ollakaan, aloitin heti saaressa. Nyt tulossa turkoosia ja kaapelia, nättiä kuin mikä. Ja samalta suunnittelijalta kuin nämä edellisetkin.

I started new pair of socks already on the island. They are turquoise and cabled, very pretty. And also by Wendy.

Tänään pyykkikone on pyörinyt taukoamatta, sillä puhtaita vaatteita tarvitaan. Huomenna aamulla klo 7 minä ja tytär suuntaamme auton nokan kohti Poria. Esikon nappaamme mukaan matkalta ja kohteena on tietty Pori Jazz ja ennen kaikkea Tori Amos ja John Fogerty. Kankaanpäästä asti löytyi vapaa hotellihuone. Jos joku tunnistaa minut reissussa, niin napatkaahan hihasta kiinni!

Our washer has been very  busy today because we need clean clothes. Tomorrow morning at 7 me and my daughter are going to Pori Jazz. We pick my older daughter along too so this is going to be a mum & daughter's trip!

Nyt pakkaamaan ja ajoissa nukkumaan!

Now let's go packing and to bed in time!


Kesäisin terveisin

With summerly greetings

Hepsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)