perjantai 6. tammikuuta 2017

Petäjäiset sukat ja vähän muutakin

Viime vuodelta on vielä kolme sukkaparia esittelemättä, sitten vasta pääsen yhteenvetoa tekemään. Myöhässä olen siis pahasti, vaikka lomalla vielä olenkin. Jospa tänä vuonna yrittäisin hoitaa tätä blogia vähän paremmin. Tässä nyt ainakin niistä sukista ensimmäiset, jotka valmistuivat jo joulukuun 11. päivä.

Malli: Mallineule Petäjä-sukista, muuten omin nuotein, Ravelryssa
Lanka: Tukuwool Sock, väri Auri, 160 m/50g,
80% villa, 20% nylon

Puikot
:
pyöröt nro 3
Koko:
41-42
Menekki: 94 g
Varpaista varteen 54 s
Lori's stretchy bind off
Petäjä-sukat ovat jo kauan olleet mielessäni, ja kun sitten Päivölässä näin ne yhden neulekamun puikoilla, sain viimein tartuttua toimeen. Ajattelin näitä sukkia alunperin vanhemmalle pojalleni, joka sattui tässä taannoin sanomaan että tarvitsisikohan hänkin villasukkia... Sehän riitti äidille, eli "kuulin" tuon heti muodossa "tarvitsen villasukkia". 😉 Näistä tuli sitten kuitenkin vähän pienet, joten ei saanut poika tätä paria.
https://c1.staticflickr.com/1/781/31295093504_6f0f9330fd_c.jpg
 Vaikka eipä poika näitä ole kyllä sovittanut, tiedä vaikka mahtuisivatkin. Minulle ne nimittäin ovat valitettavasti vähän liian suuret. Niin mielelläni olisin nämä itse pitänyt, sillä nyt on sukkalanka minun mieleeni. Tukuwool Sock on mukavan rouheaa, kunnon villan tuntuista, mutta myös pehmeää, ja mikä parasta, ihan kotimaista! Tampereen messuilta nämä vyyhdit ostin, harmikseni vain nämä kaksi, joten nyt en pääse itse testaamaan, kuinka tämä lanka kestää käytössä. Uskoisin kuitenkin, että hyvin.

Tykkään myös tuosta mallineuleesta, se on helppo mutta näyttävä, ja joustaa mukavasti. Tulen sitä varmasti käyttämään jatkossakin.

Syksyn aikana tulin pitkästä aikaa hankkineeksi joitakin neule- ja virkkauskirjoja.  

https://c1.staticflickr.com/1/453/32145204095_ce7563b8aa_b.jpg

https://c1.staticflickr.com/1/536/31335157773_c60ece1e26_b.jpg
Puikkomaisterin Lapaskirjan halusin, samoin tuon ihastuttavan Lumi Karmitsan kirjan. Virkkauskirjat tarttuivat mukaan, kun olivat niin hyvässä tarjouksessa, ja Refined Knitsiin minut ihastutti Ingi esittelemällä kirjan blogissaan. Sanomattakin on selvää, että yhtään ohjetta näistä kirjoista en vielä ole neulonut. Siinä voisikin olla toinen hyvä haaste tälle vuodelle.

Joko olette tutustuneet uuteen kotimaiseen Laine -lehteen? Pitihän minun sekin saada, jotta tiedän, mistä puhutaan. Tätä lehteä ei myydä Lehtipisteissä vaan ainoastaan tietyissä lankakaupoissa. Minä tilasin omani Kerästä.
https://c1.staticflickr.com/1/701/31996557812_22c885d946_c.jpg
 Ravelryyn kirjautuneet näkevät kaikki lehden neuleohjeet siellä, joten ei tarvitse sikaa säkissä ostaa. Lehdessä on toki paljon muutakin, ei pelkkiä neuleita. Lehteä markkinoidaan myös maailmalla, ja siksi se on kirjoitettu englanniksi. Aika näyttää, tuleeko lehdestä mitään neulottua, muutama malli kyllä kutkuttaa kivasti.

 Tällaista tällä kertaa, loppiaisiltana. Seuraavalla kerralla sitten ne pojan sukat, kyllä nekin tuli siis neulottua. Ehkäpä jo heti huomenna.

Hyvää loppiaista!

toivottelee
Hepsi  

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, mallineule laitettu korvan taakse talteen, ehkä joskus myös puikoille. Tarvetta kun on miesmäisille mallineuleille. Oih, millä kirjoilla kirjastosi onkaan täydentynyt.

  VastaaPoista
 2. Petäjät olen minäkin joskus neulonut, itse asiassa useammatkin, jos oikein muistan. Laineesta minulla on helmakavennuksiin asti neulottuna Winterly. Kävin ostamassa lehden Titityystä Tapaninpäivän jälkeen, tykkään kovasti lehdestä
  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle

  VastaaPoista
 3. Kivan näköistä mallineuletta, tuota voisi itsekkin kokeilla. Laine-lehti ei juurikaan houkuta, kun on englanniksi kirjoitettu. Ei jaksa edes yrittää ymmärtää vieraskielisiä ohjeita ;)

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat! Pitäisi saada aikaiseksi ja kokeilla tuota lankaa, Kajoa olisi kaksi vyyhtiä kaapissa odottamassa.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)