keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Ihanaiset palmikkosukat, mutta mutta...

Ostin kesällä Oulun Lankamaailmasta sukkalankaa, jossa vahvikkeena on nokkosta, ajatuksena neuloa Esikolle sukat. Loppusyksyllä sain sitten ajatukseni toteutettua.

https://c1.staticflickr.com/1/440/31800149241_360219f25f_c.jpg
Malli: Idea napattu Cookie A:n BFF-sukista, muuten omin nuotein, Ravelryssa
Lanka: Onion knit Nettle Sock, väri 1016, 185 m/50g,
70% villa, 30% nokkoskuitu

Puikot
:
pyöröt nro 2,25
Koko:
39-40
Menekki: 90 g
Varpaista varteen 71 s
Lori's stretchy bind off
 
https://c1.staticflickr.com/1/643/31879454526_aa551767d4_z.jpg
Nokkoslanka oli ihan mukavaa neulottavaa, ja sukista tuli kerrassaan ihanat. Kuvissa sukat ovat omistajansa eli Esikon jaloissa, ja hänkin heti kovasti sukkiin tykästyi. Neuloin sukista peilikuvat, kuten useimmiten teen. Muutaman virheen onnistuin tekemään, vaikka kaikki palmikot kääntyvät samassa sukassa aina samaan suuntaan. Koska neuloin sukkia kaksilla pyöröillä vuorotellen tasatahtiin, oli sama "virhe" helppo tehdä toiseenkiin sukkaan.
 
https://c1.staticflickr.com/1/628/31543436180_98014b14c5_c.jpg
 Sitten tullaan siihen mutta-sanaan... Esikko on viettämässä joulun aikaa Saksanmaalla, ja nämä uutukaiset sukat ovat olleet hänellä käytössä joulukuun kolmannesta päivästä lähtien, eli siis reilu kolme viikkoa. Jo ennen jouluaattoa hän lähetti ensimmäisen kuvan ja tapaninpäivänä tämän toisen.

https://c1.staticflickr.com/1/369/31800433451_9cb1a48367_c.jpg
Huoh... Kantapäät ovat siis jo kuluneet ihan puhki. Neuloin ne vahvistettuina kuten yleensäkin. Kuva on kännykällä otettu, ja siksi väri näyttää erilaiselta. Tuskin ne noin paljon ovat haalistuneet. Nokkoskuitu ei siis ole riittävän kestävää sukkiin, nyt se on opittu. Tämä on kyllä ensimmäinen kerta, kun neulomani sukat ovat jo entiset ennenkuin ne ovat edes ehtineet päästä blogiin. Löysin muiden neulojien kokemuksia langasta täältä. Niissä ei ole kyllä kestävyydestä mainittu mitään. Minulla olisi siitä nyt muutama painava sananen sanottavana...

Tällaista tällä kertaa, seuraavalla kerrallakin on sukkia luvassa. Kaksi paria on vielä bloggaamatta. Saa nähdä, ehdinkö enää tänä vuonna, sillä kiirus on saada vielä kaksi paria valmiiksikin...

Mukavaa loppuvuotta sinulle!

toivottelee
Hepsi

16 kommenttia:

 1. Olen katsellut tuota lankaa, kun siinä on aika kivoja värejä. Nyt kyllä kuulostaa siltä, ettei kannata ostaa. Harmi, että noin kauniit sukat oli niin nopsasti kuluneet.

  VastaaPoista
 2. Minä olen tuosta langasta tehnyt lahjaksi kämmekkäät, joissa kulutuskesto onkin vähän toista maata. Mukavaa oli neuloa, mutta tuskin sukkiin ainakaan kannattaa jatkossa suunnitella tätä lankaa. Kauniit sukat kyllä ovat, harmillista, etteivät tuon kauempaa kestäneet ehjinä :(.

  VastaaPoista
 3. Harmillista, että lanka ei kestä noissa ihanissa sukissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hepsi mielenkiintoisesta postauksesta, huomioista ja kommenteista. Ei tarvitse tähän lankaan tutustua tämän paremmin, mulla kun ei tahdo kestää nailon-vahvistetutkaan kovin kauaa.

  VastaaPoista
 5. Hyvä tietää. Hämmästelen, kun ovat siitä kantapään takaa kuluneet, ei jalan alta, josta sukat yleensä ensin rikki menevät... Onko kengässä jokin hangannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en tiedä olisiko, mutta Esikon muut sukat eivät ole menneet rikki tuolla tavalla eikä tuosta kohtaa.

   Poista
 6. No hö.... tylsää! Mä oon tehnyt nokkoslangasta vain huivin ja jakun, niissä ei tietty ongelmaa, mutta epistä kun sock-lanka ei kestä sukissa. Nätit oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epistä minunkin mielestäni. Ei tästä langasta kannata neuloa sukkia, tai ei ainakaan kuin korkeintaan yösukat.

   Poista
 7. Mulla on ihan sama kokemus tuosta langasta. Käytin omia sukkiani tosin vain n. 5 kertaa. Toisen sukan kantapää repesi kokonaan auki. Uskomattoman huonoa sukkalangaksi. 100 % merinostakin tehdyt sukat kestivät sentään käyttöä aivan toisella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, 5 kertaa! Jotenkin ihmeellistä, että tää on ees nimetty sukkalangaksi,

   Poista
 8. Mullaa on polvisukat tästä langasta ja olen pitänyt niitä aika paljon ja olen oikein tyytyväinen sykkiini. Kantapää ei ole edes vahvistettua neuletta mutta mitään kulumaa ei ole kannassa eikä pohjassa muutenkaan. Harvoin nykyään edes neulon vahvistettua kantapäätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että sun sukat on kestäneet. Miten lie sitten näin suuria eroja kestävyydessä.

   Poista
 9. Harmi, että lanka ei kestänyt. Mulla on tuosta langasta yksi takki ja sitä voin vain kehua, ei ole nyppyyntynyt yhtään. Aion ostaa lankaa toiseenkin neuleeseen, mutta hyvä tietää, että sukkalangaksi siitä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että toimii villatakissa hyvin. Ihanaa lankaahan se on ja kauniita värejä valikoimissa,

   Poista
 10. Kiilakavennukset toteutettu todella kivalla tavalla, en meinannut saada silmiäni irti...
  Todella harmittava takaisku! Lanka oli takuulla normaalia hintavampaa ja malli suuritöinen, kannattaisiko reklamoida valmistajalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kiilalisäykset, kun on varpaista aloitettu. =) Useimmiten teen ne tuonne jalkapohjan puolelle.
   Ei se nyt ihan hirveen hintavaa ole, Lankamaailmassa nyt 6,20/50g. En taida reklamoida, kun toisillakin on samoja kokemuksia. Kenties virkkaan noihin paikat, kunhan nyt ensin nään sukat ja katson, kannattaako. Olihan noissa palmikoissa kieputtamista...

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)