tiistai 1. lokakuuta 2013

Muurarin läppämyssy

Toinen versio mustasta myssystä, tällä kertaa läpällinen malli. Suojaa hyvin korvat ja pitää pään lämpimänä.
  Malli: 1898 Hat, Kristine Byrns, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Sockenwolle, väri Schwarz 
80% merino, 20% nylon,  150g/466m
Puikot: Knit Picks pyöröt nro 4
Koko: 61 cm
Menekki: 124 g
13 cm ennen kavennuksia
Toivomus myssylle oli, että sellainen, joka menee hyvin korville ja tämähän menee. Mielestäni oikein nerokas ja mukava malli. Tuo reunus on kaksinkertainen ja käännekohdassa fiksusti 3 oikeaa silmukkaa, jotka nurjalla otetaan aina nurin neulomatta. Tuota ensin kummastelin, että mitä ihmettä. Kun kävin Ravelryssa kurkkimassa kuvia, niin ymmärsin. 
Ohje kannattaa lukea tarkkaan, sillä siellä neuvotaan myös, miten reunasilmukat neulotaan. Minä en lukenut ennenkuin olin jo jonkun matkaa neulonut, mutta ei se kuitenkaan lopussa haitannut.
 Neuloin tämän kaksinkertaisella langalla ja vaikka neuletiheys oli aikalailla ohjeen mukainen, piti kerrosmääriä muokata aika rankasti. Ravelrysta näkee nuo tarkemmat muokkaukset. Onneksi muokkaus on helppoa, kunhan sovittelee välillä.
Kavennuksetkin menevät kauniisti. Luulenpa neulovani tällaisia vielä lisää ja suosittelen ohjetta lämpimästi.

Jo lauantaina yritin käydä lankaostoksilla, mutta paikallinen Taito Shop olikin yllättäin suljettu. No eilen korjasin tilanteen. Dentauruksen kanssa satuttiin puotiin samaan aikaan ja poimittiin vähän eri värejä ja ohjeet talteen.
Hyvän asian eteen kannatti ostaa useampikin vyyhti.

Kiitos jälleen mukavista kommenteistanne ja mukavaa tiistain jatkoa!

Toivottelee

Hepsi

7 kommenttia:

 1. Siinä on asiallinen ja fantastinen myssy . Tosi kiva malli kun saa korvat hyvin lämpimään. Taidan kurkkia vielä tarkemmin noita Ravelryn tietojasi tuosta myssystä on se sen verran kiinnostava...

  VastaaPoista
 2. Hieno pipo ja hauskoja tossukoitakin olrt nrulonut läjäpäon! Minulla on tämä sun uusi blogisi ollut vähän pimennossa, mutta yhtä ahkerasti näytät neulovn edelleen! Onkohan sulla jossain selvitystä siitä miten teet tossukat täysin saumattomasti? Pitänee vähä tutkia tarkemmin... Iloista alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
 3. Oho, kommentointikin näyttää olevan vaikeaa nykyään, läjäpäin krirjoduytsvihreitö! Ja löysin jo tossuvinkit!

  VastaaPoista
 4. Todella hieno myssy, laitoin heti jonoon!

  VastaaPoista
 5. Hyvänmallinen myssy, mullakin lähti ohjevihko ja pari vyyhtiä lankaa mukaan Taitoshopista:)

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä tosi hyvältä ja lämpimältä:)

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva pipomalli! Ja tosi hyvät kuvat sulla, noista oikeasti näkee mallin superhyvin vaikka pipo on musta. Kipi-kipi ravelrywww suosikkeihin. Siis ravelryn - ei nyt millään onnea korjaus...

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)