sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pikku-Oravan nuttu / A Coatee for Little-Squirrel

Vuodatuksen uudistus on vielä kovasti vaiheessa, joten pakko on siirtyä ainakin toistaiseksi taas tänne. Palaan sitten takaisin, kun/jos saavat kaiken kuntoon. Olen julkaissut täällä kaikki tuodut tekstit ja sivut ym., joten kaiken pitäisi olla täällä nyt kunnossa. Tunnisteita ei kuitenkaan vanhoissa teksteissä ole. Katsotaan jaksanko niitä lisäillä.

The renewing of Vuodatus is not complete at all so I have to come back here again. I'll return to Vuodatus when/if everything is ok. I have published all my texts and pages here but the tags are still missing in most of the old texts. I might add them some day-

Jotakin on valmistunutkin juuri ajoissa. Keskiviikkona päättelin langanpäät ja sain nutun postiin torstaina. Tällä kertaa posti toimi niinkuin pitääkin, ja nuttu oli perillä heti perjantaina.

 I have finished something just in time. I posted the coatee on Thursday and this time the Post was quick. The packet was at the destination on Friday.
 
Malli: b14-27 DROPS design, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Merino DK, värit Frühling ja Mistezweig
100% merino, 428 m/200 grams
Puikot
: pyöröpuikko 3½
Koko: 6-9 kk
Menekki
: 215 g
64 s, lyhennetyt kerrokset 42 s ja 60 s

Pattern: b-14-27 DROPS design, in Ravelry
  Yarn: Wollmeise Merino DK, colorways Frühling and Mistelzweig
100% merino, 468 yards/200 grams 
Needles:
circulars 3½
Size: 6-9 months
How much: 215 grams
64 sts, short rows 42 sts and 60 sts
Rinjakin pääsi poseeraamaan nutussa, ja onhan se hälle aika reilu niinkuin pitääkin. Nuttu meni lahjaksi tyttäreni kummipojalle, joka sai eilen nimen. Tein siitä kuitenkin tarkoituksella vähän suuremman, jotta se mahtuisi päälle vielä syksylläkin.
The coatee is a bit too big for Rinja and it should be. It was a gift for my Firstborn's
godson who got his name yesterday. I hope the coatee will fit him still in Fall.
 
Ekaa kertaa neuloin Wollmeise DK:ta ja tykkäsin kovasti. Nutusta tuli lämmin ja paksu, joten puikot olisivat ehkä voineet olla paksummatkin. Ohjeen lankahan on reilusti ohuempaa, ja jouduinkin laskemaan silmukat uusiksi. 
This was my first time with Wollmeise Dk and I love that yarn. The coatee is warm and thick. So the needles would have been even thicker. The yarn in the pattern is much lighter so I had to modify the amount of the stitches.


Ohjeestakin tykkäsin. Hauska idea neuloa nuttu poikittain. Ainoat saumat tuli hihoihin. Lyhennetyt kerrokset tein tällä kertaa ohjeen mukaan eli kääntyessä nostin silmukan neulomatta kiristäen sen. Hyvä tuli.
 I liked the pattern too. It is a nice idea to knit the jacket crosswise.
Napit löytyivät nappilaatikostani, muistaakseni ne on Villavyyhdistä ostettu. Olen tyytyväinen nuttuun, ja ilmeisesti siitä nimiäisissäkin tykättiin. Vesimeloniksi sitä oli joku kutsunut, ja kyllähän se väreiltään siltä näyttääkin. Nyt on sitten myssy puikoilla kaveriksi nutulle. Siispä jatketaan neulomista.   
I found the buttons in my button box. I think I have bought them in Villavyyhti. I am very satisfied with this project. My Firstborn told me that it was liked also in the naming ceremony. Someone has called it watermelon and it does look like it. =) Now I am knitting a hat to complete the set.
  
Sunnuntaipäivän terkuin
With Sunday Greetings
 
Hepsi 

13 kommenttia:

 1. Soma nuttu! :)

  Mielenkiinnolla seuraan tuota Vuodatuksen uudistusta, oma blogini sentään näkyy, mutta sivulaatikot ainakin vielä puuttuvat.

  Toistaiseksi aion jatkaa bloggerin puolella.

  VastaaPoista
 2. voi että miten kaunis nuttu pikkuiselle.kumpa osaisin miekin.

  VastaaPoista
 3. Nuttu on ihana!

  Vaikka mun asia onkin vain nillitystä Vuodatuksesta :D Kun ärsyttää sen toimimattomuus ja haluaisin niin pysyä siellä. Oon yrittänyt sinne sunkin blogiin kommentoida (nillitys-kommenttia) jo ties kuinka monta kertaa ja ei tunnu onnistuvan. Ellei niillä ole sitten päällä siellä jotain Vuodatuksenhaukunestoa :D Toivottavasti pääset vielä palaamaan. Minä ainakin hartaasti toivon, että Vuodatus alkaa taas toimimaan.

  VastaaPoista
 4. Moikka,
  olethan sinä onneksi täällä :)

  Vuodatukseen en ole saanut sinulle mitään kommenttia läpi, joten päätin katsoa oletko täällä.
  Seijapeellekin yritin viestitellä, mutta ei vaan mene kommentit läpi.

  Tosi ihana vauvan nuttu!!!!

  Mukavaa alkanutta viikkoa :)
  Taidan ainakin toistaiseksi vierailla täällä neulerintamaasi seurailemassa ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis nuttu ja niin tutunoloinen. Olen samanmoisen poikittain neulotun neulonut yli 30v takaperin siskoni ekalle vauvalle. Muistan vaan että lanka oli aika karkeaa. En ole koskaan tullut kysyneeksi siskoltani että pitikö hän nuttua vauvallaan koskaan. Itse siskoni ei ole tietääkseni koskaan neulonut mitään.

  VastaaPoista
 6. Ihana nuttu.
  Minullakin on varjoblogi Bloggerissa, mutta koitan nyt pitää kiinni tuosta Vuodatuksesta.
  Täytyy täällä käydä tarkistelemassa, kyllä minä sitten huomaan kun palaat Vuodatukseen. ;-)

  VastaaPoista
 7. Voi että mikä ihanuus. Värit ovat suorastaan herkulliset.

  VastaaPoista
 8. Nätit on värit nutussa.
  Sä oot näköjään saanu siirrettyä Vuodatuksesta noi Tunnisteetkin. Mulla koko satsi tuli tänne ilman Tunniseita (kategorioita) ja kirjoitukset on nyt sillisalaattia. Olen niitä yrittänyt merkkailla mutta tuhannen kirjoituksen läpikäyminen on hidasta. Ja sillon tulee vastaan ne arrrggh puuttuvat kuvatkin kummittelemaan.

  VastaaPoista
 9. En pystynyt kommentomaan Vuodatuksessa, mutta kaunis on nuttu kivoissa väreissä!

  VastaaPoista
 10. Nätti nuttu ja todella kauniit värit!

  VastaaPoista
 11. Ihanan värinen nuttu, kaunis malli!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)