perjantai 2. marraskuuta 2012

Harmaa pipo / Gray Beanie

Maanantaina aamupäivällä kuopus Skypessä kysyi, että kuinka nopeasti neulon pipon. Ohjeita vähän yhdessä selailtiin ja päädyttiin samaan malliin kuin se edellinenkin. Väritoive oli selvä, sitä harmaata. Onneksi yksi sopiva Wollmeise-vyyhti oli odottamassa, ja samana iltana myssy oli sitten valmis.

On Monday morning the Lastborn asked me in Skype how quickly do I knit a beanie. So we watched together some patterns and he picked up the same pattern as the previous one. The color wish was clear, something gray. Luckily I did have one gray Wollmeise skein waiting. So I finished the beanie in the same evening.

Malli: Windschief, Stephen West, maksullinen ohje netissä, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Twin, väri 47 Ag WD
80% merino, 20% polyamidi, 466m/150g
Puikot : pyöröt nro 4 ja 4½
Koko: ohjeen M, 88 silmukkaa
Menekki : 70 g Neulottu kaksinkertaisella langalla


Pattern: Windschief by Stephen West, in Ravelry
  Yarn: Wollmeise Twin, colorway 47 Ag WD
80% merino, 20% nylon
  Needles: circulars size 4 and 4½
Size: M by the pattern, 88 sts
How much: 70 grams
Yarn held double
Nyt vaan toivotaan, että myssy on sopiva kuopukselle. Se on jo postipakettina matkalla kohti Alppimaata. Tää malli on kyllä tosi kiva ja nopea neuloa. Niin että näitä tulette varmasti näkemään vielä lisääkin. Ja Wollmeise on kyllä mitä parhainta lankaa. Sitä on ihana neuloa kaksinkertaisenakin eikä se varmasti kutita. Ja värit ovat aina niin kauniita, jopa tämä harmaakin. Tykkään, miten väri mukavasti vaihtelee.

Now I'll just hope the beanie fits my son. I love this pattern. And Wollmeise is a great yarn. It is easy and nice to knit even double and it isn't itchy. And the colors are so beautiful, also this gray one. I like semi-solid colors.
Neuloin 16 cm ennen päälaen kavennuksia, ja niissä tein sitten vähän pitempään välikerroksia, jotta sain myssystä tarpeeksi suuren. Ainakin toivottavasti tarpeeksi.
Jotenkin kummasti tilasin tänään lisää Wollmeisea, etenkin niitä harmaita sävyjä, mutta myös muutaman sellaisen, jota olen pitkään kytännyt. Muutamat ovat kommentoineet, että eivät osaa tilata tuolta. Se ei ole vaikeaa, mutta vaatii vähän harjoitusta. Ensin kannattaa rekisteröityä sivuille. Ja minusta maksaminen on helpointa, kun on PayPal-tili. Myyntiajat ovat perjantaisin klo 9 ja 18. Silloin sivu menee ensin harmaaksi, kun lankoja kauppaan päivitetään. Kannattaa olla jo kirjautuneena sisään ja päivittää sivua ahkerasti. Sitten kun kauppa aukeaa, myytävät langat löytyvät "In stock"-sivulta, alasivuja voi olla monta. Lisäksi varsinaisilla lankasivuilla saattaa olla myös lankaa myynnissä. Niitä kutsutaan "muniksi"(pääsiäismuna). Sitten vaan klikkaa vyyhdit koriin ja etenee ohjeiden mukaan. Ja saksaa ei tarvitse osata, englannilla pärjää. Nykyisin Twiniä ja Purea saa aika rauhassa ostella, mutta vähän paksumpi ja uudempi lankalaatu DK hupenee puodista aika sukkelaan. Siinä kannattaa olla nopea. Jos olet Ravelryssa, on Suomen Wollmeise-ryhmässä lisää vinkkejä.
Somehow strangely I ordered today also some skeins from Wollmeise... More gray ones and something else.
Näin tällä kertaa! Ensi kerralla jotakin vähän hempeämpää!

Next time something more charming! 
Oikein mukavaa viikonloppua Sinulle!

Have a Nice Weekend!
Toivottelee
Hepsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)