tiistai 18. syyskuuta 2012

Tallinnasta / From Tallinn


Nyt sitten niitä lankaterveisiä. Perjantaina aamulla lähdimme Tallinnaan Matkapoikien Kangas & Nappi -matkalle. Sadamarketin lankapuodissa toisessa kerroksessa piipahdimme heti matkalaukkuinemme. Minäkin ostin pari kauniin väristä Vironvilla-vyyhtiä, vaikka ei pitänyt...

Now I'll show you the skeins I bought from Tallinn. We had a lovely time together. We also met Anna. That was nice!  These skeins are from Sadamarket.


Hotelliin majoittumisen jälkeen pirautin Annalle, jonka kanssa sovimme tapaamisen Raatihuoneen kulmille. Samalla selvisi, missä nykyään sijaitsee Pronksi-lankakauppa (Aia 4). Siellä ehdimmekin käydä mennessä ja sain ostettua kauan haaveilemaani Any-sukkalankaa kokeiltavaksi. Värejä oli vaikka minkä verran, joten valinnan vaikeutta oli melkoisesti.

Any Sockyarn from Pronksi Lõngagapood. There were so many wonderful colors that it was not easy to choose.


Annan kanssa vietimme mukavan tovin tunnelmallisessa kahvilassa herkkuja nautiskellen ja neuleasioista jutustellen. Oli kiva tavata pitkästä aikaa! Tällä välin oli alkanut sataa, joten sateenvarjoja tarvittiin matkalla Kaubamajaan ja Liann Lõngadiin.


Siellä meinasi kyllä mopo karata meikäläiseltä, vaikkei minun pitänyt mitään ostaa...
Vähän myssylankoja ja yhdet sukkalangat.

These ones from Liann Lõngag in Kaubamaja.


Illalla neuloimme omalla porukalla hotellin aulabaarissa, kunnes se suljettiin ja oli aika mennä unten maille. Lauantaina sitten bussi vei meidät mm. Karnaluksiin. Valitettavasti aika oli ihan liian lyhyt, jotta olisi ehtinyt rauhassa kaupassa kierrellä. Minä ostin muutaman tarpeellisen tarvikkeen lisäksi vain yhdet pusero/takkilangat, kun mieleistäni löysin.

And these skeins from Karnaluks for some sweater or cardigan.


Emme myöskään ehtineet käydä siinä Karnaluksin lähellä olevassa Lõng & Lõngast -puodissa, vaikka Anna sitä kovasti suositteli. Jotain jäi siis seuraavaan kertaan, jota jo porukalla suunnittelimme.

Jos kaipaat tietoa Tallinnan lankakaupoista, niin Kristiinan blogin lisäksi neuvoja löytyy myös Tallinnanmatkat.com -sivustolta: Karnaluks ja 5 Tallinnan käsityökauppaa.

Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein mukava matka. Suuret kiitokset mahtaville matkakumppaneilleni Pitsisukalle, SaaraHoolle, Mertsille, Terukkaalle ja Leenalle!

Nyt sitten pitää liikuttaa puikkoja oikein vikkelästi, jotta lankasaldo kääntyisi taas plussan puolelle.

Now I have to actuate my needles very fast so that my yarn balance would turn to plus side again.

Terveisin

Hepsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)