perjantai 3. marraskuuta 2023

Yhdet karsintasukat

 Kesällä innostuin taas osallistumaan yhteen sukkakisaan eli Supersock World Championship -mittelöön. Se on siinä mielessä hauska kisa, että kunhan karsintasukat valmistuvat, olet mukana ja saat kaikki loputkin ohjeet maksutta.

Nämä olivat siis ne karsintasukat, jotka valmistuivat oikein hyvin  ajoissa, vajaassa kahdessa viikossa.

 Ohje: *Xinja*, Birgeit Freier
Maksullinen englanninkielinen ohje Ravelryssa
Langat: Adlibris Socki Fine, väri Burgundy ja
SnailYarn Merino Sock, väri Rosebud

Puikot: Chiaogoo Red Lace pyöröt nro 2,25
Koko: 40
Menekki: 74 g
Varresta varpaisiin ohjeen mukaan.
Aloituksessa 80 s, kantapään jälkeen 68 s

Ravelryssa


Minusta tämä malli näytti kivalta, ja kiva sitä oli neuloakin. Yhden kerroksen raitoja kaiken aikaa ja kuvio on mosaiikki-neuletta eli se syntyy silmukoita nostelemalla. Tämä ei ole siis perinteistä kirjoneuletta ensinkään, vaikka siltä näyttääkin. Raidat neulottiin Helical Stripes -menetelmällä, jolloin langanvaihtokohdista tulee huomaamattomat.


Mukavaa ohjeessa oli sekin, että kantapään ja kärjen sai tehdä oman maun mukaan. Niinpä minä tein perinteisen vahvistetun kantapään ja kärkeen sädekavennuksen.


Valmiit sukat miellyttävät omaa silmääni, ja niistä tuli myös vallan sopivat omiin jalkoihini. Silti laitoin ne ainakin toistaiseksi lahjalaatikkoon odottamaan kenties vieläkin sopivampia jalkoja.

Viime lauantaina minut ja mieheni oli kutsuttu kerrassaan mukaviin juhliin, joissa tuli myös tanssittua, sekä miehen kanssa että yksin. Mahtavan musiikin tarjosivat Marko ja Jukka & Jackpot-orkesteri. Osasivat ottaa yleisönsä ja hauskaa oli!


Siksipä loppuun sellainen ei-ensinkään-neulomiseen-liittyvä kysymys? Milloin sinä olet tanssinut viimeksi jossain muualla kuin kotona? Ja oletko yleensä tanssi-ihmisiä?

Näissä tunnelmissa toivottelen tällä kertaa mukavaa viikonloppua ja lupaan, että seuraavalla kerrallakin täällä on nähtävissä uudet sukat, mutta ilman Markoa ja Jukkaa! 😄

Hepsi

13 kommenttia:

 1. Aivan ihanat suka ja kaunis malli.
  En ole tanssinut moneen vuoteen. Minulla on keinolonkat molemmin puolin ja olen oppinut olmaan varovainen niiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli 😍 Keinolonkkien kanssa kannattaakin varmasti olla varovainen.

   Poista
 2. Nämähän ovat kerrassaan kivat sukat. Taitaa mennä ostoskoriin tämä ohje. Erilainen toteutus ja tuollaista yhdenraidan-neulosta oon miettinyt, että miltä se näyttäis ja tässä nyt näkee, että hyvähän se on. Tuo verren kuvio hieman rauhoittaa raidoitusta. Sä oot kyllä semmonen sukkamestari.
  Ai niin, viimeksi olen tanssinut speciaaliristeilyllä Helsinki-Tallinna-Hanko-Helsinki! Se oli niitä korona-ajan loppuja. Musiikkia soitti Jiri Nikkisen beatlesbändi!
  Hyvää marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina 😍 Odotan sinun versiotasi sukista innolla 👍

   Poista
  2. Kristiina: Niin ja teillä olikin siellä risteilyllä upeat musiikit!

   Poista
 3. Onpa erikoiset ja näyttävät varret! Tanssinut olen varmaan jollain risteilyllä viimeksi, mutta enää harvoin sielläkään, kun yleensä reissaan yksin ja arki-iltoina, jolloin siellä esiintyy 'vain' trubaduuri.
  Hyvää alkavaa viikonloppua sisältäen huomisen pyhäinpäivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta 🥰
   Vähiin meinaa tanssiminen jäädä enää nykyään, mikä on kyllä sääli. On se vaan niin mukavaa!

   Poista
 4. Kivat sukat! Yhden kerroksen raidoitusta en ole kyllä tehnyt koskaan. Voisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu 🥰 Kokeile ihmeessä! Yksissä aiemmissakin kisasukissa oli tuollaista raitaa.

   Poista
 5. Minäkin osallistuin kesällä tuohon kisaan ja neuloin juurikin tuon Xinja-mallin. Muistan, että oli helppo toteuttaa, vaikka näyttää vaativalta. Sinulla on kiva värivalinta sukissa.
  Viimeksi olen tanssinut laivalla, matkalla Tukholmaan. Se taitaa nykyisin olla ainoita paikkoja, joissa tanssin - en ole kovin taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikoillanikin 🥰 Muistankin nähneeni sinun sukkasi, kauniit ovat nekin.
   Tanssiessa on pääasia, että on hauskaa 💃

   Poista
 6. Kylläpä on kerrassaan kauniit ja taitavasti toteutetut sukat 🤍 En ole moisesta menetelmästä aiemmin kuullutkaan, mutta olisi varmaan mukava kokeilla.
  En ole tanssi-ihmisiä, joten viimeksi olen ehkä tanssinut nuorena aikuisena diskossa ja vähän sitä ennen omissa häissäni :) Eli en osaa ollenkaan😂
  Kivoja marraskuun loppupuolen päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Satu ❤️
   Kokeile ihmeessä mosaiikkia, ohjeita varmasti löytyy. Myös sellaisia, joissa on nurjia silmukoitakin. Mutta helppoa se tosiaan on, koska kerrallaan neulotaan vaan yhtä väriä.
   Mukava on ollut kuulla ajatuksia tanssimisesta. Minulla taas alkaa jalka vipattaa heti, kun kuuluu tanssittavaa musiikkia. Kotonakin välillä pistän tanssiksi. 😂

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)