tiistai 27. syyskuuta 2022

SWC-kisan karsintasukat

 Bongasin Ravelrysta toukokuussa taas yhden uuden sukkakisan, jota en ollut viime vuonna huomannut. Ilmeisesti tämä kerta olikin vasta toinen, kun se järjestettiin. Kyseessä on niinkin mahtipohtiselta kuulostava kuin Supersock World Championship. Jotenkin vaan ihan huomaamatta huomasin liittyneeni mukaan Lankalaatikon Höntsälössiin. Kuten ryhmän nimikin jo kertoo, ihan kunnon höntsäilystä oli kyse, ei mitään paineita. No minä höntsäilinkin niin kunnolla, että nämä karsintasukat jäivät minulla ainoaksi pariksi koko kisassa.


Ohje:  Let's Roll, Zoei Proulx, saatavana maksullisena Ravelrysta
Langat:  Pohjavärinä Adlibris Socki Fine, väri Fuchsia,
raidoissa Handu Perussukkalanka, väri pinkki ja
kuviossa valkoinen Nako Boho
Puikot:  pyöröt 2,25
Koko:  40, 64 s
      Menekki:  73 g
Ravelryssa 

Ohje oli oikein hyvä, erityisesti plussaa siitä, että sukat sai aloittaa joko kärjestä tai varresta. Molempiin oli oma ohjeensa. No arvaatte varmaan, kummasta suunnasta minä aloitin! Ihan oikein, varpaista tietenkin.


Raitavärejä olisi saanut olla enemmänkin, minä päädyin vain yhteen raitaväriin. Raidoissa käytettiin Helical Stripes -menetelmää, jossa värien vaihtokohdat ovat oikeastaan lähes huomaamattomat. Oikein kätevä ja helppo tapa yhden kerroksen raitojen neulomiseen!


Polkupyörät sai neuloa joko tavallisena kirjoneuleena tai Tikapuu-tekniikalla, ja minä valitsin tikapuut. Ja jos oikein muistan, neuloin ne tikapuusilmukat oikein enkä nurin. Sujuvampaa mielestäni niin. Oletko sinä kokeillut tikapuu-tekniikkaa? Nurja puoli näyttää tältä.


Kisasta itsestään sen verran, että nappasin kyllä talteen kaikki ohjeet vaikken muita nyt vielä neulonutkaan. Joukossa oli todella mukavia malleja, ja toivon, että jossakin vaiheessa minulla on aikaa niiden neulomiseen.  Ensin kyllä yritän saada lämpötilapeiton ajan tasalle, neulon vasta heinäkuun ekoja päiviä. Ja muutakin neulottavaa on suunnitelmissa.

Mitäs sinulla on juuri nyt puikoilla?

Kyseleepi
Hepsi

6 kommenttia:

 1. Hienot sukat ♡ Minulla on puikoilla pipo. Nyt neljäs pipo tälle syksylle :D Lähti vähän lapasesta tämä pipoilu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja 🥰
   Niinhän siinä usein käy, että kun yhden tekee, niitä tuleekin sitten tehtyä useampi. Mie en ookaan pipoillut pitkään aikaan. 😁

   Poista
 2. Kiva väri ja polkupyöräkuvio sukissa. Kiitos myös Helical Stripes -vinkistä - pitää tutustua. Minä olen jonkin verran käyttänyt tikapuutekniikkaa, eikä se ole mielestäni ollenkaan niin hankala, kun miltä vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikoillanikin ja ole hyvä vinkistä 🥰 Totta, tikapuutekniikka ei ole hankalaa ensinkään.

   Poista
 3. Kivat sukat. Tikapuu-tekniikkaa en ole kokeillut. Ehkä joskus sitäkin ;)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)