tiistai 6. syyskuuta 2022

Ystävälle peittoon

 Joskus keväällä ajoissa, vai liekö ollut jo talvea, ihana neuleystäväni Arja keksi oivan idean. Hän suunnitteli neulovansa/virkkaavansa torkkupeiton uudelle mökilleen Lappiin, mutta sitten päättikin pyytää ystäviltään paloja, joista hän sitten kokoaisi tuon peiton. Näin me ystävät olisimme aina hänen mukanaan ja lähellään myös siellä mökillä - kuinka ihana ajatus 💗

Tietysti minäkin halusin osallistua, mutta palojen neulominen jäi kuitenkin aika viime tippaan, mutta valmistuivatpa ajoissa kuitenkin!

Olikin aika vaikeaa valita, millaiset palat tekisin ja millä väreillä. Näihin sitten päädyin.

Ensimmäiseksi neuloin tämän kirjavan palan, jossa on käytetty mosaiikkitekniikkaa. Ihastuin ohjeen mallikuvassa olevaan tilkkuun, jossa värit menevät tosi kauniisti. No minulla värivalinta ei ihan yhtä nappiin osunut, mutta kiva tätä oli neuloa.

Malli:  WAHMinglt Washcloth/Disclothe,
ohje löytyy ilmaisena täältä

Langat:  Novita 7 Veljestä 43 Kivi ja Polkka väri 884
Puikot:  pyöröt nro 4
Koko:  25 x 25 cm, ainakin noin suunnilleen
Menekki:  37 g
Ravelryssa

Palassa on 41 silmukkaa, reunoissa 3 silmukkaa ainaoikeaa. Reunoihin virkkasin vielä lopuksi kerrokset puolipylväitä ja kiinteitä silmukoita, jotta sain koon lähelle oikeaa.

Toiseksi palaksi valitsin jo kerran aiemminkin neulomani ja mukavaksi toteamani pintaneulemallin.

Malli:  Diagonal Ripple Discloth by Leanne,
Lanka:  Niinikään Novita 7 Veljestä 43 Kivi
Puikot:  pyöröt nro 4
Koko:  n. 25 x 25 cm
Menekki:  35 g

Tästä oli vähän helpompi saada oikean kokoinen, sillä tämä neulottiin nurkasta nurkkaan.

Arja sai palasensa kesäkuussa KIP-päivänä (Knit in Public) oman kylämme viihtyisässä Riihikahvilassa, jossa olimme pienellä tutulla porukalla neulomassa ja päivää viettämässä. Juuri äsken kysäisin Arjalta, onko hän jo ennättänyt yhdistellä saamansa tilkut peitoksi. Ei kuulemma vielä, mutta varmaankin pian. Innolla jo odotan, miltä se näyttää valmiina. 🥰

Osallistuitko sinä tähän Arjan peitto-projektiin tai oletko osallistunut johonkin muuhun samantapaiseen?

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Toivottelee
Hepsi

15 kommenttia:

 1. Hauska projekti, ikään kuin nyyttikestit, mutta ei tuoda syötävää, vaan peiton osia. Jännä nähdä, mitä siitä syntyy. Ei ole ollut kunniaa osallistua, mutta hieno on idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vähän kuin nyyttikestit! Jännittää ihan nähdä, millainen peitosta lopulta tulee.

   Poista
 2. Kauniit palaset olet neulonut 🤍 En ole itse innostunut vastaavia tekemään, mutta ihailen suunnattomasti muiden tekemiä :)
  Ihana idea tuon peiton kokoamisessa kyllä on 🤍

  VastaaPoista
 3. Tuollainen yhteispeiton teko on kivaa ja vähän jännittävääkin, kun ei tiedä, millainen lopputulos on. Minä osallistuin joskus vuosia sitten isoäidinneliöistä tehtävään peiton tekoon. En muista osallistujien määrää, mutta monta meitä oli ympäri Suomen ja valmis peitto arvottiin osallistujien kesken. Ja yllättäen minä olin se onnekas, joka sain peiton omakseni. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matleena, sinulla kävi hyvä onni todella! Tutkin Ravelrya ja huomasin, että minäkin taisin osallistua tuon peiton palojen virkkaamiseen. Katsopa, löydätkö palaseni peitostasi, vai tehtiinkohän niitä useampikin: https://hepsi20.blogspot.com/2013/01/vaihteeksi-virkkasin-i-crocheted-for.html

   Poista
 4. En osallistunut kun en tiennyt projektista. Olis kyllä ollu kiva Arjalle pala tehdä. Yli kymmenen vuotta sitten tehtiin lankakaupan neuleillassa paloja peittoon, joka sitten annettiin odottavalle äidille, joka siis oli illoissa mukana. Muistaakseni saatiin pidettyä peitto yllärinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettet tiennyt Kristiina. Arja taisi Facessa siitä huudella. Nää on kyllä kivoja projekteja tämmöiset.

   Poista
 5. Kauniit palat olet tehnyt. Onpas kiva idea tuollainen yhtrisprojekti ja upea ajatus ottaa ystävät mökille mukaan peiton muodossa.

  VastaaPoista
 6. Kauniit palat olet neulonut.Opiskeluaikana teimme yksille opiskelukavereille häälahjaksi ison peiton ja se oli sängynpeittona heillä. Yksi muisto on myös , kun vanhimman lapsen luokka teki sohvatyynyn/t ala-asteen opelle kuudennella luokalla ja ope jäi silloin eläkkeellekin ja lapset siirtyivät hyvästä opetuksesta ylä-asteelle. Työpaikalla tehtiin joskus isoäidin -neliöistä yhdelle torkkupeitto. Mieheni sai eläkkeelle jäädessä kaulahuivin palasista (onneksi ei kaikilta, vaan seuraavalta alemmalta esimiesportaalta, muuten olisi tullut jättimäinen peitto).;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu! Ihania muistoja sinulla. Minä sain eläkkeelle jäädessäni isommilta oppilailta lahjaksi neulotun kaulahuivin, olivat neuloneet sitä porukalla, ne ketä olivat osanneet ja halunneet. Se lämmitti mieltä 💖

   Poista
 7. Olet neulonut kauniit palat! Mahtava idea tehdä "nyyttäri peitto".

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)