sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Vuoden 2021 saldo

Minulla on ollut tapana vuoden päättyessä tehdä tällainen vuoden saldo -päivitys, joten teenpä sen nytkin. Heti alkuun täytyy kuitenkin kertoa, että eipä koskaan ole valmistuneiden määrä vuodessa jäänyt näin vähäiseksi kuin viime vuonna. Mutta tässä nyt lista kuitenkin:

13 paria sukkia
  2 patalappua, molemmat Tyynejä
  1 huivi
1 torkkupeitto
1 myssy
1 pieni norsu 
 
Vain siis 19 valmistunutta työtä Hepsin käsistä, 16 neulottua ja 3 virkattua. Toisaalta suunta on ihan hyvä, sillä eihän sitä suita määräänsä enempää tehdä. Tarkoitan sitä, että hyvä olisi, kun valmistuneet työt löytäisivät saajansa eivätkä jäisi lahjalaatikkoon pyörimään pitkäksi aikaa. Hyväntekeväisyyteen voi niitä toki aina antaa, mutta jos on vähän tällainen lanka- ja mallihifistelijä kuin minä, niin ei sinne välttämättä sovi ne kaikki käsin tai villapesuohjelmalla pestävistä langoista tehdyt ihanuudet. 

Yritän kuvien lisäksi vähän kertoa, minne nämä valmistuneet ovat päätyneet.

Ensiksi Sukka-Finlandia-kisan sukat, joita valmistui 7 paria, yhdet lämppärit ja 6 varsinaista kisaparia.

Mallit olivat minusta kaikki mukavia neuloa ja niissä oli sopivasti uutta ja haastettakin eivätkä kuitenkaan olleet liian monimutkaisia.

Näistä sukista vain kolme viimeistä paria on enää minulla, loput neljä ovat löytäneet sopivat jalat. Taidanpa nyt ottaakin omaan käyttööni nuo Roihu-palmikkosukat, kun ne ovat ihan miunnäköiset.
 
Sock Madness -kisaan osallistuin myös viime vuonna ja neuloin karsintasukkien lisäksi kolmen kierroksen sukat. Neljännet eivät omaa silmääni miellyttäneet niin paljon, että niihin olisin viitsinyt ryhtyä.
 
Kuvassa näiden kisasukkien lisäksi myös kahdet miesten sukat, jotka ovat heti menneet käyttöön kuten kahdet kisasukistakin. 


Ja sitten ne loput valmistuneet, kaikki samassa kollaasissa.


Myssy meni Briitta-serkulle, peitto sukulaistytölle, huivi minulle itselleni, samoin pikku-ronsu koristaa kotona milloin mitäkin paikkaa, vain Tyynet odottavat lahjalaatikossa sopivaa lahjansaajaa.

Näiden uusien töiden lisäksi tuli myös paikattua jonkun verran sukkia, lapasia ja vähän tyttären paitaakin. Siihenkin menee yllättävän paljon aikaa. Kaikista ei ole kuvaa, mutta joitakin kokosin viimeiseen kollaasiin.

Kuten kuvista näkyy, paikkaustapoja on monenlaisia!
Ensin ajattelin tehdä näistä ihan oman postauksensa, mutta menköön nyt näin. Ehkä sitten joskus taas, paikattavaa nimittäin on vieläkin tuolla odottamassa. Joskushan olen muka päättänyt, että enää en paikkaa mitään, mutta minkäs teet, kun tyttäret tuovat ne lempineuleensa minulle, niin paikattavahan ne on. Olen minä muutamia omia sukkianikin parsinut, jos niistä oikein kovasti tykkään, mutta tuossa kollaasissa niitä ei näy.

 Viime vuodesta vielä sen verran, että vuotta leimasi jatkuneen koronatilanteen lisäksi myös suuri henkilökohtainen suru. Rakas ystäväni Tuija, serkkuni vaimo, menehtyi syöpään elokuussa. Tuija oli minulle kauan jatkuneen ystävyyden lisäksi myös tärkeä neuleystävä, jonka kanssa jaoimme neulevinkkejä, vietimme yhdessä neuleviikonloppuja, neuloimme samoja malleja ja ostimme lankaakin yhdessä. 

Tuijalta jäi valitettavasti monta mallia ja paljon lankaa neulomatta. Niinpä me muutaman neuleystävän kanssa jelppasimme serkkuani ja vähensimme Tuijan lankajäämistöä ostamalla niistä osan itsellemme. Siksipä minun lankasaldoni viime vuodelta on sellainen, että sain kulutettua lankaa vain noin 3,3 kg, mutta lankaa kotiutui peräti 6,5 kg. Noista langoista nelisen kiloa on Tuijan lankoja. Niitä neuloessani tuntuu vähän siltä, kuin Tuija neuloisi edelleen kanssani kuten tässä kuvassa Neulefestareilla vuonna 2019. 💔

Elämään kuuluu sekä ilo että suru, näin se vaan on, ja elämä jatkuu, vaikka ikävä jää.

Viime vuosi meni tosiaan taas koronan määrätessä aika paljon menoja, niinpä Neulefestarit jäivät minulta jo toistamiseen väliin, vaikka ne kyllä vähän pienimuotoisemmin järjestettiinkin. Paikallisia neulemiittejäkään emme pitäneet kuin muutaman, nyt taas olemme alkaneet kokoontua, tulevana keskiviikkona seuraavan kerran.

Mitään lupauksia en nyt aio tehdä, mutta kyllä minä edelleen jatkan neulomista ja virkkaamista. Tänä vuonnakin on jo jotakin valmistunut. Ja bloggaamistakin jatkan, julkaisen silloin, kun on jotain asiaa. Toivottavasti sitä aina silloin tällöin on.

Mukavaa on, jos edelleen seuraat julkaisujani, sillä kyllä minä etupäässä teille seuraajille tätä teen. Toivottavasti saat täältä vähän inspiraatiota omiin käsitöihisi ja kenties joskus vähän apuakin.

Suuri kiitos siis jälleen kaikista kommenteistanne ja myötäelämisestä! Olette tärkeitä!

Lämmöllä 💗

Hepsi
 

10 kommenttia:

 1. Osanottoni suureen suruun! ♥
  Ihania sukkia ja muita! Itselläkin jäi tehdyt käsityöt viime vuonna huomattavasti vähäisemmäksi, kuin olin suunnitellut. Kymmenen vuoden suhteen päättyminen lamautti niin, etten kyennyt koskemaan lankoihin puoleen vuoteen. Eikä se paras kipinä ole oikein palannut vieläkään.
  Eiköhän energia ja into ala palailemaan, kunhan päästään nauttimaan kevätauringosta. Toivotaan niin!
  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Stansta ♥ Uskon niin. Kaikke ahyvää myös sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Lämmin osanotto ystäväsi menetyksen johdosta.
  Kiva päivitys vuoden aikaansaannoksista. Sock Madnessiä oli kiva seurata kuin myös muita päivityksiäsi. Tästä se uusi vuosi taas lähtee uusine haasteineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virtuaalineuloja ♥ Saa nähdä, tuleeko tänä vuonna osallistuttua mihinkään kisaan. Sukka-Finlandiassa onkin nyt välivuosi.

   Poista
 4. Osanotto suruusi. Välillä tuntuu, että elämä kulkee aika ohuen langan varassa.
  Sinulla on syntynyt niin paljon noita ihkauusia mallikokeiluita, että laatu on selvästi korvannut määrän :) Paikkauksesi ovat myös hienoja.

  VastaaPoista
 5. Lämmin osanottoni suruusi! Sinä kesänä oltiin aika paljon festareilla yhdessä. Taidettiin istua tuolla risteilylläkin vastakkain ja oli aika kylmä. Näkyy sua vastapäätä minun projektipussukkani.
  Teet niin hienoja töitä. Kaikki sukat on hienoja ja upeita, ei mitään perussettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu ♥ Niin oltiin, kyllä sie miuta vastapäätä tuossa kuvassa istut. Rajasin kuvaan vain Tuijan ja miut.

   Poista
 6. Osanottoni ja lämpöä silmukoihisi.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)