tiistai 18. huhtikuuta 2017

Revontuli # 18

Muutama viikko sitten tuli kutsu ihanan naapurin rouvan, juhannuskokkokaverin, 80v - yllätysjuhliin. Heti mieleeni alkoi hiipiä tai ei oikeastaan hiipiä vaan suorastaan rynniä ajatus lahjahuivista. Aikaa oli kutakuinkin riittävästi, ja kuinkas ollakaan - sopivimmaksi malliksi valikoitui jälleen vanha tuttu Revontuli.

https://c1.staticflickr.com/3/2915/33278548634_07722c2023_b.jpg
Malli: Revontuli/AnneM, Ravelryssa
Lanka: Aade Lõng Artistic 8/2 värit A-8 ja A-61
100% villa, 400 m/100 g
Puikot: Knit Picks pyöröt nro 4½
Koko: 181 x 81 cm
Menekki: 152 g
Tuplapäättely

Tämä on siis jo tai oikeastaan vasta 18. Revontuli, jonka olen neulonut. Huhut kertovat, että jotkut ovat neuloneet niitä PALJON enemmän. Ei tämäkään kyllä viimeisekseni jää, sillä aina näköjään löytyy lähipiiristä vielä joku, jolle en ole tätä neulonut.

https://c1.staticflickr.com/3/2888/33309533223_703cd1fbda_z.jpg
En vaan voi lakata ylistämästä Revontulta. Pidän sen selkeästä muodosta, joka on samalla sekä yksinkertainen että näyttävä, kerrassaan täydellinen antaa lahjaksi. Yleensä siitä ovat myös lahjansaajat tykänneet, niin tälläkin kertaa. 

https://c1.staticflickr.com/3/2817/33963803542_e2c47ba0d7_b.jpg
Värin valintaan tarvitsin vähän apua synttärisankarin tyttäreltä. "Punainen on se viimeinen väri!" Eivätkä langan sävyt pettäneet tälläkään kertaa, vaan vaihtuivat pehmeästi ihan kuin tarkoituksella juuri oikeissa kohdissa.

Jos et ole vielä saanut neulottua sitä ensimmäistäkään Revontulta, niin neulo ihmeessä. Mutta pieni varoituksen sana - näihin voi jäädä koukkuun! 😉

Mukavaa pääsiäisen jälkeistä elämää!

Toivottelee
Hepsi

9 kommenttia:

 1. Revontuli on niin kaunis malli ja sinun uivisi on vallan ihanan värinen. Muutaman olen minäkin tehnyt ja lankoja on valmiiksi ostettuna moneen uuteenkin. Siihen tosiaan jää koukkuun.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis Revontuli! Itse olen vain yhden saanut aikaiseksi, vaikka huiveja olen lahjaksi neulonutkin.

  VastaaPoista
 3. Vasta yksi Revontuli on tullut tehtyä, mutta se ei varmasti ole viimeinen. Pitäisi vain löytää jotain noin ihanaa lankaa työhön. Tuollainen liukuvärjätty lanka on siihen juuri oikea valinta ja villaahan sen pitää olla!

  VastaaPoista
 4. Upea huivi, niin hehkuvat värit!

  VastaaPoista
 5. Ai kuinka ihanat värit tässä huivissa! Revontuli on kyllä yksi parhaimmista huivimalleista. Muutamia minäkin olen tehnyt, mutta lukumääräni taitaa jäädä kauas sinun kahdeksastatoista. :)

  VastaaPoista
 6. Revontuli on aina kaunis ja muuntuu väriä vaihtmalla.

  VastaaPoista
 7. Hieno lahja, kannattaa siis aina olla tuota lankaa kotosalla;) Mä en ole yhtään Revontulta neulonu ja tuskin neulonkaan vaikk kaunis onkin. Lila on jäänyt tosi koukkuun kun on ainakin 100 neulonut, varmaan jo paljon ylikin, en oo aikohin kuullut mitään.

  VastaaPoista
 8. Voi, miten upea väri!!! Ja Revontuli on aina yhtä hieno malli.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)