keskiviikko 14. elokuuta 2013

Tuileries

Kun näin tämän huivin kuvan Ravelryssa, ihastuin heti ja tiesin, että tämän haluan neuloa. Sitten kun kävimme kesäkuun alussa Titityyssä, ostin langat ja kerrankin neuloin jotain ihan juuri siitä langasta, mitä ohjeessakin on käytetty.
 Malli: Tuileries, Helen Vincènt, Ravelryssa
maksullinen ohje
Lanka: Holst Garn Coast, väri Nimbus
55 % merino, 45% puuvilla, 50g/349m
Puikot: Knit Picks pyöröt nro 3½
Koko: 186 x 52 cm
Menekki: 94 g
 Lanka riitti, ihan vähän harmillisesti jäikin. Olen kuullut kehuttavan tätä lankaa kovastikin, mutta minä en siihen ihan täysillä ihastunut. Huivista tuli kuitenkin ihanan pehmeä ja ilmava ja sopivan kokoinenkin eli aikasta upea. Ehkäpä minun pitää vaan totutella siihen. Toisaalta en vielä tiedä, pidänkö huivin itse vai meneekö se lahjaksi.
Mielestäni ohjeessa oli pari virhettä, mutta sellaisia painovirheitä, että ne helposti huomasi ja osasi neuloa oikein. Silti jouduin purkamaan. Kun olin neulonut keskiosan, huomasin, että nuo viimeisimmät pienet kolmiot ovat keskenään ihan eri kokoisia. Niin selvästi, että sen huomasi. Manasin sitä neulemiitissäkin. Silloin kuitenkin päätin, että olkoon. En pura. Kelvatkoon. Otin tämän matkaneuleeksi Vaasaan lähtiessämme, olin silloin neulonut jo kolmannen kaitaleen loppuun tuosta oikeasta reunasta. Autossa katselin vielä huivia kriittisesti ja hups vaan - vedin puikot pois ja purin aina lähes keskiosan puoleen väliin asti. En oikein hoksannut, minkä virheen olin tehnyt, mutta toisella kertaa neuloessani vertasin kaiken aikaa keskiosan reunoja toisiinsa ja sainkin viimeisen kolmion nyt lähes oikean kokoiseksi.
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Huivi valmistui kuitenkin vasta kotona toissa lauantaina, vaikka automatkat neuloin ahkerasti. Kuvat on otettu Haminan kesäpuistossa Puistotalon kupeessa neulemiitin päätteeksi. Kiitos Sarille mallina olemisesta!
Nyt menen ottamaan seuraavan huivin kylvystä ja levitän sen lattialle kuivumaan. Ensi kerralla kuitenkin luvassa sukkia.

Terkuin,

Hepsi

20 kommenttia:

 1. Ihana huivi :) Pitäs itekin kokeilla tota lankaa, vaikutta mielenkiintoiselta uudelta tuttavuudelta :)

  VastaaPoista
 2. Tyylikkään näköinen huivi, tämmöisestä minäkin tykkään ♥

  VastaaPoista
 3. Onpa nätti ja värikin kohdallaan:)

  VastaaPoista
 4. Oikein nätti huivi. Ja tuo lankakin on aikas kiinnostava kun villaa ja puuvillaa. Mahtaneeko olla vähemmän kutittava kuin usein pelkkä villa? Jotain olen joskus neulonut villa-puuvillasta, muistaakseni lasten takkeja ja onhan se erilaista neuloa kuin pelkkä villa.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis huivi! Minäkään en osaa päättää, tykkäänkö Coastista vai en. Mutta mukavan tuntuista se kyllä on.

  VastaaPoista
 6. Toki, ei kutominen lopu vaikka blogi nyt toistaiseksi loppuikin :)

  VastaaPoista
 7. Oikein todella kaunis huivi! :-)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana ja nätin mallinen huivi.. tykkään♥

  VastaaPoista
 9. Kaunis ja keveän näköinen huivi.

  VastaaPoista
 10. Hei! Kaunis on huivi ja tykkään kovasti tuosta väristä.

  VastaaPoista
 11. Ihana ja mielenkiintoinen huivi! Yleensä kaikkialla näkee vain pitsihuiveja tai sitten yksinkertaisia sileä/resori/ainaoikea -huiveja, mutta tämä on virkistävän erilainen!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)