keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Vitamiinii / Some Vitamin

Nyt se viimeinkin on valmis, ja jo oli aikakin. Minähän aloitin tämän parisen kuukautta sitten. Mutta kyllä kannatti, sillä tästä taitaa tulla lempitakkini!

It's finished finally and it's a high time! I started this one already two months ago. But it was really worth it beacuse I think this is going to be my favourite jacket!

Malli: Vitamin D, Heidi Kirrmaier, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Pure
, väri Sabrina, 100% merino, 526 m/150 g
Puikot
: pyöröpuikot nro 3
Koko: L
Menekki: 500 g
Pituutta lisätty sekä helmaan että hihoihin


Pattern: Vitamin D by Heidi Kirrmaier, in Ravelry
  Yarn: Wollmeise Pure, colorway Sabrina
100% merino, 570 yards / 150 grams
 
Needles:
circulars size 3
Size: L
How much: 500 grams
I knitted it longer, both the body and the sleeves
Kun näin aikoinaan kuvat TinttiH:n Vitamiinista alkoi malli kutkuttaa. Ja kun keväällä sain Päivölässä sovittaa sitä Tintin jakkua, olin myyty. Tiesin, että sellaisen minäkin haluan. Tätä vihreätä Sabrinaa olin joskus tilannut, joten väri oli siten päätetty. 
When I once saw the pics of TinttiH's Vitamin the pattern started to tickle me. And when I was able to try it on in Päivölä I was sold on. I knew I wanted to knit my own. I have ordered this green Sabrina some day enough so the color was also decided.
 
Tämähän aloitettiin ylhäältä ja neulottiin saumattomasti. Sopii siis minun tyyliini mainiosti. Ohje oli erittäin hyvä. Neuloin ensin helman valmiiksi ja sitten vasta hihat. Hihoissa en tehnyt alussa ihan niin paljon kavennuksia kuin ohjeessa, mutta sitten lopussa kaventelin reippaasti. Kolme vyyhtiä riitti melkein, ja olisikin riittänyt, jos olisin tyytynyt vähän lyhyempiin hihoihin. Nimittäin vain puolet hihansuiden ainaoikeasta on neulottu JossuP:ltä ostetusta vyyhdistä. Sen sävy on selkeästi tummempi, mutta ei sitä paljon huomaa.
The cardigan is top-down and totally seamless. So it suits perfect for my style. The pattern was very well written. I knitted first the body and then the sleeves. I didn't make as much decreases in the beginning of the sleeves but in the end I decreased rapidly. Three skeins were almost enough and they would have been if I have been satisfied in shorter sleeves. Actually only half of the sleeve edges are knitted with the skein I bought from JossuP. The shade is darker but you hardly notice it.
 Valmistuneen jakun laitoin taas huuhteluainekylpyyn ja linkosin sen koneessa. Sitten levittelin lattialle pyyhkeiden päälle vuorokaudeksi kuivumaan. En sen suuremmin pingotellut. Ja oi kuinka ihana siitä tuli, niin pehmeä ja niin laskeutuva, oikea unelma. Tykkään kovasti!
I bathed again the finished cardi in water with fabric softener and spin-dried it in the washer. Then I spread it on the floor to dry. I didn't actually block it at all. And wow how lovely it is after that, so soft and so falling, a real daydream. I love it!
Tällä kertaa ei virallinen valvoja ilmestynyt paikalle päivätorkuiltaan. Pitihän siitäkin kuitenkin kuva ottaa.
This time "the official supervisor" only snoozed in the long grass and didn't show up. Well I had to take a pic still.
 Ja on näitäkin taas muutama tullut virkattua ja seiskaveikkaa käytetty 33 grammaa.
And I have crocheted too and used Novita 7 veljestä 33 grams.
Huomenna on taas aika suunnata kohti Pärnua ja kantrifestareita, jiihaa! Toivotaan kaunista säätä, hyvä seura on jo taattu!
Tomorrow it's again time to go to Pärnu and Line Dance Festival, jiihaa! I'll wish a sunny weather, the great company is already guaranteed!
Tanssihenkisin terkuin,
With dancing greetings,
Hepsi

22 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis jakku! Ja sopii kantajalleen täydellisesti :) Ja tuo teidän kissa,muistuttaa paljonkin meidän Boris-herraa :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten hieno! Ja on niin hyvin istuvakin.

  VastaaPoista
 3. Hieno takki tuli! Ja riittoisaa oli vissiin lankakin, tuli kevyt takki!

  VastaaPoista
 4. Ei vaan anteeksi, ymmärsin, että lankaa oli mennyt vain 150 g...

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka kiva Vitamiini . Eikös ollutkin kiva malli neuloa ? Näyttää tosi hyvältä ylläsi ja kiitos kun löysi kauttasi taas uuden seurattavan blogin (Tintin). Hyvä vinkki.Hauskaa kantrimatkaa : )

  VastaaPoista
 6. Ihana on! Pitääkin pistää myös omaan jonoon sama malli :)

  VastaaPoista
 7. Kauniinvärinen ja kivanmallinen takki! Merino on antelias lanka, sopii ympärivuotiseen käyttöön.

  VastaaPoista
 8. Voi, miten ihanan intensiivisen värisen takin teit. Tosiaankin vitamiinia ja piristysruisketta päivään. :) Pitäisi varmaan itsekin useammin neuloa kirkkaista väreistä.

  VastaaPoista
 9. Hyvä siitä tuli, vaikka kauan meni, muistan kun istuttiin siellä Kanelissa neulomassa ja neuloit tätä. Täytynee harkita tätä sinne jonoon kans, eihän siellä olekaan ku jotain 80...

  VastaaPoista
 10. Hieno tuli!

  On yhä edelleen lemoivillatakkini, joka uskollisesti kulkee mukana kaikkialle. Nytkin se lämittää minua täällä etelän kalseassa kodteudessa :-)

  VastaaPoista
 11. On tosi kaunis takki: kyllä kannattaakin olla ylpee =) ihana värikin...

  VastaaPoista
 12. Ihana on ja nätti värikin vielä.

  Mulla ois tarkotus tehä itelle jossain vaiheessa vitamiini..kylläkin mustana.

  VastaaPoista
 13. Kaunis Vitamin, värikin on passeli. Säänhaltijakin päätti että takille on käyttöä, koska noi ilmat viilenee ainaskin hetkeksi.

  VastaaPoista
 14. Hieno!!
  (Taidan minäkin laittaa tuon mallin "jonoon". ;o))

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana! Ja tällä hetkellä turkoosi on just mun lempiväri.

  VastaaPoista
 16. Kiva jakku! Laitoin itsellenikin muistiin :-D
  Hauskaa Jussia ja mukavia lomapäiviä

  VastaaPoista
 17. Kaunis "vitamiini"! Oliskohan mun juttu?

  VastaaPoista
 18. Kiitos, kun poikkesit kurkkaamassamun blogia.Sinunkin neule on hyvin kauniin värinen. Yritän jälleen aloitella tuota blogin pitämistä onhan tuota taukoa tullutkin.Hyvää viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)