perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappu-sukat / May Day SocksMalli: peruskamaa, aloitettu varpaista =)
Lanka: Järbo Garn Mellanraggi, 75% villaa, 25% nylon
väri 28007

Puikot: Addin bambupyöröt nro 3
Menekki: 85 g
48 s, ranskalainen kantapää
(kiilalisäyksiä 8x2s, 12-16-12 pohjapuikolla)
Tuplapäättely

Pattern: basic, toe-up =)
Yarn:
Järbo Garn Mellanraggi, 75% wool, 25% nylon
colorway 28007, 85 grams
Needles: Addi bamboo circulars size 3
48 st, French heel
Double-binding off


Nyt olen sitten kokeillut jo kahta Järbö Garnin sukkalankaa, paksumpaa Raggia ja tätä vähän ohuempaa Mellanraggia. Tykkäsin tästäkin. Kantapään neuloin vahvistettuna ja taidan neuloa vastakin.


Muuten neuloin ihan normaalisti sukan kerrallaan, mutta lopussa piti kokeilla jotain uutta:


Ekaa kertaa tosiaan neuloin yhtä aikaa kahta sukkaa, ja sujuihan se niinkin. Ihan loppuun en kuitenkaan malttanut lankaa neuloa, pienet nyssäkät jäi.

Viimein olen ihan sinut ranskalaisen kantapään kanssa. Minun kantapäässäni on kiilalisäyksiä aina 4 silmukkaa enemmän kuin mitä on yhdellä puikolla (siis 1/4 koko sukan silmukkamäärästä). Sitten lyhennettyjä kerroksia tehdessä keskelle voi jättää 4 silmukkaa. Tässä ohjeessahan silmukoita jää vain kaksi.

Ja juu, kesä on tullut - tai ainakin siltä tuntuu. Tänään on oltu pihalla, vähän haravoitu, siistitty kukkapenkkejä ja otettu pihakalusto esille. Sammakkoprinssi on edelleen elossa ja voi hyvin. Toisin kävi oravaiselle... Se ressukka on pieninä palasina roskapussissa... Nyyh...


HAUSKAA VAPPUA!

I liked this yarn too, the colors are lovely! I tried also knitting two socks together for the first time, but only with the cuffs. It was ok. The heel is knitted strengthened.

The summer is here! We have been outdoors today, a little raking, some working with flowerbeds and taking the garden furniture up. My frog prince is alive and ok. Contrary to the squirrel... It is in small pieces in a dustbin... Sob...

HAPPY MAY DAY!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)