lauantai 25. toukokuuta 2024

Vuoden 2023 Lämpötilapeitto

 Ensimmäisen kerran en saanut suurinta projektiani, Lämpötilapeittoa, valmiiksi ajallaan eli vuoden viimeisenä päivänä. Se oli itse asiassa hyvin paljonkin kesken vuoden vaihtuessa. Lämpötilat olin kuitenkin merkinnyt muistiin, ja peitto valmistui viimein maaliskuun 5. päivä. Vaikka peitto on siis vuoden 2023 lämpötilojen mukaan neulottu, neulekirjanpidossani se merkitään tämän vuoden valmistuneisiin.

Tässä koko peitto oikealta vasemmalle tammikuusta joulukuuhun.


Malli:  Siksakkia jälleen omin nuotein
Langat:  Erilaisia ja eripaksuisia jämälankoja (muutamia korkkaamattomiakin keriä) , pääasiassa seiskaveikan paksuisia ja fingeringiä kaksinkertaisena, puhdasta villaa ja villasekoitetta
Puikot:  HiyaHiya metallipyöröt pituus 150 cm, nro 4
Koko:  n. 120 x 200 cm
Menekki:  1 kg 595 g
296 s, aloitettu virkkausaloituksella
Ravelryssa

En nyt enää tarkemmin kirjoita, mistä näissä lämpötilapeitoissa on kyse. Jos et ole lukenut blogiani aiemmin etkä tiedä lämpötilapeitoista mitään, niin edellisistä peittopostauksistani saat lisätietoa.

Värikartta oli ihan sama kuin edellisenäkin vuonna, ja kuvasta näet  päivien määrät ja langanmenekin kussakin värissä. Vertailun vuoksi laitoin samaan kuvaan myös edellisen vuoden värikartan. Jos haluat vertailla enemmän, niin peittopostauksista tai täältä näet kaikki värikartat. Ekasta peitosta en vielä tehnyt noin tarkkaa kirjanpitoa, joten se puuttuu.


Edelleenkin olen ottanut lämpötilat eri vuodenaikoina eri kellonaikaan saadakseni enemmän vaihtelua väreihin. Huhtikuusta syyskuun loppuun olen katsonut lämpötilan iltapäivällä kahden maissa ja muina aikoina aamulla herättyäni.

Tässä peiton alkuvuosi. Silmukkamerkit osoittavat kuukausien vaihtumiskohdat.


Ja tässä loppuvuosi.


Edelleen jaksan ihmetellä ja ihastella, kuinka mukavasti värit sointuvat yhteen, vaikka ovatkin ihan sattumanvaraisesti valikoituneet.

Tässä vielä lisää väri-iloittelua! Kuukaudet kulkevat oikealta vasemmalle.
Tämä peitto on vielä kotona, mutta aavistus jo on, kenelle se päätyy. Ei omaan kotiin, joten sellainen meiltä edelleenkin puuttuu. Tämä vuosi taitaa kuitenkin olla välivuosi, sillä uutta peittoa en ole aloittanut. Viime vuonna tekeminen oli sen verran hidasta, että nyt päätin keskittyä muuhun. Lämpötilat olen kuitenkin merkinnyt varalta muistiin.

Kivoja projekteja nämä kuitenkin ovat, ja työn tulos tekee aina yhtä iloiseksi. Oletko sinä jo neulonut/virkannut jonkunlaisen lämpötilatyön?

Mukavaa, helteistä viikonlopun jatkoa sinulle!
Täällä jo vähän jyrähteli ja satoikin, sataisipa lisää!

Toivoopi
Hepsi

13 kommenttia:

 1. Siis WAUUUU mikä ihana peitto ja mikä ihana idea. Todella hyvin käy lankojen värit yhteen. Sinullahan onkin ollut useamman vuoden projekti. Yritin katsoa vanhoja peittojasi, mutta iso mainos peitti sinun sivut. ei lähtenyt ruksista pois. Raivostuttaa tuo nykyinen mainosten laitto joka kohtaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli ❤️ Onhan näitä tullut tehtyä.
   Mainokset on harmillisia. Olisikohan sivu ollut kuitenkin nähtävillä skrollaamalla alaspäin? Minulla on Firefoxissa päällä Adblocker, joten siellä ei mainoksia näy. Chromessa näkyy.

   Poista
 2. Todella upea! Minä aloin neuloa lämpötilasukkia mutta nyt se on tökkinyt maaliskuun jälkeen. Tammi-maaliskuun sukat ovat niin tylsän väriset että huhtikuun sukkia ei ole huvittanut neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit 🥰 Mielenkiintoinen projekti, lämpötilasukat. Minkä verran neuloit päivässä?

   Poista
  2. https://lankakerablogi.blogspot.com/2024/03/lampotilasukat-tammikuu.html?m=1

   Tuolla olen kertonut vähän ajatuksia miten neulon. Tulee siis yhteensä 12 paria. 1 sukkapari = 1 kuukausi periaatteella siis.

   Poista
 3. Hieno petto. Näytin miehelleni ja sanoi , että voisin tehdä. Hänellä on tarkka kirjanpito lämpötiloista. No en ainakaan tänä vuonna aloita. Välillä aina innostun kaikesta. Katselin jo sinun värikarttaasi lankojen suhteen ja epäilemättä pääsääntöisesti kaikki langat löytyisivät omasta varastosta ja aika hyvin kuluisikin varasto. Yksi päivä on kaksi kerrosta oikein.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu ❤️ Periaatteessa niin, mutta välillä neuloin vain yhden kerroksen päivässä. Silloin kun sain neulottua ne samalla värillä. Muuten tulee liian pitkä peitto tuolla langanpaksuudella. Laskin itse, että n. 16 cm/kuukausi niin tulee 190 cm pitkä peitto.

   Poista
  2. Nyt olisi hyvät ohjeetkin, sitten joskus..

   Poista
  3. Iso Gnu, Ravelryssa on silmukkamäärätkin laitettuna 😉

   Poista
 4. Hieno peitto tuli. Olen samaa mieltä, että värit osuvat toisiinsa oikein kauniisti. Ymmärsin, että olet itse päättänyt, mikä väri kuuluu mihinkin lämpötilaan. Onkohan alkuperäisessä ideassa ollut jokin valmis värikartta, vai onko alun perinkin ollut tarkoitus valita itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikoillanikin 🥰 Näiden kanssa on alunperinkin ollut tarkoitus mennä ihan omalla värikartalla, oman maun, mielen ja lankavaraston mukaan. Ja vähän senkin, missä päin asuu.

   Poista
 5. Hieno jälleen kerran!
  Mukavaa alkanutta kesää!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)