sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Vuoden 2023 saldo

 Vuorossa jälleen viime vuoden muistelua, eli mitä sitä saikaan aikaiseksi näin neuleiden saralla. Meinasin, että tosi myöhässä olen, mutta huomasin, että vuosi sitten tein tällaisen postauksen vasta toukokuun puolivälissä. Ajoissahan minä siis tänä vuonna olen, jos siihen vertaa. Heh!

Viime vuonna Hepsin käsistä valmistui yhteensä  vain ja ainoastaan 14 työtä, kaikki neulottuja:

10 paria sukkia, 8 naisten ja 2 miesten
  1 lapsen villatakki
  1 huivi
1 myssy
1 pari lapasia

Vielä vähemmän valmistuneita kuin viime vuonna eikä edes yhtään Tyyneä.  Koko ajan näköjään vähenee. Pahin/parhain neuloosi on  näköjään hieman hiipumassa...

Lankaa sain kulutettua n. 1,6 kg ja kotiin sitä kantautui itse ostaen tai lahjaksi saatuna 5,75 kg. Lankavarasto siis lisääntyi peräti yli 4 kg. Tätähän minä vähän osasin uumoillakin. Osa langoista tuli Novitan Sukkabokseista ja suuri osa Jyväskylän neulefestareilta. Ja on siinä useampia tarve- sekä heräteostoksiakin paikallisista lankakaupoista.


Kaikki valmistuneet työt näet taas kuvina sekä Flickristä että omalta sivultaan, josta kuvaa klikkaamalla pääset aina kyseiseen postaukseen. Tunnisteista pääset myös näkemään kaikkien valmistuneiden postaukset kuvineen.

Kolme kollaasia valmistuneista sain aikaiseksi Google-kuvien avulla. Aiemmin tein nämä Picasalla, ja kun se on nyt poistunut, olen vähän hukassa kollaasien kanssa.

Ensin sukat kahdessa osassa.

Näistä sukista lahjalaatikossa on edelleen peräti 3 paria odottamassa oikeita jalkoja. Kahdet ovat omassa käytössäni ja yhdet oli etukäteen toivottu neulottavaksi.

Näistä sukista ainoastaan yhdet ovat käytössä, omalla miehellä nuo turkoosisävyiset. Muut odottavat vielä sitä oikeaa.

Sitten ne loput neuleet, sekalaiset, joista kaikki neuloin tietäen jo heti alussa niiden saajat.

Näiden valmistuneiden neuleiden lisäksi on tullut taas paikattua erinäinen määrä sukkia ja pari puseroakin. Iloinen olen tietysti siitä, että oma jälkikasvu käyttää neulomuksiani niin ahkerasti, että haluavat jatkaa käyttämistä vielä paikkauksen jälkeenkin. MUTTA en minä nyt niin hirmuisesti parsimisesta tykkää, vaikka hyvähän se on, että neule tulee käytettyä tarkasti. Ekologistakin. Sama tahti jatkuu kuitenkin tänäkin vuonna, sillä paikattavia riittää...

Kuvassa osa paikkauksista.

Jos joku nyt muistaa ja ihmettelee, että missäs viime vuoden lämpötilapeitto luuraa, niin paljastetaan sen verran, että tällä kertaa se ei valmistunut ajoissa. Koitas arvata, onko se valmis nyt!

Viime vuonna tuli käytyä neulefestareilla, KIP-päivän neulonnassa sekä myös Anna Johannan järjestämässä neulemiitissä Iitissä ystävän/ystävien kanssa. Tämän vuoden suunnitelmat ovat vielä auki, ties mitä mukavaa on tulossa.

Oma ihana neuleryhmämme, Haminan Vallineulojat, kokoontui edelleen kerran kuussa viihtyisässä paikassa, Kahvila Raatihuoneella, ja jatkaa samaan tahtiin tänäkin vuonna. Tervetuloa mukaan! Kerran olimme myös viettämässä neuleviikonloppua muutamien kanssa yhdessä kuten niin monesti ennen koronaa. Nyt olemme taas saaneet pään auki ja jatkaneetkin jo, sillä viimeksi vietimme viikonlopun yhdessä kaksi viikkoa sitten. ❤️

Blogia aion päivittää jatkossakin, vaikka viime vuosikin meni vähän heikosti. Tänä vuonna olen petrannut, kun olen ennättänyt/saanut aikaiseksi jo 8 postausta ennen tätä. Viime vuonna niitä näytti ilmestyneen yhteensä vain 13.

Kaikista mukavinta on nähdä, että lukijoita blogilleni edelleen riittää, vaikka nykyään enemmän suosiossa ovat podcastit. Niitä näyttää olevan melkein yhtä paljon kuin näitä neuleblogeja oli joskus muinoin. Podcastia en ole omalla kohdallani edes harkinnut. En vaan jaksa enää opetella sellaista uutta juttua. Ja mieluummin kirjoitan kuin puhun.

Suurkiitos siis sinulle ja kaikille seuraajilleni siitä, että olette ja seuraatte ❤️ Erityisen onnellinen olen jokaisesta kommentista, lisäkiitos vielä niistä ❤️ Yritän vastata ihan jokaiseen!

Seuraavalla kerralla sitten tämän vuoden ensimmäinen valmistunut työ, toivottavasti jo pian!

Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle!

Toivottelee
Hepsi

13 kommenttia:

 1. Olet kyllä ollut super hyper ahkerana. Paljon lämpimiä sukkia ja asusteita olet saanut aikaan. Neulominen on ihanaa. Minusta on kivaa neuloa telkkaria katsoessa ja olen ihastunut kirjoneuleisiin nykyään. Sukkien paikkaus todellakin kannattaa. Minä olen aika usein joutunut neulomaan uudet terät vanhoihin varsiin (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli 🥰 Kyllähän paikkaaminen kannattaa, joten parsikaamme jatkossakin ilolla 😂

   Poista
 2. Kiva kooste ja paljon olet saanut aikaan. Paikat sukkien pohjissa ovat oikein tyylikkäitä. Meillä (laminaattilattia) sukat kuluvat niin totaalisesti, ettei niihin tule mitään pientä reikää, vaan koko pohja kuluu tasaisesti joka puolelta.
  Minusta podcastit ja blogit ovat kaksi aivan eri asiaa. Jotkut podcastaajat tuntuvat luulevan, että blogeja ei enää ole. Mutta onhan niitä, tässäkin juuri kommentoidaan blogia. Nämä elävät ja voivat hyvin, eikä se ole keneltäkään pois, vaan kumpaakin tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikoillanikin 🥰 Oikeassa olet, eri asioita ovat. Blogikirjoituksesta on helpompi löytää jatkossakin tietoja, podcastit taas ovat uskoakseni hyvää korviketta telkkarin katsomiselle samalla kun neuloo. Molempia tarvitaan.

   Poista
 3. Mieluummin luen kuin kuuntelen eli kiva, että edes hitaalla tahdilla kirjoittelet :)

  VastaaPoista
 4. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Blogista löytyy tosiaan ne lankatiedot ja kuvat. Itse olen välillä unohtanut jotakin neuloneeni (yleensä sukkia tai pipoja). Puserot yleensä muistan. Hienoja töitä ja upeita palmikkosukkia. Olen tehnyt perussukkia paljon, kun välillä kivut valvotuttaa . Kovin monimutkaista ei pysty silloin neulomaan tai se sitten puretaan seuraavana päivänä.
  Blogit on se juttu, josta pidän ja luen. En jaksa aina kuunnella ja ne kestävätkin välillä pitkään. Joitakin välillä kyllä kuuntelen ja usein teen sitä ikuista ryijyprojektiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on Iso Gnu.
   Harmi noi kivut, ei kiva, mutta onneksi voit neuloa. Aina pitäisi ollakin yhdet perussukat kesken. Minulla niidenkin valmistumiseen menee nykyään liian kauan. Mutta väliäkö tuolla, valmistuu kun valmistuu.
   Olisiko kiva joskus nähdä kuvia ryijyprojektistasi.

   Poista
 5. Täällä edelleen minäkin ja samalla tunnustan, etten ole kuunnellut ainuttakaan podcastia ikinä. Enkä kuuntele. ;)
  Mukavia maaliskuun kahta viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Stansta!
   Minä oon tainnut kuunnella yhden podcastin tyttäreni suosituksesta ja muutaman kerran oon katsonut noita neulepodcasteja vai mitä ne nyt sitten ovatkaan. Ne ei vaan niin jaksa kiinnostaa ainakaan toistaiseksi.

   Poista
 6. Kiva kun viitsit vielä ahkerasti päivittää. Mielelläni blogia luen, vlogeja en katso kuin Ilun Handua ja Neuleita retkirepustani. Mä vaan en jaksa kuunnella yksinpuhelua. Ilu useimmiten herättää ajatuksia ja keskustelua ja Päivikin retkillä on ihanat maisemat ja kauniit neuleet.
  Kyllä mäkin yritän päivittää blogia mutta aina välillä iskee laiskuus. Insta on jotenkin helpompi mutta rasittaa kun siellä on kaikilla muilla niin hienoja kuvia, asetelmia yms.
  Olis kiva kesällä taas tavata mutta kun tuo kulkeminen on pikkusen vaikeata, VR:n hinnoittelukin on nykyään . . ... Hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, laiskuus todella iskee aina välillä. Sinulla on kyllä ihan kauniita kuvia Instassakin.
   Niin olisikin kiva tavata kesällä. Katsotaan, miten onnistuu.
   Hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin 🐥

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)