maanantai 19. helmikuuta 2024

Vanhan vuoden viimeinen pari, Joulurauhaa

 Joulukuussa osallistuin Niina Laitisen Joulukalenterineulontaan neulomalla nilkkapituiset pitsi/palmikkosukat.


 Ohje: Joulurauha, Niina Laitinen
Ilmainen ohje päivä kerrallaan saatavana
Facebookin Taimitarha-ryhmässä
Lanka: Novita Nalle, väri Mimosa 702
Puikot: Chiaogoo Red Lace pyöröt nro 3
Koko: 40
Menekki: 80 g
Ravelryssa

 Jos joku ei vielä tiedä, niin nämä joulukalenterineulonnat ovat sellaisia mysteerejä, että pieni pätkä ohjetta julkaistaan aina päivittäin. Ohje paljastuu siis vähä vähältä, eikä alussa tiedä yhtään, millaiset sukista lopulta tulee. Aika jännittävää siis!


Sukat valmistuvat vähän kuin itsestään, pikkuhiljaa, ainakin jos tahdissa pysyy. Tällä kertaa pysyin ja sain sukat valmiiksi aatonaattona, vaikken niitä tällä kertaa lahjapaperiin käärinytkään. Lahjalaatikossa kuitenkin odottavat vielä saajaansa.

Eikä sekään haittaa mitään, vaikka tippuisi kelkasta. Ohjepätkät voi kuitenkin tallentaa itselleen päivittäin. Ja jos sitäkään ei ennätä tehdä, niin ohjeet säilyvät tuolla ryhmässä ja löytyvät sieltäkin kätevästi.Näissä Niinan ohjeissa ei yleensä ole tarpeeksi pituutta minulle, ei tässäkään parissa. Näihin neuloin jo jalkaterään sopivaan kohtaan kaaviossa 4 kerrosta lisää ja vielä kaavion jälkeen 7 kerrosta ennen kärkikavennuksia. Onneksi omilla tyttärilläni sekä suurimmalla osalla lähipiirin naisista on samankokoiset, n. 39-40 koon, jalat. Sukille siis löytyy yleensä ottajia aina aikanaan.Juuri tällaisten sukkien neulomisesta tykkään. Sellaisista, missä saa seurata kaaviota, posottaa menemään ja nauttia kauniista kuviosta. Pitsiä ja palmikoita, niistä nautin! Sukista tuli siis aika ihanat!

Lanka oli osana viimevuotista Novitan Sukkamestarin vitosboksia ja on minusta aika kivan väristä. Ihan kiva sitäkin oli neuloa, vaikken ihan hurjan suuri Nalle-fani olekaan. Oletko sinä?

Nyt jään odottamaan ystävääni, joka pian saapuu minua ilahduttamaan. Pelaamme taas korttia tapamme mukaan ja parannamme maailmaa. Ystävät on 💖🤗

Mukavaa maanantain ja viikon jatkoa sinulle!

Toivottelee
Hepsi

10 kommenttia:

 1. Onpas vaiherikkaan näköiset sukat! Jokohan saisin itsekin opeteltua jotain pintaneuletta ikuisten perussukkien seuraksi? Ohjeita ainakin löytyisi kertyneistä lehdistä. Viikonjatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta! Ota ihmeessä jotkut pintaneulesukat puikoille piakkoin, niiden neulominen on NIIIN hauskaa. 🥰

   Poista
 2. On siinä kuviota kuvion perään. Varmaan on saanut aika tarkkaan seurata ohjetta. Oikein hienot tuli ja väri pääsee hyvin oikeuksiinsa. Yleensä Niinan sukkaohjeissa kuviot jatkuvat varpaisiin saakka, mutta noissa onkin kärki tasaista oikeaa. Ratkaisu on mielestäni käytön kannalta paljon parempi ja kauniimpi, kuin varpaisiin asti menevä pitsikuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikoillanikin 🥰 Näissäkin olisi kuvio jatkunut pitemmälle varpaisiin. Minulle kun ei koskaan riitä pituus näissä Niinan sukissa, niin pitä neuloa ylimääräisiä kerroksia kaavion jälkeen. Minustakin niin tulee kauniimmat.

   Poista
 3. Taidokkaat sukat on valmistunut. Nuo reiän neulomiset ei oikein innosta. Viime kesänä yksi poika-lapsenlapsista kysyi, miksi mummi neulot reikiä. Neuloin silloin kuitenkin viime kesän pitsistä "reikähuivia".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu 🥰 Mie teen noi reiät ennen kavennuksia yleensä vasta seuraavalla kerroksella poimimalla silmukoiden välisen langan puikolle ja neulomalla sen. Muuten tupppaa tulemaan liian isot reiät sille puolelle.
   Mutta mie kyl tykkään pitsineuleesta sukissakin, kun ei liikää niitä reikiä oo. 😂

   Poista
 4. OOOOOH miten ihanat. Taidokkaat palmikot ja kyllä sinulla on kaunis käsiala. Myös väri on varsinainen herkku.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)