perjantai 30. kesäkuuta 2023

Ihan vaan huivi ja melkein peruspipo

 Keväällä neuloin uuden Nikolain Esikolle, ja hänen ystävänsä pyysi myös itselleen samantyylistä huivia, mutta ilman pitsireunusta. Toki minä neuloin ja jopa samasta langasta. Melkein samaan syssyyn tuli toive myös "nimimyssystä", mutta ilman nimeä. Neuloin tietysti senkin.

Hyvä, että sain kuvattua molemmat saajansa yllä, niin näin, miten hän huivia käyttää. Aika kivasti, vai kuinka?


Huivi
Ohje:
  Periaatteessa Nikolai,
Marysia Nodzykowska,

ilmainen ohje netissä myös suomeksi, mutta ilman pitsiä ja muutenkin vähän muokattuna
Lanka:  Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, Mont Blanc
Puikot:  Pyöröt nro 4
Koko: jaa-a, ei tullut mitattua, mutta ilmeisesti sopiva
Menekki:  86 g
Ravelryssa

Lyhennetyt kerrokset tein tällä kertaa niin, että
käännöksen jälkeen otin ekan silmukka oikein neulomatta ja neuloin seuraavalla kerroksella sen nostetun silmukan oikein yhteen seuraavan kanssa ja neuloin seuraavan silmukan sekä etu- että takareunasta. TULI HYVÄ! Toivottavasti muistan tämän seuraavalla kerralla, kun teen lyhennettyjä kerroksia ainaoikeinneuleeseen.


Pipo
Malli: Nimimyssy 29-6-113, Jokanaisen Käsityökurssi, mutta vähän matalampana ja ilman nimeä sekä kirjoneulekuvioita
Lanka: Schachenmayr Merino Extrafine,
värit  199 musta ja 198 Charcoal/harmaa
Puikot: pyöröpuikot nro 3
Koko: mies
Menekki: 103 g
112 silmukkaa
Ravelryssa

Myssy on kääntömyssy, jossa toinen puoli on musta ja toinen puoli tummanharmaa. Minulla oli vanhaa mustaa lankaa jäljellä vähän, mutta lanka olikin uudistunut, ja ostaessani uutta huomasin, että mustan sävy oli vähän muuttunut. Raja näkyy kyllä, mutta ei haittaavasti kuitenkaan.  Kuvassa myssy mieheni päässä kotipihalla.Pipon kanssa sain tehdä vähän purkuhommiakin. Ensin siitä tuli vähän liiankin matala ja tiukka. Neuloin korkeutta vähän lisää, kastelin ja pingotin ison kulhon kannen päällä. Saaja oli tyytyväinen ja hyvä niin.

Jyväskylän neulefestarit ovat viikon päästä. Näillä näkymin olen tulossa paikalle ystäväni kanssa, ja olemme paikalla perjantai-iltapäivästä sunnuntaihin. Jos sinäkin olet paikalla, niin nykäise hihasta! On taas niin kiva tavata neuleystäviä ympäri Suomea 🥰

Nähdään siis toivottavasti Jyväskylässä!

t. Hepsi

9 kommenttia:

 1. Noitten pipojen kanssa on joskus hankalaa saada sopivan kokoista. Mulla on onneksi useampi pää ja aina jollekin sopii. Noita pikkuhuiveja olen katsellut, mutta vielä en ole ehtinyt neuloa.
  Olen paikalla torstaina ja perjantaina osin, kun ilmoittauduin kursseille ajatellen lauantaina ehtiväni istua ja katsella lankatarjontaa ja ostaakin. Lauantain lähdemme aamusta hautajaisiin Länsi-rannikolle ja palaamme sunnuntaina tai maanantaina. Yritetään nähdä perjantaina illalla. Olisi niin kiva nähdä pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä, jos on useampi pää. Tää piti saada just tuohon päähän sopivaksi. Ei oo helppoa ei.
   Kiva, jos ennätetään nähdä pe-iltana! Viestitellään 🥰

   Poista
 2. Niinpä Nikolain voi tosiaan tehdä ilman pitsireunusta. Hyvä tuli.
  Kiva on myös pipo. Kiinnostaa sen verran, että lähden hakemaan tuota ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikoillanikin 🥰 Voi olla vaikeaa löytää tuota ohjetta. Tilasin aikanaan tuota, tulivat kortteina, jotka sitten kerättiin kansioihin. Jos et löydä mistään saman tyylistä, niin laita viestiä. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla toi sisäpuoli vaan jonkun matkaa kaksinkertainen. Mie oon kaikki tehnyt kaksipuoliksi. Oon neulonut noita paljon kirjoneuleella ja nimellä. Flickristä löysin haulla nää omani: https://www.flickr.com/search/?q=nimimyssy

   Poista
 3. Olet niin pro! Kivoja festareita!!! Ja alkanutta heinäkuuta myös!

  VastaaPoista
 4. Upea tuo pipomalli ja niin hyvin sopii saajalleen. Samoin tuo huivi on kiva. Jännästi solmittu tosiaankin.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)