keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Sukka-Finlandia, 3. etappi - Valse Triste

Sukka-Finlandian kolmannen etapin sukat olivat jo nimensä puolesta lempparini, ja näiden neulominen oli myös pelkkää nautintoa.

https://live.staticflickr.com/65535/49461542326_82cd06e1e5_c.jpg
 
Malli: Valse Triste, Anna Mäkilä
Lanka:
Aara Tunto, väri Villi ja Austermann Step Classic, värit 1001 ja 1005

Puikot
:
pyöröt nro 2,25 ja 2½
Koko: M-72/74 s, 40
Menekki: 98 g
 
https://live.staticflickr.com/65535/49461058698_3b7416e77e_b.jpg
 
Tässä mallissa jotenkin kaikki oli kohdallaan! Varrensuuhun neulottiin taittoreuna, ja kirjoneulekuvion jälkeen sileää neuletta rytmittivät pikkupalmikot, jotka näyttävätkin ihan erilaisilta, kun vieressä ei ole niitä perinteisiä nurjia silmukoita.
 
Kirjoneuleosuuskin oli nautittavaa neulottavaa, koska siinä ei ollut pitkiä lankajuoksuja. Ja tulihan näihin sukkiin myös helmiä. Minun piti käyttää kahdenvärisiä helmiä, koska ohjeessa oli ensin virhe helmien määrässä. Niitä tarvittiinkin tuplamäärä siihen verrattuna, mitä ilmoitettiin. Huomasin sen onneksi jo niin ajoissa, että sain sukista keskenään samanlaiset.

https://live.staticflickr.com/65535/49461059288_848131d097_z.jpg

Kantapään lisäykset tehtiin kantalapun keskisilmukan molemmin puolin, joten keskelle jäi ikäänkuin sauma. Kätevä tapa tämä!

Kantapään jälkeen sitten saikin vain nauttia ihanan Aara-langan soljumisesta puikoilla ja odottaa nerokasta kärkikavennusta. Se oli minulle vallan uusi, mutta tosiaankin mahtava. Kavennukset muodostavat kavennuskohtaan vähän kuin pienet palmikot.

https://live.staticflickr.com/65535/49696913981_fe37c3779d_b.jpg

Langan värikin on juuri minun mieleeni, joten enköhän nappaa nämä sukat omaan käyttööni, vaikka ne nyt vielä ovatkin lahjalaatikossa.

https://live.staticflickr.com/65535/49461772037_82ecb618e5_b.jpg

Sibeliuksen Valse Triste on yksi klassisen musiikin suosikeistani. Olikin aika hauskaa, kun viikonloppuna katselimme telkusta urheilun nostalgialähetystä huippuhetkineen, ja sieltä tuli myös Susanna Rahkamon ja Petri Kokon jäätanssiesitys v.1993 EM-kisoista Helsingistä. En yhtään nimittäin muistanut, että heidän musiikkinaan oli juurikin ihanainen Valse Triste. Jos et nähnyt tuota, mutta haluat katsoa, niin lähetys löytyy tästä linkistä ja Susannan ja Petrin osuus alkaa kohdasta 11.00.
 
Tykkäätkö sinä klassisesta musiikista? Mitkä ovat sinun suosikkejasi?
 
Pysykäähän edelleen terveinä!
t. Hepsi

12 kommenttia:

 1. Kauniit sukat on. En ole vieläkään yhtään neuletta tehnyt, jonne olisin laittanut helmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä siun kannattaa sekin kokeilla, ei oo vaikeaa.

   Poista
 2. Oo, mikä mielleyhtymä! mutkikkaat sukat, hienolla lopputuloksella.
  Piti oikein kuunnella samanaikaisesti netistä tuo kappale. Tulee mieleen pianotunnit, kun opettaja halusi aina tuoda minulle "oikeita" kappaleita harjoteltaviksi. Tää oli yks niistä. Aikamoista räpeltämistä se oli ;D Loppuun päästiin kuitenkin, vaan lopputulos ei ehkä sopinu vaativimmille korville. Eikä minunkaan...loppui yhessä vaiheessa koko pianon soitto. Oli vaikea hyväksyä, että en päässy sill vehkeellä koskaan samaan lopputulemaan, kun huilun kanssa, joka sujuu "kuin itsestään". Burnoutti töissä vei soittamisilot pitkäks aikaa ja pianoa en edes enää saanu alotettua uudelleen. Onneks huilu soi vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi huilu soi! Tytär on kyllä soittanut Valse Lenteä ja montaa muutakin hankalaa kappaletta, mutta ei tätä. Eilen sometettiin ja hän kyllä haluaisi nää nuotit, ja vähän jo kuukkeloinkin. Eihän sulla sattuis olemaan vielä tallella?

   Poista
 3. Aivan ihanat sukat! Ja mitkä kantapää ja kärkikavennus. Olen aina halunnut kokeilla uusia tapoja, vaikka sitten palaisinkin siihen vanhaan tuttuun. Enkä muuten ole koskaan ollut mukana Sukka-Finlandiassakaan, vain ihaillut toisten tuotoksia kuten nyt sinun näitä kaikkia kolmea esillä olevaa paria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena! Kiva on aina tosiaan kokeilla uusia tekniikoita,vaikka usein vanhassa onkin vara parempi. Se näissä kisailuissa onkin hauskaa!

   Poista
 4. Kauniit ovat sukat ja erityisesti tuo kantapääjuttu on hauskan näköinen.
  Mitä nyt on työn alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! No nyt on ihan perussukat ja toisetkin pitäis aloittaa.

   Poista
 5. Voi miten kauniit sukat! Noissa on varmasti melkoinen työ! Hyvää viikonloppua♥☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Aina niissä oma hommansa on. Hyvää viikonloppua sinullekin! 🌼

   Poista
 6. Kylläpä on kauniit sukat! Ja ihania ideoita tuossa mallissa kaiken kaikkiaan. Tuo lanka on minulle täysin tuntematon, mutta vaikuttaa laadukkaalta ja ennen kaikkea todella kauniilta. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ostin langan viime kesänä neulefestareilta. Lanakakauppa Ilosta sitä saa: https://suomi.iloyarn.fi/products/aara-tunto 😊

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)