keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020, 1. etappi - Ingrid

Sukka-Finlandia sivakoitiin jälleen tänäkin vuonna. Lämmittelysukkia en tällä kertaa neulonut, mutta nämä ensimmäiset varsinaiset kisasukat kyllä neuloin.

https://live.staticflickr.com/65535/49609944722_79cb49e1a9_c.jpg

Malli: Ingrid, Niina Laitinen
Lanka:
Novita Nalle, väri 285 sahrami

Puikot
:
pyöröt nro 3
Koko: 40, 56 s
Menekki: 83 g
 
https://live.staticflickr.com/65535/49609171668_15cff14818_c.jpg
 
Kisa olikin mukava aloittaa tutun suunnittelijan sukkaohjeella, ja mukava oli ohjekin. Varressa tapahtui monenlaista, kärkeä kohti malli yksinkertaistui.

https://live.staticflickr.com/65535/49610004762_9b7dfc1679_b.jpg

Ennen kärkikavennuksia minun piti neuloa 20 ylimääräistä kerrosta pelkkää oikeaa, jotta sain itselleni tai jollekin lähipiirissäni sopivat sukat. Läheisissäni ei ole nimittäin oikeastaan ketään pienempijalkaista, vaan kaikkien sukkakoko on siinä 39-40, muutamalla jopa suurempi. 

https://live.staticflickr.com/65535/49609687611_2499649ba1_c.jpg

 Langaksi valikoitui Novita Nalle, koska sitä minulla oli kokonainen kerä ja koska juuri sitä paksuutta näihin sukkiin tarvittiin. Yksivärinen lanka puolustaa aina myös paikkaansa, jotta kuvio tulee kunnolla esille. Sukista tulikin mielestäni kauniit, käyttöön en ole näitä vielä ottanut.

Nyt elämme niin mielenkiintoisia aikoja koronan takia, että ei oikein tiedä, mitä tästä kaikesta ajattelisi. Kaikki tapahtumat ja harrastukset on peruttu, nyt ollaan vaan kotona. Niin suurestihan asia ei minuun vaikuta, kun en ole enää työelämässä eikä ole kouluikäisiä lapsia. Ja tykkäänkin kotoilusta, mutta tuntuuhan se erilaiselta, kun ei ole kotona ihan omasta tahdostaan. Toisaalta nyt on ainakin entistä enemmän aikaa neuloa ja päivittää blogiin niitä valmistuneita neuleita. Ja onneksi on some, jolla voi pitää yhteyttä läheisiin ja toisiin neulojiin. 

Millaisia mietteitä sinulla on tästä kaikesta ja olethan pysynyt terveenä?

Hepsi

14 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Osallistuin Sukka-Finlandiaan hyvän asian ja myös hyvien sukkaohjeiden takia. Yhtäkään en ole neulonut vielä. Just tuolle vahvuulle mietin sukkia ja voisikin ottaa Ingridit puikolle.
  Neulonut olen, tehnyt jotakin päivittäisten rutiinien lisäksi. Maanantaina tein mansikka-raparperimehua (vähän lisäksi omenaa ja punaisia karviaisia) , kun yksi lapsista halusi. Tosin ei sitä tiedä milloin tämä eristys purkautuu. Tänään tein siskon valmiista sokeroimattomasta omanasoseesta hilloa sokerin kanssa. Sain soseen pois pakastimesta. Olen rajoittanut netissä lehdissä ja telkan korona -aikaa. Suuntaan ajatuksia muualle myös. Olen soitellut ystäville (kaikilla riskitekijöitä melkein), meilaillut, lähetellyt viestejä ja päinvastoin. Vähän ulkoillut. Lueskellut, tehnyt 1000 palan palapeliä hitaasti.
  Virus on uusi ja kenelläkään ei ole immuniteettiä, ei ole rokotusta ja toivottavasti sairastumista tapahtuu vähitellen, ei yhtenä ryöpsynä, jolloin koko yhteiskunta on sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu! Hyviä ohjeita tosiaan Sukka-Finlandiassa lähes kaikki!
   Sinä oletkin jo puuhaillut vaikka mitä. Ulkoilua en ole vielä ehtinyt harrastaa, pitäisi kyllä, koska vesijuoksut ja -jumpat jää nyt väliin. Totta on, että koronaa tulee nyt tuutin täydeltä ja täytyy tosiaan alkaa rajoittaa tuota aikaa. Ties, kuinka kauan tämä kestää. Ollaan yhteyksissä! ♥

   Poista
 2. Ihanat sukat. Kaunis tuo malli

  Nyt kun on lupa kotoilla, minä en hamstrannutkaan vessapaperia kuten muut, vaan hamstrasin villalankaa.
  Neulon siis tämän eläkeviikon, ensiviikon, jolloin lomaa ja seuraavan kun olen taas eläkkeellä.
  Ostin Niina Laitisen "Villasukkien uusi vuosi" -kirjan ihan vaan tuon kirsikan kukkien aikaan mallin takia ja toiseksi löysin nyt S-marketista pehmeäkantisen "Neulottua kauneutta" paksun lehden, johon koottu kahden ekan kirjan parhaat mallit (esim ylpeys ja ennakkoluulo) Olen siis INNOISSANI ja rakastan näitä Niinan malleja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli!
   Sinulla on hyvät suunnitelmat, ei tuu aika pitkäksi! Niinan mallit on kyllä kauniita! =)

   Poista
 3. Lainasin kirjastosta pinon paksuja kirjoja, mulla on tekemätön palapeli, on kirjontatöitä ja neulelankaa sekä virkkaustyö just aloitettu. Areenasta kuuntelen vanhoja kuunnelmia. Kaupassa käyn tarpeen mukan, en ole hamstrannut mitään. Kyllä tämä tästä sujuu hyvin, mieli täytyy pitää plussan puolella, tehdä kivoja asioita ja levätä. Normaaliaika kun palaa niin sitten ehtii siivota ja näyttää hapanta naamaa;)
  Voi hyvin, pidä itsesi terveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin hyvä vinkki, että normaaliaikana ehtii sitten siivota. Minä aion sittenkin huomenna siivota, kun on pari viikkoa jäänyt väliin.
   Hyvin sinulla on muutenkin suunniteltu ajankäyttö, kivat jutut pitää tosiaan mielen positiivisena.
   Hyvää vointia sinullekin ja terveyttä! ♥

   Poista
 4. Ompas taas kerran hyvännäköiset sukat.

  VastaaPoista
 5. Kuvio tulee niin kauniisti esille, ihana malli. Olet taas neulonut kaunista.
  Voikaa hyvin, sometetaan.

  VastaaPoista
 6. Kauniit pääsiäissukat. Tämä korona on nyt vasta alkusoittovaiheessa, pelottaa iäkkäiden läheisten puolesta jossain määrin. Neuloin muuten se Oslo-pipon valmiiksi ja tykkään kovasti. Pysytään terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Kiva että piposta tuli mieluinen.
   Yritetään tosiaan pysyä terveinä ja välttää niitä kontakteja. Onneksi on some! ♥

   Poista
 7. Nämä ovat kyllä tosi kauniit. Jotenkin noissa yksivärisissä kuviot tulevat todella herkkinä ja kauniina esiin. Alkaa olla koronan takia Päiväni murmelina-elokuvan olo, kun jokainen päivä on varsin samanlainen aamusta iltaan. Voi kun alkaisi helpottaa! Onneksi siskoni ja miehensä, jotka sairastivat tosi tiukan koronataudin kotonaan, ovat saaneet terveen paperit. Molemmat testattiin positiivisiksi, kun olivat aika huonossa kunnossa jossain vaiheessa. Mutta sairaalaan eivä joutuneet ja nyt siis ovat jo terveitä, tosin toipilaitan kuntonsa puolesta, kun tauti kesti melkein kolme viikkoa. Ei ole leikin asia se tauti. Eli pysytään kotona ja pysytään terveinä. Halaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana!
   Just eilen illalla sanoin Jussille, että päivät eivät eroa mitenkään toisistaan, eli samoissa mietteissä täällä.
   Onneksi siskosi ja miehensä ovat jo tervehtyneet, toivotaan, että voimatkin palautuvat pikkuhiljaa.
   Hali sinullekin! Soitellaan! ♥

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)