torstai 1. elokuuta 2019

Pieniin jalkoihin ja hääpäivätunnelmia

Päätin palata järjestyksen immeiseksi ja julkaisen valmistuneet työt taas ihan sen mukaan, kuin ne ovat valmistuneet. Välillä vähän lipesin... Tässä siis jo helmikuussa puikoilta pudonneet pikkuruiset sukkaset.

https://live.staticflickr.com/7850/47275163022_63f06da6f4_c.jpg
Ohje: Soulmates, Niina Laitinen, ilmainen ohje Facebookissa Soulmates & Heartbeats -vauvasukkakeräysryhmässä
Lanka:
Garnstudio DROPS Baby Merino, väri 09
Puikot
:
Chiaogoo Red Lace pyöröt nro 2½
Koko: vastasyntynyt, sukan pituus 9 cm

Menekki: 18 g
40 s, varresta varpaisiin ohjeen mukaan

Ravelryssa
 
Facebookissa Taimitarha-ryhmässä joku kysyi talvella Niinalta ohjetta pikkusukkiin, joita voisi viedä synnytyssairaaloihin vauvoille jaettavaksi. Niina sitten innostui luomaan ryhmän keräystä varten. Jos siis sinäkin innostuit ja olet Facebookissa, niin käypä liittymässä ryhmään.
 
https://live.staticflickr.com/7848/46412780665_31fd7fb97e_b.jpg
 Minä halusin kokeeksi neuloa nämä pienet Soulmates-sukat. Ihan kivat niistä tuli. Toistaiseksi sukat ovat kuitenkin vielä kotona ja Rinjan jaloissa. En ole viitsinyt yhtä paria lähteä minnekään kiikuttamaan. Pianhan näin pieniä sukkia lisääkin neuloisi, kun taas vain innostuisi.

https://live.staticflickr.com/7870/47275163142_0a38cdb115_c.jpg
Sitten ihan toisenlaista asiaa. Tänään meillä oli 38. hääpäivä ja vietimme sitä toistamiseen naapurikaupungissa eli entisessä kotikaupungissani Kotkassa. Ensin kävimme ihan perinteisesti torikaffeilla, markkinapäiväkin kun oli. Valitettavasti lapsuudenherkkuni possot olivat joka kahvilasta loppuneet. Piti sitten "tyytyä" toisenlaisiin herkkuihin. Ei niissäkään valittamista ollut. Torilta matka jatkui Merikeskus Vellamoon.

https://live.staticflickr.com/65535/48433100846_cfa3b9a775_b.jpg
Olin nimittäin bongannut sieltä hääpäiväänsä viettäville oikein sopivan näyttelyn.

https://live.staticflickr.com/65535/48433100716_3232316876_b.jpg
Näyttely olikin kerrassaan ihastuttava! Menkäähän katsomaan, jos suinkin pääsette. Meidänkin häävuotemme oli edustettuna.

Tämän meidän pääkohteemme lisäksi Vellamossa oli esillä myös Karhulan lasia, josta tuli paljon muistoja mieleen, naivismia ja merihirviöitäkin.

https://live.staticflickr.com/65535/48433100656_e091a415c2_o.jpg
Pienen retkemme päätteeksi menimme ruokailemaan ihanaan Ravintola Keisarinsatamaan. Ruoka oli jälleen niin herkullista, että kuvakin jäi ottamatta. 😘
 
https://live.staticflickr.com/65535/48433100546_2b60b4ea64_b.jpg
 Meillä oli oikein mukava päivä! 
 
Onko teillä tapana juhlistaa hääpäivää jotenkin? Me olemme vasta viime aikoina alkaneet sitä erityisesti muistamaan. Viime vuosi meni tattoillessa, saa nähdä, mitä keksitään ensi vuonna. Tattoo alkaa silloin vasta myöhemmin.

Entä onko sinulle Kotka kaupunkina tuttu? Oletko käynyt Vellamossa?

Kyseleepi,
Hepsi

7 kommenttia:

 1. Paljon onnea hääpäivän johdosta myös näin jälkikäteen! :) Kotka on kiva kaupunki, siellä tulee aina välillä pyörähdettyä, kun on sopivan lähellä. Hääpäivä, kolmas sellainen, on tässä kuussa tulossa, ja eiköhän mies minulle kukkakimpun tuo - auringonkukka siinä pitää olla. ;) Muuten varmaan käydään syömässä tai vietetään vaan aikaa yhdessä. Ei mitään suurta, mutta muistetaan kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Kiva, että te jo noin tuoreina muistatte hääpäivän. Meillä alkuaikoina tuppas unohtumaan, kun tuli lapsia. Ekana hääpäivänä taidettiin kyllä käydä porukalla syömässä hääpaikalla.

   Poista
 2. Jopas sattui! Meidän piti hakea lapsenlapsi Hästholmenista leiriltä perjantaina illan suussa. Ehdotin miehelle, että lähdettäis liikkeelle jo aamupäivästä ja käytäis Kotkassa, kun en ole siellä ikinä pysähtynyt. Siis ajaa huitasimme moottoritietä Kotkaan (kun viimeksi siihen suuntaan ajelin, niin moottoritie loppui jo ennen Loviisaa). Ja tykästyin kaupunkiin, vaikka vain yhden lounaan, lyhyen puistokävelyn ja lankakauppavisiitin verran siellä viivyimme. Tulen toistekin vähän pidemmällä kaavalla. Ja kyllä. Yleensä muistamme jotenkin hääpäivämme. Edellinen oli jo 43.

  AinoTV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopas tosiaan sattui! Kiva, että alkutunnustelut on nyt tehty. Nyt minua kiinnostais tietää, että missä lounastitte ja missä lankakaupassa piipahdit. Lankakaapissa kenties?
   Te ootte hääpäivissä vähän meitä edellä! 🥰

   Poista
  2. Lankakaapin osoitteen kaivoin jo etukäteen. Mainio kauppa! Pikalounas syötiin torin vieressä - ehkä jopa torilla - olevassa ravintolassa. Erinomaista kinkku-chorizo -keittoa. Ja Sapokan vesipuisto bongattiin. Hieno!

   Terveisin
   Aino

   Poista
 3. Minusta tosi söpöt pikkusukat! Onnea vähän jälkikäteen hääpäivän johdosta. meillä tuli tänään avioonnea 47v täyteen.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)