tiistai 23. heinäkuuta 2019

Villapesusiskot

Toinen huivi, jonka neuloin ennen Neulefestareita, on monen muunkin neuloma Villapesusiskot. Sen sain valmiiksi viime hetkellä eli vasta edellisenä iltana ennen festareille lähtöä.

https://live.staticflickr.com/65535/48355439327_3f01410410_o.jpg
Ohje: Villapesusiskot, Pirjo Lakkapää ja Katri Raunama,
ladattavissa ilmaisena Ravelryssa
Lanka:
Kettu Yarns Merino Love, väri Spring Botanical,
Villa Mokka Mokkasukka, väri George V ja

ikke Glitter Sock, väri
Luscious
Puikot
:
Chiaogoo Red Lace pyöröt nro 3,75
Koko: reilumman puoleinen 😉

Menekki: 230 g
Ravelryssa
 
https://live.staticflickr.com/65535/48355439087_e0e29e2e4e_o.jpg
Tämä ohje on noussut suureen suosioon lyhyessä ajassa, Ravelrysta löytyy 237 projektia tällä hetkellä, ja kaikki ovat erilaisia! Jotain tässä mallissa todella on, minullekin oli heti mallin nähtyäni selvää, että tällaisen haluan neuloa. Ohjeen ovat suunnitelleet suosittua "Villapesuohjelma"-neulepodcastia pitävät siskokset Pirjo ja Katri. Käypä katsomassa, jos et ole vielä käynyt! Minä en edelleenkään ole innostunut podcasteja seuraamaan, mutta katsoin kyllä tuon jakson, missä tästä ohjeesta kerrottiin. Ohjehan on siis ilmaisena ladattavissa Ravelryssa.

https://live.staticflickr.com/65535/48355311591_ff02700cc7_o.jpg
Huivia oli mukava neuloa, koska aina tapahtui jotain uutta. Lisäksi siinä oli kaikkea, mistä tykkään: briossia, ainaoikearaitaa ja pitsiä. Bonuksena vielä vaakapunosta, mikä antaa huiville kivan kolmiulotteisen tunnun. Lopputuloksesta tykkään kovasti! Ensin mietin, pidänkö tämän itse vai tallennanko lahjalaatikkoon, mutta käytössä tämä on ollut jo useasti. Kyllä tämä siis omaan käyttööni jää. Huivin muoto on sellainen, että se pysyy hyvin hartioilla, siitä vielä lisäplussa!

https://live.staticflickr.com/65535/48355311756_ff55547b34_b.jpg
Langoiksi valitsin omaan makuuni sopivat sävyt, joista Mokkasukka on hyvin marinoitunutta (niitä vyyhtejä on vieläkin jäljellä!), ikken glitterilanka vain kolme vuotta sitten Neulefestareilta ostettu ja Kettulanka vallan tätä huvia varten hankittu Lankakaapista. Vain viimeisen vaakapunoksen tein kontrastivärillä, enpä enää muista, mitä lankaa se oli, jotain sukkalankaa kuitenkin.

https://live.staticflickr.com/65535/48355311996_09e1ea9808_b.jpg
Villapesusiskoon voisi vallan käyttää pelkästään jämälankojakin niin, että joka osuus olisi erivärinen. Varsin monikäyttöinen ohje siis, ehkäpä jopa vetää vertoja vanhalle kunnon Revontuli-huiville
 
Koska jäimme paitsi tämänkin huivin porukkakuvauksesta Neulefestareilla, on minulla näyttää tälläkin kertaa ihan oma kotimaisemissa otettu kaverikuva. Kiitos taas serkulle kuvaamisesta!

https://live.staticflickr.com/65535/48355406366_e21cb4a8fd_b.jpg
Minua kiinnostaa tietää, oletko sinä neulonut Villapesusiskot-huivin tai aiotko neuloa ja seuraatko neulepodcasteja?

Lämpötilapeittoparkani oli aivan hunningolla kaiken muun neulomisen vuoksi, mutta viimein tänään sain sen ihan ajan tasalle. Tässä pieni kurkistus kesäkuun lopun tilanteeseen.

https://live.staticflickr.com/65535/48357961576_aaf756bae2_b.jpg
Helteisenä tuntuu sää jatkuvan, joten aika lailla samoilla sävyillä jatketaan heinäkuussakin. 

Koittakaahan jaksaa nauttia helteisistä loppukuun päivistä!

toivoo
Hepsi


14 kommenttia:

 1. On huivisi ja muidenkin niin kauniita.
  Tulossa on huivi, mutta vielä joku kyhäily-työ loppuun ja yhdelle rippilapselle mustat villasukat. (toive)
  Podcasteja en yleensä katso, en ole oikein "löytänyt" niitä. Olisinkohan pari,kolme katsonutja nekin siis neulepodcasteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle kyllä hattua nostan kyhäilyjesi vuoksi - niin monta työtä valmistuu!
   Mustia sukkia on kyllä vähän kehno neuloa, mutta onneksi on kesä ja valoisaa. =)

   Poista
 2. En katso/kuuntele podcasteja.Nyt tuli poikkeus kun Päivikki oli kuvannut ja se olikin ihan kiva katsoa.
  En aio tuota huivia neuloa, mulla ei oikeen ole käyttöä sille eikä arvoistaan kohdetta kenelle sen antaisi.
  Joo, samaan mieltä olen, että Iso Gnu ansaitsee hatunnoston, huh huh. En kyllä osais niin montaa keskeneräistä pitää korissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävinpä minäkin heti katsomassa Päivikin podcastin ja tykkäsin minäkin.

   Poista
 3. Eipä tule podcasteja seurattua.
  Sinulla ja kamuillasi on ihanat värit huiveissa.
  Minul on juur meneillään tuo neule, mut sen nimi taitaa olla kohta villapesuveljet, kun en ole osannut ohjetta kunnolla lukea ja olen soveltanut jo monessa kohtaa. Valitsin mallin nätisti asettuvien väriyhdistelmien takia ja haluaisin antaa sen joululahjaksi anopille. Minun huivissa on vain kahta väriä, jos se joskus valmistuu.
  Revontulta ei sillä kyllä päihitetä minun suosikkilistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa! Kiva että sullakin on huivi tulossa, jännä nähdä missä väreissä! Kyllähän sitä ohjetta piti tarkasti seurata, mutta soveltamisessahan ei ole mitään vikaa, päin vastoin!

   Poista
 4. Kovin kaunis on Villapesusiskot -huivisi!
  Hyvin vähän katselen neulepodcasteja, muutamia kuitenkin joskus. En ole vieläkään saanut päätetyksi, mistä langoista neuloisin Villapesusiskot -huivin. Olen miettinyt myös, onko minulla huiville käyttöä. Aloittaminen on jäänyt myös siksi, etten tiedä, onko ohjeessa virheitä. En yhtään pidä soveltamisesta niiden vuoksi. Huomasitko ohjeessa virheitä?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Muistaakseni ohjeessa ei tainnut olla enää virheitä. Minäkin sitä Ravelryssa kyselin, mutta en saanut vastausta. Tarkistin ne kohdat, mitkä Katri oli maininnut siellä ketjun ekassa viestissä, mutta minusta ne oli ainakin korjattu.

   Poista
 5. Kiitos! ♥️ Ihania heinäkuun lopun päiviä Sinulle!
  Sari

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä ehkä parhaan värinen Villapesusisko, jonka olen nähnyt. Minä en ole (ainakaan vielä) tuota huivia tehnyt. Muutamaa neulepodcastia seuraan, mutta viime aikoina ei ole ollut oikein aikaa katsoa niitä.

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos Lankakeiju! Ehkä sinäkin joskus innostut tällaisen neulomaan, kenties vähän samoissa sävyissä. 😉

  VastaaPoista
 8. Kauniin värinen tämä huivisi ja malli tosi nätti. Täytynee minunkin käydä tallentamassa ohje, jos vaikka tulisi joskus neulottua.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)