lauantai 9. maaliskuuta 2019

Sukka-Finlandia 2019, Etappi 6, Kärhöt

Etukäteen vähän pelkäsin tätä etappia, koska tarvikkeissa mainittiin myös Derwent Inktense Blocks -väriliidut. Ajattelin, että mitähän sieltä on tulossa. Suunnittelijaksi aivan oikein päättelin Puikkomaisterin, jonka ohjeet eivät ainakaan helpoimmasta päästä ole. Joukkueen, Lankalaatikon Hilkkojen, vuoksi olin kuitenkin jo päättänyt neuloa nämä viimeisetkin sukat, tuli mitä tuli. Värejä en kuitenkaan hankkinut, vaan päätin pärjätä niillä, mitä on.

https://farm8.staticflickr.com/7909/40363324423_ab4461c264_c.jpg
Malli: Kärhöt, Tiina Kaarela eli Puikkomaisteri
Langat:
Handu Perussukkalanka hempeän v.punainen, Filcolana Arwetta Classic 194 violet ja Pirkanmaan Kotityön Roosa Nauha Sukkalanka 56 lila

Puikot
:
Hiya Hiya teröspyöröt nro 2,25 ja ChiaoGoo Red Lace pyöröt nro 2½
Koko: 39, 68 s
Menekki: 72 g
Varpaista varteen ohjeen mukaan, jälleen JIPPII!
Lisää kuvia ja tarkemmat tiedot Ravelryssa
 
https://farm8.staticflickr.com/7838/32386545607_80e5f6c4df_c.jpg
Kun ohje julkaistiin tiistaina klo 17.00, oli ensimmäinen ajatukseni: WAU, mikä malli! Aivan ehdottomasti haluan nämä neuloa ja aivan ehdottomasti haluan niihin myös värilliset kukat! Aloitus oli vähän hidasta, sillä vietimme samalla perinteistä jännärienkatseluiltaa kälyni kanssa, joten osan keskittymisestä vei Lumen kätkemä ja Kylmäveriset tappajat. Hui!
 
https://farm8.staticflickr.com/7889/40363324833_3d20c39843_b.jpg
 Yön käytin taas nukkumiseen ja keskiviikkona jatkoin. Siihen päiväänkin sattui muuta puuhaa, ensin neulemiitti Kanelissa (sain siellä neulottua vain muutaman kerroksen) ja illalla vielä kuoroharkat. Torstaina neulominen takkusi vähän, flow jotenkin katosi. Sitten kun pistetaulukko päivittyi ja huomasin, että kaksi Hilkoista oli jo päässyt maaliin hyvällä pistemäärällä, flow löytyi uudelleen. Lopulta sukat valmistuivat yön yli nukuttuani perjantaina puoliltapäivin. Silloin ne vielä näyttivät tältä:

https://farm8.staticflickr.com/7824/47329885391_65ddc7ee4f_b.jpg
Sukat aloitettiin siis varpaista ja kärjen jälkeen ne ovat kirjoneuletta. Kantapää on jälkijättöinen, samanlainen kuin näissä Tour de Sockin sukissa. Se oli siis tuttu juttu, varrensuun silmukoiden italialainen joustava päättely sen sijaan ei ollut. Helppoa sekin silti oli, ja reunasta tuli tosiaan siisti ja joustava.

https://farm8.staticflickr.com/7913/32386541997_460082e491_b.jpg
Kuitenkin se jännittävin ja hauskin juttu näissä sukissa oli, että sukkien kastelun ja pingotuksen jälkeen kukkia piti värittää. Kisavaatimuksena oli, että vähintään 8 kukan piti saada väriä pintaansa. Näin aioinkin ensin tehdä, mutta halusinkin sitten värittää ne kaikki. Käytin tähän vanhoja kangasliituja, Pentel Fabricfun Pastel Dye Sticksejä. Niitä on näköjään vieläkin saatavilla, vaikkakin uudenlaisessa rasiassa. Minun liituni ovat jostain 80-luvulta, onneksi niissä oli vielä joitain värejä jäljellä. Lapseni ovat niillä aikanaan väritelleet monta tyynyliinaa lahjoiksi.
 
https://farm8.staticflickr.com/7913/32386544717_e65b4f78ee_b.jpg
Kiinnitin värit höyryttämällä kuumalla raudalla. Toivottavasti kestävät myös pesua. Jos eivät kestä, niin väritän sitten uudelleen.

Kaiken kaikkiaan mukava oli tämäkin etappi. Maalissa sijoitukseni oli 29. Sukka-Finlandia on nyt siis tältä vuodelta takana, ja minä sain neulottua kaikki sukat. Ilmeisesti yksi jäähdyttelyohje on vielä tulossa, en tiedä milloin. Jos se on miun mieleeni, niin neulon nekin. Nyt on puikoilla kaksi Sukkahullutuksen ohjetta, lämmittelysukat ja karsintasukat. Ans kattoo ny, kuin käy. Kisaanko sielläkin vai jättäydynkö suosiolla huutosakkiin? Osallistutko sinä Sock Madnessiin tänä vuonna?

Lauantai-illan terkuin,
Hepsi
 

16 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Ei muuta voi sanoa. Olet taitava.

  VastaaPoista
 2. Wau ja vielä kerran Wau, miten kauniit sukat. On noissa saanut olla tarkkana tehdessä ja taitoa on pitänyt olla.

  VastaaPoista
 3. Kauniit!
  Taitava olet, mutta se onkin tuttu juttu!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat. Samanlaisia ajatuksia minullakin oli Puikkomaisterin mallista etukäteen: yllätti nyt kyllä positiivisesti. Osallistun Sockmadnessiin ilman muuta. Just sain karsintakierroksen sukat valmiiksi. Lämmittelysukkia en taida neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkeri! Saapa nähdä, voitatko senkin kisan! :)

   Poista
 5. Ihanat ja nimensä mukaiset sukat! Toi väritys oli ihan huippuyksityiskohta. Onnea maaliin pääsystä ja onnea myös uusiin haasteisiin.

  VastaaPoista
 6. Upeat sukat!
  Ikinä tullut mieleeni, että villasukkia tekstiiliväreillä värittelisi. Nyt lopputuloksen nähtyäni haluaisin päästä heti kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ollut tullut minullekaan! Näistä kisoista oppii aina jotain uutta. Kiitos Paula!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Hui, ihanko yli-yli? Tuleeko jo jotain sanktiota? Kiitos Outi! =D

   Poista
 8. Tämä malli oli kyllä todellinen yllätys. :) Kaunis ku mikä, mukavaa neulottavaakin. Itsekin pääsin kunnialla kaikki etapit maaliin! Jee. Näistä tosin jää kukat kirjomatta, mutta sehän ei rokota kuin muutaman pisteen.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)