tiistai 26. maaliskuuta 2019

Sock Madness, 1. kierros - Demogorgon's Lair

Tänä vuonna ei tosiaankaan ole valmistunut kuin sukkia, siispä tässä jälleen yhdet.

https://farm8.staticflickr.com/7802/46542147235_e6c336e59f_b.jpg
Ohje: Demogorgon's Lair by Dotts Dabbles
Langat:
Holst Garn Highland, väri Fjord

Puikot
:
ChiaoGoo Red Lace pyöröt nro 2,25
virkkuukoukku nro 2½
Koko: 39, 64 s
Menekki: 66 g
Varpaista varteen tarkasti ohjeen mukaan
Lisää kuvia ja tarkemmat tiedot Ravelryssa
 
Ensimmäinen kierros on siis takana, kun sukat on hyväksytty ja jatkoon on selvitty. Näissä sukissa olikin paljon jännää. Silmukoiden luominen kärjessä tehtiin virkkaamalla, ja silmukat siirrettiin siitä puikoille. Lisäykset tehtiin säteittäin kahdeksassa kohtaa ja eri suuntiin oikeassa ja vasemmassa sukassa.

https://farm8.staticflickr.com/7813/40491308853_f99d0daea9_b.jpg
Kuten kuvasta näkyy, kumpaankin sukkaan oli myös oma kaavionsa, erilaisia nekin. Tällä kertaa siis todella neulottiin oikea ja vasen sukka!
 
Kantapäät neulottiin jälkikäteen, eli ensin sukat neulottiin putkiksi neulomalla merkkilanka kantapään kohdalle. Jälkijättöisiä kantapäitä olen neulonut ennenkin, mutta näissä kavennukset jatkoivat kärkien linjaa. Silmukoita kavennettiin neljässä kohtaa ja jälleen eri suuntiin kallistuen. 

https://farm8.staticflickr.com/7886/40491313243_e6c488fcc6_b.jpg
Ei varsinaisesti mikään ihanne-kantapää tällainen ole, helposti loppuun jää jonkunlainen nypykkä. Jalkaan nämä istuvat kuitenkin aika mukavasti.

https://farm8.staticflickr.com/7801/32515711017_21e6248d71_b.jpg
Koska nämä ovat kisasukat, näissä ei saanut yhtään soveltaa. Kantapään paikka täytyi tietysti neuloa itselle oikeaan paikkaan, mutta muuten täytyi neuloa prikulleen ohjeen mukaan. Onneksi ohje antoi ainakin minulle juuri oikean mitan kantapään sijoittamiseen. 

Muutenhan näiden sukkien neulominen oli ihan peruskauraa, mallineuleetkin oppi helposti muistamaan. Silmukat pääteltiin joustavasti Jeny's surprisingly stretchy bind off -menetelmällä, jonka linkki on jo kauan löytynyt tuolta minunkin "Tekniikkaohjeita" -sivultani. Olin kuitenkin sen jotenkin onnistunut unohtamaan, vaikka se onkin helppo, tosiaankin joustava ja ihan kivannäköinenkin.

https://farm8.staticflickr.com/7868/46542144875_64a7f9688b_b.jpg
Ohje julkaistiin torstaina aamupäivällä ja lauantaina sain sukkani valmiiksi. Joukkueita on mukana yhteensä 26, joissa jokaisessa on kisaajia noin 36-41 kappaletta. Jatkoon selviää joka joukkueesta seuraavalle kierrokselle 36. Meidän joukkueesta, Precious Puli, putoaa heti 5 kisaajaa. Joukkueet on tänä vuonna nimetty koirarotujen mukaan. Tuo puli on kuulemma tunnetuin unkarilaisista paimenkoirista. Neulekisoissa oppii aina jotakin uutta, jopa muistakin asioista kuin neulomisesta!

Langan, Highlandin, olen ostanut Titityystä kesällä 2016. Muutaman vuoden se sai siis odottaa oikeata ohjetta. Ihan mukavaa lankaa, raidoittuu kauniisti! Kauniimmalta näyttää tuossa vasemmassa sukassa, jonka pitsineuleessa on vähemmän reikiä.

Nyt siis odotellaan seuraavaa ohjetta! 
Mitäs sinulla on nyt juuri puikoilla?

Tiistaiterkuin,
Hepsi

4 kommenttia:

 1. Hauskan näköiset kisasukat. Näitä on varmaan ollut myös kiva neuloa, kun mielenkiinto pysyy yllä, koko ajan jotain 'tekemistä'. Mulla on nyt työn alla toiset omat Tajunnanvirta-KAL sukat, ja vähän funtsin, että voisin aloittaa vielä yhdet versiot... Toinen juttu, mikä ei oo kyllä puikoilla vaan kattiloissa, ovat purettumassa olevat langat. Ois langanvärjäyskokeiluja tiedossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä! Tuo sun KAL kyllä myös kiinnostaisi, mutta nyt ei jotenkin malta sellaiseen ryhtyä, missä päivittäin pitää joku pätkä neuloa. Eilen aloitin välityöksi itselleni puseron. 😁

   Poista
 2. En ole ollenkaan "urheiluihmisiä", mut kyllä tässä sivussa voi vähän jo jännittää sinun neulomusten mukana ;D
  Kynsikkäät aloitettu.

  VastaaPoista
 3. Kiva että on mukanajännittäjiä siellä ruudun toisella puolen! Kynsikkäät on aina jees! 😊

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)