perjantai 26. elokuuta 2016

Tour de Sock, Kuudes etappi, Lannister

Tässä nyt sukkakisan viimeinen pari.

https://c1.staticflickr.com/9/8514/27945443424_09af1c2c10_c.jpg
 Malli: Entanglements by ShaylaMyst, Ravelryssa
Lanka: Knit Picks Stroll Hand-Painted,
väri Springtime
, 422 m/100g,
75
% villa, 25% nylon
Puikot
:
pyöröt nro 2,25
Koko:
S ohjeessa, lopputulos 39-40
Menekki: 73 g
Ohjeen mukaan varpaista varteen, viimeinkin, 68 s
 
Tämä ohje julkaistiin juuri sopivasti saman päivän aamuna, kun lähdimme Kuopion kautta Ouluun Kalevan kisoihin. Autossa siis neuloin suurimman osa, osan hotelleissa ja loput kotona. Eivät nimittäin reissussa valmistuneetkaan, vaikka niin etukäteen uskoin.
 
Nämä sukat ovat eniten minun mieleeni kaikista kisasukista, olihan jo neulominenkin mukavampaa, kun sai aloittaa varpaista. Tykkään myös palmikoista, ja näissähän niitä riittää. Tarkoitus oli heittää nopalla, mikä palmikko siirtyy ja rahalla, mihin suuntaan. No, kyllä minä noitakin käytin, mutta useimmiten joutui vähän itse päättämään suunnat ja palmikotkin. Sukista sai tehdä samanlaiset, peilikuvat tai ihan erilaisetkin. Minä tein peilikuvat, ainakin yritin. Jossain kohtaa taisi mennä sekaisin.
 
https://c1.staticflickr.com/9/8590/28484517071_19f63bd6e5.jpg
 Juuri tämä vihreä, keväänvihreä, on myös yksi lempiväreistäni. On siis ihan selvä, että nämä sukat pidän itse. Näissä ekoissa kuvissa väri on juuri oikea.

Vaikka neulon sukkani yleensa aina varpaista aloittaen, oli näiden sukkien kantapää jälleen minulle uudenlainen. Ihan jo innostuinkin, jos vaikka löytäisin paremman tavan kuin entinen. No, en löytänyt. Tässä tavassa piti poimia silmukoita aika hassusti, turhaa minusta. Helpommallakin tavalla sen pystyy tekemään, joten pitäydyn vanhassa tutussa tyylissä.

https://c1.staticflickr.com/9/8405/28491283061_a8bc06cd25_c.jpg
Tässä kuvassa väri on väärä, mutta näkyypähän kaikki palmikonkierrot hyvin. Tämä oli eka kerta, kun Tour de Sock -kisaan osallistuin. Kaikki mallit tuli siis neulottua aikarajan puitteissa ja paljon uutta opittua. Luultavasti ensi kesänäkin tulen osallistumaan ainakin ostamalla ohjeet, öitäni en kyllä aio valvoa ensi kesänäkään. Lopullinen sijoitukseni taisi olla 93. Hassua tässä on se, että yhtään lisää pisteitä ei saanut siitä, että neuloi kaikki parit. Niinpä moni sijoittui paremmin neulomalla vain 2-4 paria ja ollen noilla etapeilla kymmenen tai kahdenkymmenen  nopeimman joukossa. Mutta tyytyväinen olen itseeni, hyvä minä!

Koska neuloin näitä sukkia Oulun reissulla, laitan loppuun vielä yhden matkakollaasin. Oulussa asuville ja sinne matkustaville tiedoksi, että Lapland-hotellin ravintolasta saa maailman parasta poropizzaa! Namskis!

https://c1.staticflickr.com/9/8047/28941042300_a9c6ca98ed_b.jpg
Nyt lähden viettämään neuleviikonloppua tutulle mökille hyvässä seurassa. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Toivottelee
Hepsi

8 kommenttia:

 1. Kauniit taidolla neulotut ja suunnitellut sukat! Lapland onkin aika uusi hotelli täällä . Siinä päikallahan oli ennen Rantasipi hotelli. Juhlittiin äidin 90-kymppisiä siellä viime tammikuussa. Hyvää oli silloin ruoka. Kiitos poropizzavinkistä.. pitääpä käydä joku kerta syömässä. Toivottavsti Oulusta jäi kaikinpuolin hyvä mieli..ainakin säät suosivat teitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijasisko! Minusta Oulu oli oikein mukava kaupunki, ja viihdyimme siellä hyvin. Ja tosiaan säätkin suosivat. =)

   Poista
 2. Onnea kisaan osallistuneelle taitavalle neulojalle =) Kerrassaan upeita sukkia oletkin neulonut. Mie en uskaltaudu tuohon kisaan osallistumaan, sillä mie varmasti valvoisin kaikki yöt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Sehän siinä vähän vaarana on. ;)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)