perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tour de Sock, Eka etappi, Baratheon

Kuten jo aiemmin kerroin, osallistun ekaa kertaa Tour de Sock -sukanneulontakisaan. Löydät kisasivun googlettamalla. Silloin jo sanoin, että en osallistu ihan tosissani, vaan neulon ne mallit, jotka minua miellyttävät. No, ensimmäinen ohje miellytti kovastikin.

https://c2.staticflickr.com/8/7445/26949601154_5302413df5_c.jpg
 Malli: Twists & Turns by Adrienne Fong, Ravelryssa
Lanka: Handu Perussukkalanka, väri pinkki
, 420 m/100g,
75
% villa, 25% nylon
Puikot
:
pyöröt nro 2,25
Koko:
M, 39-40
Menekki: 75 g
Ohjeen mukaan varresta varpaisiin, 66 s
Silmukat poimin kantalapun reunasta Kottbyn mainiolla ohjeella

 Kärjen silmukoinnin tein neulomalla

Tässä kisassa bonuspisteitä saa, jos käyttää sponsorilankoja. Handu on yksi niistä, joten siksi aloitin tällä langalla. Malliin olisi sopinut kyllä jokin vähän vähemmän kirjava paremmin.

https://c2.staticflickr.com/8/7783/27524805706_6bde3c09e6_z.jpg
Kuvio erottuu silti jotenkuten onneksi, sillä mallineule on minusta hyvin kaunis. Silti se oli helppo ja looginen. Kuten kuvasta näkyy, myös kiilaosassa tapahtui. Ohjekin oli minusta selkeä, kun vain malttoi lukea sen tarkasti.

https://c2.staticflickr.com/8/7332/26949599614_c31987c1fe_z.jpg
Neuloin sukista peilikuvat, koska minusta se vain kuuluu tehdä niin. Ohjeessa se ei ollut vaatimuksena, mutta siihen annettiin mahdollisuus. 
https://c2.staticflickr.com/8/7563/27282209080_5841a9cfbf_z.jpg
Aloitin ekan sukan heti, kun ohje julkaistiin eli keskiviikkona 1.6. neuletapaamisessa. Silloin työt vielä haittasivat harrastuksia, ja eka sukka valmistui vasta sunnuntaiaamuna. Samantein aloitin toisen, joka valmistuikin sitten jo maanantai-iltana. Siinä välissä ajoin Merenlahdelle ja takaisin, sieltä vielä Lappeenrantaan ja takaisin ja saunoin ystävien kanssa. Muuten minulla olikin sitten puikot käsissä. Eli vähän kilpailuhenkisyyttä sittenkin löytyi.

Langasta ja väristä tykkään ihan älyttömästi, Handu on vaan niin mukavaa lankaa neuloa ja värit on ihan parasta. Tämäkin raidoittuu niin kauniisti.

https://c2.staticflickr.com/8/7321/26949604114_4155e43813_z.jpg
Minulla on Handua yksi vyyhti vielä jäljellä. Sitä olen vähän ajatellut niihin kisasukkiin, joissa tarvitaan helmiä. Juu-u, olen jo varautunut siihenkin, vaikken ole koskaan vielä helmiä neuleissa käyttänyt. Tarvikkeet on jo valmiina. Seuraava kisaohje julkaistaankin vasta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yhdeltä. Se ei ole vielä se helmisukka, ja lankavalinta on vielä vähän hakusessa. Kunhan nyt ensin näen mallin.

Näissä tunnelmissa siis tällä kertaa. Ai niin, se huivikin alkaa viimeinkin olla valmis. Langan ja mallin kanssa oli vähän säätämistä, ja alusta täytyy pari kerrosta purkaa, että saan senkin reunan pääteltyä. Siitä ehkä sitten seuraavalla kerralla. Nyt tämä lomalainen alkaa siivoamaan, tytär on tulossa käymään viikonlopuksi. Jee!

Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

Toivottelee
Hepsi

11 kommenttia:

 1. Kyllä nyt pukkaa sukkaa, kauniit sukat nämäkin niinkuin edellisetkin. Seuraavia sukkia odotellen, etenkin niitä helmisukkia. Näkisiköhän ne ihan luonnossa jossain neuletapaamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti näät, jos ne nyt tulee neulottua! =)

   Poista
 2. Nätti malli ja ihana väri! Mäkin oisin halunnut osallistua tähän, mut mulla on työn alla sukkakalenterit 2015 ja -16 rintarinnan, ei taida keretä enää kisailla. -Ja kun jotain muutakin keskeneräistä ois kiva saada valmiiksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin luulin, että tässä ei muuta ehdikään neuloa kuin noita kisasukkia, mutta jäihän ainakin tahän ekan ja toka etapin väliin ihan liikaakin päiviä. Ehkä sinäkin sitten ensi kerralla olet mukana! =)

   Poista
  2. Joo, jos ei ens vuodelle ottaiskaan mitään kalenteriprojektia. =D

   Poista
 3. Kauniin väriset ja kauniskuvioiset sukat. Ja kauniita ovat nuo aiemmatkin neuleesi. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Toi kauniit. Tekemisessä tais olla mukavaa haastetta. :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)